Boeken | Lifestyle

Karin Slaughter – Zoenoffer

13 februari 2017

Al vanaf kind was/ben ik een echte boekenverslindster. Ik vind het heerlijk om een boek te lezen. ’s Avonds op de bank, in bed of gewoon lekker over dag. Sinds kort heb ik een e-reader en wat leest dit toch lekker. Zo heb ik ook het volgende boek met veel plezier uitgelezen: Karin Slaughter – Zoenoffer

Zoenoffer beschrijft een duister geheim in Grant County. Wanneer de dertienjarige Jenny zich moedwillig neer laat schieten door politiecommissaris Jeffrey Tolliver komt Sara Linton tot een schokkende ontdekking tijdens de lijkschouwing. Alles wijst in de richting van mishandeling en misbruik. Samen met de getraumatiseerde rechercheur Lena Adams gaan ze op speurtocht om de zaak op te lossen. Echter klampt Lena Adems zich vast in haar werk en raakt in de ban van de jongen die mogelijk de sleutel is van het misdrijf. Wanneer ze denken dat ze de dader hebben, slaat het noodlot opnieuw toe …

Recensie

Ik vond het een best schokkend verhaal, waarbij ik het grove taalgebruik en details niet had verwacht. Wat ik wel erg mooi vind in dit boek is dat de keuzes die de personages maken gebaseerd zijn op wat zij meemaken of meegemaakt hebben. De personages hebben dingen meegemaakt in hun leven die ik mij niet kan voorstellen en zeker niet hoe ik daar mee zou moeten lezen. Het boek leest als een trein en je blijft doorlezen doordat het zo spannend was. Natuurlijk ga je denken wie de mogelijke dader zou kunnen zijn, en ik zat er elke keer weer naast doordat het verhaal een verrassende wending maakte. Hierdoor kon ik echt niet stoppen met lezen. Het was geen langdradig verhaal waardoor het ook nog prettig te lezen was. Het verhaallijn is niet lastig, waardoor je ook makkelijk het boek even weg kan leggen (als het je lukt 😉 ). Het boek is een deel van de Linton-serie en ik ben nu nog nieuwsgieriger geworden naar de rest van de serie. 

 

‘Zoenoffer’ is verschenen in juli 2004 en valt onder de categorie: literaire thrillers. Het boek is hier te verkrijgen:

  • Bol.com (Paperback: € 12,50)
  • Kobo (e-book: € 7,99)

 

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: