Curacao | Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #28

6 november 2017

Beter laat dan nooit, zeg ik altijd. Zo ook mijn nieuwe weekoverzicht. Ik weet soms echt niet zo goed waar ik mijn tijd vandaan moet halen. Nu mijn werk eindelijk een draai begint te krijgen, waardoor ik meer kan verdiepen, heb ik soms echt tijd te kort. Deze week gelukkig wel weer genoten van alles wat dit eiland te bieden heeft. Lees je weer mee? πŸ˜‰ 

Werk

OkΓ©, even een update over het werk.  Ik ga vanaf nu niet meer zo vaak over mijn werk en de eentonigheid vertellen πŸ˜› . Afgelopen 2 weken hadden we kinderboekenweek. EN ik werkte vanuit het thema: griezelen. Hoe perfect past dat op elkaar aan? Ik werkte met Kleuteruniversiteit. Daar had ik het thema gekocht, en wat was dat toch leuk. Gewoon totaal anders dan de methode waar de school mee werkt. Er zit zoveel inbreng en interactie in de thema’s van Kleuteruniversiteit. Ik vond de kinderen ook echt meer betrokken dan bij voorgaande thema’s. We moeten op monsterjacht. Het thema werkt vanuit een boek, wat centraal staan. Dit was het boek: Een boek vol monsters. 

De kinderen vonden het zo leuk. Zo hebben we kennis gemaakt met rijmen, rangtelwoorden, enge woorden en de letter m (van monster natuurlijk πŸ˜‰ ). Naast al dat geleer, is er ook altijd tijd voor knutselen. Ik merk dat ik echt een knutseljuf ben bij de kleuters. Bij het thema: griezelen hoort natuurlijk ook de vleermuis van eierdozen πŸ˜‰ . 

Nu hebben we het thema al afgesloten, maar zijn we wel begonnen met een nieuw thema: in de winkel. Ook een thema waar je zoveel mee kunt doen. Ik heb de poppenhoek omgebouwd tot een winkeltje, met echte artikelen die je ook in de supermarkt vind. 

Genieten van het eiland

Ja, en naast dat ik werk, geniet ik ook nog steeds volop van het eiland. Na 1 jaar heb ik nog lang niet alles gezien, terwijl je hier als toerist al snel denkt dat je het gezien hebt. Als burger ga je toch meer op zoek naar de verborgen plekjes en de mooie plaatjes. Zo ook deze mooie zonsondergang, waar ik van heb kunnen genieten op zondagavond, met een wodka cranberry in mijn hand en met vrienden om mij heen. Dat is toch echt wel een van de mooie dingen hier. 

Maar goed, het lijkt hier dan ook nooit echt koud. Altijd zon en 30 graden. En dat terwijl in Nederland de vorst er al is en grijze lucht. De verwarming gaat aan en je zit heerlijk op de bank met een warme chocolademelk met slagroom en een dekentje. Stiekem wordt er in Nederland al afgeteld naar al die gezellige, knusse avonden. Hier op Curacao nog niet hoor! Althans, Sinterklaas komt de 18e aan. Maar dit feest wordt, ondanks dat het intens gevierd wordt, toch een soort van overgeslagen wat betreft versiering. Al een maand lang is het eiland versiert met kerstspullen. 

 

Ik merk dat het wel weer frisser wordt op het eiland en dat de warme periode ons beetje bij beetje verlaat. Het regenseizoen is officieel al begonnen, maar de regen is nog ver te zoeken. Vorig jaar om deze tijd kwam het wel eens dagen met bakken uit de hemel. Ik ben benieuwd wat het regenseizoen dit jaar gaat doen. Stiekem vind ik het ook wel weer lekker. Behalve als je tot je enkels in een plas staat, wanneer je je auto uitstapt πŸ˜‰ . 

Voor nu sluit ik mijn weekoverzicht af en wens jullie als nog een bon siman.

Liefs,

  1. weer een leuk weekoverzicht je bent er geschikt voor. Het poppehuis verandert in een winkel is super. Veel succes verder met liefs en kusjes oma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: