Beauty | DIY | Lifestyle

DIY: Suikerscrub

8 februari 2017

Naast het reinigen en verzorgen van mijn huid, scrub ik ook geregeld. Dode huidcellen verwijderen is van essentieel belang om je huid te stimuleren tot het aanmaken van nieuwe huidcellen en om de doorbloeding te verbeteren. 

Ik scrub doorgaans de dag voordat ik echt een dag naar het strand ga. Hierdoor krijgt mijn huid de tijd om te herstellen van het scrubben en ziet er weer glanzend uit als ik op het strand ben. Tevens zorgt het ervoor dat de nieuwe huidcellen pigment gaan aanmaken, waardoor je langer een bruine huid hebt. 

 

Nu wordt je in winkels dood gegooid met verschillende soorten scrubs, maar hoe leuk is het om het zelf te maken. De basis is suiker of zout. Wie heeft dat niet in zijn keuken liggen? Suiker gebruik je als basis voor een zachte scrub en zout gebruik je voor het hevige boenen. Ik ben persoonlijk een voorstander van suikerscrub. Dit beschadigt je huid niet zo als zout. 

In dit artikel heb ik een eenvoudige DIY suikerscrub voor jullie. Leuk voor je zelf, maar ook als cadeau!

 

Wat heb je nodig?

  • 200 gram suiker
  • 100 ml olijfolie
  • badolie of een andere olie met een lekker geurtje
  • optioneel: voedingskleurstof om een leuk kleurtje te krijgen

Mix alles (de olie hoeveelheid naar eigen smaak) door elkaar en doe het in een potje of (mini) jar. Laat het even staan (ongeveer 15 min). Roer het geheel nog eens goed door elkaar en klaar is kees!

Als je het goed afsluit dan is de scrub tot 12 maanden houdbaar!

 strawberry-scrub

  Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: