Bezienswaardigheid | Curacao | Strand

Playa Lagun

2 juli 2017

Het is weer een tijdje geleden dat ik schreef over stranden, vandaar maar weer een nieuwe. Doordat we al vaker op Curacao zijn geweest, wisten we dit strandje ook weer snel te vinden. Dit is een van mijn favoriete snorkelstranden. Het is even rijden vanaf ons huis – omgeving Jan Thiel –  (ongeveer 50 minuten), maar is het zeker waard!

Stranden

Ik schreef al eerder over Cas Abou en Chill (mambo). Dit strand ligt toch verder weg. Je rijdt eigenlijk richting Westpunt en dan kom je hem vanzelf al tegen. Voor het plaatste Lagun is dit strand te vinden en erg leuk om naar toe te gaan, vooral met een wegwerp BBQ en wat gezelligheid!

En toen was de zon weg 🙁

Playa Lagun

Playa Lagun is een klein strandje en trekt vooral mensen die van de onderwaterwereld willen genieten. Er is hier namelijk genoeg te zien, doordat Playa Lagun omringt is met rotsen, waar veel vis te zien is. Er worden hier geregeld zeeschildpadden gezien, echter zwemmen mensen deze mooie dieren achterna, wat ze niet leuk vinden en dus snel de baai weer verlaten. Als je de zeeschildpadden de ruimte geeft, zullen ze ook ontspannen ogen en dus zullen ze blijven. Het strand is vrij rustig, maar in de weekenden kan het drukker zijn, omdat locals hier gaan barbecuen. Er zijn hier standbedjes te huur. Deze kosten 7,50 gulden (omgerekend 3,77 euro). Je krijgt dan een kaartje, als bewijs. Bij dit kaartje zit ook een gratis drankje bij in (te kiezen uit appelsap of sinaasappelsap). Het strandje wordt ook gebruikt door vissers. Het kan dus voorkomen dat ze hier vissen aan het fileren zijn, maar ga echt een keer met je snorkel naar dit strand, het is het rijden waard! 

 

Leuke beestjes

Wat ook erg leuk is aan dit strand zijn de leguanen. Door een trap naar boven te lopen, kom je uit bij een bar waar je ook lekker kunt eten of drinken. Hier zijn ook de leguanen te zien in grote getallen en verschillende formaten. Ze worden hier ook gevoerd door het personeel, waardoor ze mensen gewend zijn. Zo kan je mooie foto’s van ze maken. Maar ook op het strand lopen ze geregeld. Aan de linkerkant van de baai is er een soort ”struikgewas” waar ze ook in zitten. Naast leguanen kent dit strand ook kippen en hanen die loslopen. Ze doen niks, maar zijn wel nieuwsgierig, omdat ze weten dat er eten te vallen haalt. De kuikentjes kan je gewoon vast pakken en aaien. 

 

Voor het strand is er voldoende parkeergelegenheid, wat gratis is. Het strand zelf is ook gratis toegankelijk. Bij het strand zitten 2 restaurants / strandtenten. Eentje zit achter de parkeerplaats en een zit er boven op de rotsen, welke toegankelijk is via de trap vanaf het strand. Daar heb je trouwens ook mooi uitzicht en is er de mogelijkheid om naar de wc te gaan (kost 1 gulden).

 

Ben jij al eens bij Playa Lagun geweest? Zou jij er heen gaan?

    1. Ja, zeker! Gelukkig vinden veel mensen hetzelfde van Curacao en alle stranden etc hier. Die leguanen zijn voor mij nu heel normaal, maar in het begin vond ik ze maar eng.. maar zo zijn er nog veel meer dieren waar ik de kriebels van krijg ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: