Bezienswaardigheid | Curacao | Lifestyle | Review | Strand

Met Aluma Sailing naar Klein Curacao

5 januari 2018

Via een Facebook groep kwam er een post of er meiden waren die geïnteresseerd waren in een dagje Klein Curacao. Natuurlijk heb ik mij er voor aangemeld en laatst ben ik dan ook met deze meiden via die post naar Klein Curacao gegaan. De post kwam van Janneke Ananias; de online marketeer van Aluma Sailing. In deze post vertel ik jullie meer over het tripje met Aluma Sailing naar Klein Curacao.

Over Aluma Sailing

De Aluma is een zeilboot/jacht welke is aangepast om te gaan zeilen in het Caribisch gebied. Je huurt als het ware de volledige Aluma, waardoor je geen rekening hoeft te houden met anderen die bij je op de boot zitten. Behalve de “bemanning” dan. De Aluma maakt verschillende tripjes, zoals:

 • Dagtrips naar Klein Curacao (maximaal 12 personen en totaalkosten zijn $700. Voor $30 p.p meer heb je er catering bij in zitten).
 • Overnachten 2 á 3 nachten op Klein Curacao (maximaal 12 personen en totaalkosten zijn $1200. Voor $60 p.p. meer heb je er catering bij in zitten)
 • Dagtrips naar Fuikbaai (maximaal 12 personen en totaalkosten zijn $400. Voor $30 p.p. meer heb je er catering bij)
 • Dagtrips op zee (maximaal 12 personen en totaalkosten zijn $350. Voor $30 p.p. meer heb je er catering bij)

Ook maken ze zeilvakanties. Hieronder zie je de vakanties die ze aanbieden:

 • Bonaire & Klein Curacao
  • Vanaf 6 dagen en de prijzen zijn €450 p.p. gebaseerd op 6 personen. Natuurlijk kan je meer dagen gaan of met minder personen. Hiervoor geldt wel een toeslag.
 • Kitesurf Bonaire & Klein Curacao
  • 6-8 dagen volop kitesurfen, zeilen en relaxen. Dit kan tot maximaal 8 personen voor een prijs van €338 per persoon. Kijk op de site van Aluma Sailing hoe deze vakantie eruit zit. 
 • Sint Maarten & British Virgin Islands
  • Hier moet je een offerte voor aanvragen (ik durf de prijs dan ook niet te zeggen)

Kijk voor meer informatie gerust op de site van Aluma Sailing

 

Dagtrip naar Klein Curacao

Hoe ziet je dag eruit?

Rond 07.00 wordt je verwacht op de vissershaven bij de caracasbaai (of een ander afgesproken locatie). Vanaf daar vaar je met een dinghy naar de Aluma op het Spaanse water. Rond 08.00 vertrekt de boot naar Klein Curacao. De rit er naar toe duurt alles bij elkaar ongeveer 2,5 uur. Eenmaal op Klein Curacao kan je genieten van al het moois wat Klein Curacao je te bieden heeft. Op het eiland zelf kan je ook prima relaxen. Je zou zelfs een bezoekje kunnen brengen aan de vuurtoren of het wrak aan de andere kant van het eiland. Rond 12.00/12.30 is er een lunch aanwezig die verzorgd wordt door de Aluma zelf. Daarna heb je nog even lekker tijd voor jezelf, waarna er rond 15.30 terug gevaren wordt (met zeil) naar Curacao. Je kunt op de terugreis genieten van een geweldige zonsondergang. Rond 19.00 ben je weer terug aan land op Curacao. 

Het mooie van Aluma Sailing is dat je geen rekening hoeft te houden met anderen en je zou zelfs zelf kunnen bepalen hoe vroeg je zou willen vertrekken. 

Mijn ervaring

Ik ben al niet zo’n boten mens en ben dan ook snel zeeziek. Gelukkig kan je je hierop voorbereiden met bijvoorbeeld Primatour. Dit heb ik zelf ook gedaan en daar had ik zeker geen spijt van. Doordat het een “kleinere” boot is dan de boten die doorgaans varen richting Klein Curacao, kan je dus mogelijk last hebben van zeeziek. Daarmee wil ik niet zeggen dat je op de grote boten er geen last van hebt hoor! De boot ziet er netjes en verzorgd uit. De eigenaren wonen op de boot, dus je loopt theoretisch gezien door hun persoonlijke bezittingen heen, maar dit heb ik totaal niet zo ervaren. Op de boot is ook een hond aanwezig; Kaya. Enorm lieve en aanhankelijke hond die houdt van knuffelen terwijl er gevaren wordt. De heenweg duurde voor mij vrij lang, maar door al het geklets viel het daardoor ook wel weer mee. Eenmaal op Klein Curacao ben ik vanaf de boot de zee in gedoken. Door de (toen) hevige stroming was het niet te doen om te zwemmen naar de kant, maar er is een dinghy die je zou kunnen brengen. Je mag zelf kiezen waar je wilt zijn; op de boot, op het strand of in het water. De opstap vanuit zee naar de boot toe is wel lastig, maar op welke boot is dat nou niet 😉 . 

De lunch ’s middags was heerlijk. Lekkere hamburgers gebakken door Gijs en de salade heerlijk gemaakt door Janneke. Bij vroegtijdig aangeven wordt er zelfs rekening gehouden met je voedselvoorkeuren. Ben je allergisch voor iets of eet je vegetarisch, geef dit vooral aan! Na de lunch had je nog even tijd voor jezelf, waardoor je eventueel nog de vuurtoren op het wrak kon zien, waarna we lekker terug gingen naar Curacao. Je vaart met zeilen terug, waardoor je een heerlijk rustig gevoel krijgt (als je dat nog niet had na zo’n dagje). Terwijl je terugvaart kan je de zonsondergang goed zien. Het is zelfs mogelijk dat er dolfijnen naast de boot zwemmen (helaas was dit voor mij niet het geval). 

Al met al en ondanks de zeeziekte vond ik het een geslaagde trip. Het eten was heerlijk. Gijs en Janneke zijn hele aardige mensen die je proberen tot in de puntjes te verzorgen. Mijn complimenten!

 

Nogmaals: kijk voor meer informatie op de site van Aluma Sailing

 1. Wat leuk met zo`n groep meiden, maar je bent toch wel vaker op Klein Curacao geweest?Geniet maar flink. Liefs en groetjes voor allemaal. OMA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: