Lifestyle | Persoonlijk

De 25 vakantievragen tag

11 juni 2017

Ik vind het invullen van tag zo leuk om te doen. Elke keer weer laat je op een leuke manier zien wie de persoon is achter een blog. Aangezien ik op een tropisch eiland woon, kies ik natuurlijk wel toepasselijke tags. In dit geval de 25 vakantievragen tag. Want hee, i live where you vacation 😉 . 

 

 • Wat is je favoriete bestemming?

Voordat ik op Curacao ging wonen, was het Curacao. Nu heb ik even geen favoriete bestemming. Ik ben wel druk aan het zoeken naar nieuwe vakantiebestemmingen in de Caribbean. Antigua, Saba en St. Barth spreken mij enorm aan. Wie weet wordt mijn eerste vakantiebestemming wel een van die drie 😉

St. Barth
 • Hoe drink je je koffie op vakantie?

Mag het ook thee zijn 😉 ? Ik ben namelijk echt geen koffie drinker. Ik vind het niet lekker. Die bittere smaak daar houd ik de hele dag last van. Ik drink het liefste thee. Bij voorkeur dan verse muntthee en anders lekker zakjes met de volgende smaken: Rooibos, groene thee cranberry, Lipton Marocco infusion of bosvruchten. 

 

 • Hoe ziet je lievelingsvakantiemaaltijd (leuk woord) eruit?

Lekker stukje vlees of vis met frietjes. Hier op Curacao ben ik vis steeds meer gaan waarderen en eigenlijk kies ik nu steeds vaker voor visgerechten. Terwijl het voorheen altijd kip was wat ik bestelde. Wat vind ik lekker? De yellow fin tuna & red snapper.

 

 • Strand of cultuur?

Moet ik kiezen? Dan kies ik wel voor cultuur. Als ik op vakantie ga, wil ik wel zoveel mogelijk van het land meekrijgen. Op het strand liggen kan je altijd nog een keer doen. Al moet ik zeggen dat snorkelen en duiken mij ook wel trekt hoor!

Tula monument op Curacao

 

 • Wat is je favoriete vakantieboek?

Ik lees op vakantie eigenlijk van alles wat. Voorheen nam ik echt boeken mee op vakantie, maar sinds kort heb ik een e-reader en dat bevalt me enorm. Vaak lees ik boeken van Virginia Andrews, maar ook de snelle lezers zoals Suzanne Vermeer of Tess Gerritsen gaan er snel doorheen. Het mooiste boek wat ik ooit gelezen heb op vakantie is de omnibus van Virginia Andrews: De Dollangangerserie. 

 

 • Nooit meer op vakantie of altijd op vakantie? 

Ik kies echt voor nooit meer op vakantie gaan. Hoe wil ik altijd op vakantie zijn als ik niet ga of kan werken? Hoe ga ik alles betalen? En wat doe ik met vrienden en familie? Nee, ik ben dan liever lekker thuis in een vertrouwde omgeving waar ik alles goed geregeld heb en waar ik kan genieten van alles wat ik opgebouwd heb. 

 

 • Welke land is je favoriet?

Moet ik daar echt nog antwoord op geven 😉 ?

 

 • Wat is je meest ultieme guilty pleasure op vakantie?

Moest altijd bij elke vakantie zo’n sleutelhanger kopen waar mijn naam op staat en die flikkert. Het waren altijd dezelfde, maar het idee dat mijn naam bekend was in andere landen vond ik geweldig. Vaak haalden de sleutelhangers Nederland niet eens, want ik vergat ze vaak in de hotelkamer. 

 

 • Wie is je grootste reisinspiratie persoon?

Ik denk toch Floortje Dessing. Al die reisprogramma’s waar zij aan deelnam, geweldig. Ze vertelde het ook altijd met zoveel passie en toewijding en liet je dingen zien die menig ander je niet snel zou laten zien. Ik keek altijd naar die tv-programma’s van haar. Bij voorkeur op zondagochtend; lekker wegdromen in je bed.. 

 

 • Thuis koken of uit eten gaan?

Op vakantie ga ik het liefste uit eten. Lekker restaurants uitproberen en vooral die lokale gerechten proberen. Al sla ik de echte bijzondere dingen wel over hoor. Zelfs hier op Curacao probeer ik graag restaurants uit. Vlees en vis, jammie! Het smaakt in een restaurant nooit zoals thuis. 

 

 • High end of Low profile op vakantie?

High end.. Ik hou echt van luxe op vakantie. Ik heb vroeger wel eens in een caravan/chalet of tent gezeten op vakantie, maar dat vond ik nooit wat, althans toen ik ouder werd. Als kind is het natuurlijk geweldig. Nu moet ik er niet aan denken. Doe mij maar lekker een hotel, all-inclusive hoeft dan nog net niet, maar ik wil wel een relaxte vakantie hebben zonder dat ik moet afwassen 😉 . 

 

 • Deze boodschappen doe ik voor ik op vakantie ga:

Ehm… Zonnebrand, shampoo, deo, tandpasta, tandenborstel, parfum, kleding, bodylotion. Eigenlijk koop ik een hele nieuwe kledingkast vol met kleren en zorg ik dat ik van alle drogisterij spullen meer heb dan ik nodig zou moeten hebben. Best erg eigenlijk, want ik ben een echte actiekoper en heb vaak veel dingen op voorraad staan. Supermarkt kom ik eigenlijk niet meer in als ik op vakantie ga. Het is dan of kliekjes of buiten de deur eten halen of uit eten. 

 

 • Het lekkerste dat ik ooit op vakantie gegeten heb is..

Deze tuna bij Boca 19 op Curacao!

 

 • Wat is je favo vakantie cocktail?

Sex on the beach of Blue Curacao. Ik ben eigenlijk altijd al fan geweest van Blue Curacao en laat dat toevallig ook echt op Curacao gebrouwd te worden. Lucky me! Maar sex on the beach vind ik ook altijd wel lekker. Ik houd in ieder geval van zoete cocktails. 

 

 • Op vakantie met Martij Lakemeijer of Oscar Aerts?

Oscar! Die blauwe ogen. Alleen daar al raak je in een trance en denk je dat je op een mooie zonnige bestemming zit. Zo blauw als de zee!

 

 • Wat mag niet ontbreken op jouw bestemmingenlijstje?

Ik heb nog zoveel waar ik heen wil. Azië lijkt mij echt nog geweldig. China, Japan, Thailand, Indonesië, India, Filippijnen en daarna relaxen op de Malediven. Ja, staat allemaal nog op mijn bestemmingslijstje. Maar ook Afrika staat er op. Ik wil echt super graag een keer de Big 5 zien en op safari gaan. Oja, en Amerika ook nog. Colombia, Brazilië, Mexico, Cuba, New York, Miami, Orlando, Florida! Ook nog genoeg om te zien voor mij..

 

 • Mijn favo stad om heen te gaan?

Parijs! Ik ben al meerdere keren in Parijs geweest en elke keer weet de stad mij om te toveren tot een klein meisje die in een snoepwinkel staat en mag uitkiezen wat ze wilt. De gebouwen vind ik echt zo mooi en kan ik uren naar kijken. 

 

 • Wat zit er op jouw vakantie-eiland?

Een strand, leuke diertjes en mijn vrienden en familie. Er moet natuurlijk wel wat te doen en te beleven zijn, maar vrienden en familie om je heen is ook wel fijn. Dat merk ik nu wel. Ik mis soms vrienden en familie wel. Al bouw je snel weer nieuwe vrienden op, maar toch.. je besties mis je wel. 

 

 • Waar zou je echt niet heengaan op vakantie?

Rusland, dat lijkt mij echt drie keer niks. Allereerst die kou in de winter altijd, brrr! Mij niet gezien, maar het land, de mensen en de natuur trekt me daar ook niet echt. Nee, mij zal je nooit vinden in Rusland. 

 

 • Mijn favoriete vakantie/ lifestyle blog is…

De leukste travelblog vind ik die van Lisette (http://www.travellust.nl/) Zij is al op zoveel plekken geweest en zoveel leuke dingen ervaren. Het lezen van haar blogs zijn echt een inspiratie voor mij om ergens heen te gaan. Door de mooie foto’s en het gemakkelijk lezen van haar verhaal, maakt het ook nog eens aantrekkelijk om verder te lezen dan je interesses. 

 

 • Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Struisvogel of waren het misschien de slakken? Ik weet niet? Maar struisvogel was echt super lekker en smaakte een beetje naar biefstuk. Hier op Curacao kan je het ook eten. Slakken vond ik echt te vies voor woorden. Dat slijmerige gedoe in je mond, nee dankjewel!

 

Hoe zou jij de tag invullen?

 

Deze tag komt van Trendbubbles

 1. Floortje keek ik vroeger ook altijd, kijk nog steeds graag reisprogramma’s. Helaas ben ik nu al 7 jaar niet meer op vakantie geweest. Leuk antwoorden op je tag.

 2. Toffe tag! Die vragen zijn ook echt erg leuk en de antwoorden natuurlijk ook 🙂 Indonesië kan ik je zeker aanraden als vakantiebestemming. 2 jaar geleden geweest en dat was echt super.

  1. Staat ook zeker op mijn lijstje. Vriendinnetje is er geweest en die foto’s en verhalen waren geweldig, dus die ervaring wil ik ook hebben!

 3. Wat een leuke tag, deze ga ik misschien ook wel invullen! Mijn favoriete vakantie land is Egypte. Ik hou echt van het lekkere weer daar in februari!

  1. Met Egypte heb ik echt helemaal niks. We gingen er wel eens op vakantie, maar vond het altijd bloedheet daar. Het zag er wel altijd mooi uit en die piramides en sfinxen waren geweldig om te bezoeken.

 4. Wat bijzonder dat je op je favoriete vakantiebestemming woont zeg! Dat zullen veel mensen graag willen. Het enige nadeel is natuurlijk wel dat je nu geen favoriete vakantiebestemming meer hebt ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: