Boeken | Lifestyle

Esther Verhoef – Rendez-vous

22 februari 2017

Wie heeft niet de droom om te emigreren naar een ander land, waar het klimaat beter is, de mensen minder gehaast zijn, de natuur meer aanwezig is en de stemming vrolijker is? Ik heb zelf ook de stap gemaakt, maar in dit boek van Esther Verhoef – Rendez-vous heeft Simone samen met haar man en twee kinderen ook de stap gemaakt.

Simone is met haar gezin richting het zuiden van Frankrijk geΓ«migreerd om een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man koopt ze een bouwvallig landhuis, wat ze willen opknappen, om er in te wonen en een deel ervan te verhuren. Echter is deze stap die ze maken in werkelijkheid een droom, want waar haal je goede werklui vandaan in een dorp wat je niet kent? Hoe stel je je kinderen gerust die de Franse taal nog niet kennen en hun vertrouwde omgeving met vriendjes moeten achterlaten? Hoe houd je je relatie goed, terwijl de stress van de verbouwing zeer aanwezig is? Simone kan moeilijk omgaan met deze hectiek en om haar leven aan die van haar man aan te passen. Hierdoor wordt ze verliefd op een van haar werklui en begint een hartstochtelijke affaire met Michel. Langzaam raakt ze de controle over haar leven kwijt en wordt ze gechanteerd door de aannemer. Is dit wat Simone wilt? En zijn de mensen in haar omgeving wel voldoende te vertrouwen?

 

Recensie

Esther Verhoef is een van de meest succesvolste en veelzijdige schrijfster van Nederland. Haar werk is in tal van landen verschenen en deze zijn meerdere malen bekroond en genomineerd. Het boek Rendez-vous valt onder een van haar bestsellers. Rendez-vous ging in juni 2015 in premiΓ¨re in de Nederlandse en Belgische bioscopen. De film is in twee talen opgenomen en de hoofdrollen worden vertolkt door: Peter Paul Muller, Mark van Eeuwen, Pierre Boulanger en Loes Haverkort. In juli 2015 kreeg de film de status ‘Gouden film’. 

 

Esther Verhoef is enkele jaren geleden ook vertrokken naar Frankrijk. Inmiddels wisselt haar woonplaats tussen Frankrijk en Nederland. 

Aangezien Rendez-vous ook over een soortgelijk vertrek gaat, denk ik dat veel van de gevoelens, twijfels en aanpassingsmoeilijkheden bij de personages in het boek waarheidsgetrouw beschreven zin. De gedachtegang van Simone is zeer gedetailleerd, maar hierdoor gebeurt er weinig in het boek. Ik vond het ook lang duren voordat er enige wending kwam in het verhaal. Daarna kwamen er nog een paar. Dit boek heeft als genre ‘Thriller’, maar als ik het boek vergelijk mijn Karin Slaugter – Zoenoffer, kan ik het niet echt een thriller noemen. 

Ik heb dit boek in e-book vorm gelezen en wat ik daarbij lastig vond, waren de verspringen in tijd. Deze werden onvoldoende aangegeven, waardoor het soms flink nadenken was, omdat het verhaal niet goed overliep. Ik weet niet hoe dit is in een paperback-versie. Het boek leest verder makkelijk weg, maar de spanning is niet zodanig hoog, dat het je aandacht vast houdt. Echter vond ik de ontknoping van het verhaal mager. 

 

Heb jij dit boek al gelezen? En wat vond je ervan? Of ben je het van plan om te gaan lezen?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: