Lifestyle | Persoonlijk

Whats on my Iphone?

29 maart 2017

Telefoons… ze zijn niet meer weg te denken in de huidige tijd. Bellen, appen, facebook of instagram checken, muziek luisteren of filmpjes kijken. Niks is tegenwoordig gek genoeg. Hier op Curacao is echt het data netwerk niet zo uitgebreid als in Nederland. Je koopt hier een bundel voor 39 gulden (20 euro) en dan heb je 500MB per maand. De kwaliteit van het internet is niet te vergelijken met die in Nederland, maar het werkt wel prima. Door de hoge kosten en de slechte kwaliteit heb ik een grote schoonmaak gehouden op mijn telefoon qua apps. Ben je benieuwd welke apps ik heb laten staan? Lees dan snel mee ๐Ÿ™‚

Pagina 1

fullsizeoutput_47f

 

Dit is mijn eerste pagina op mijn telefoon. Van links naar rechts:

 • berichten: voor mijn smsjes. Deze inbox is vaak leeg, omdat ik alles verwijder.
 • agenda: hier houd ik alles in bij, ook zodat ik het kan zien op mijn Apple Watch en Macbook. Het synchroniseert echt geweldig samen 
 • Foto’s: spreekt natuurlijk voor zich. Elke 3 maanden leeg ik mijn foto album, zodat ik genoeg ruimte blijf houden op mijn telefoon. De foto’s sla ik op mijn USB stick op.
 • Camera: zonder camera kan ik niet leven. Ik stop gerust om even een foto ergens van te maken, maar ik vind het ook handig om belangrijke dingen op de foto te hebben.
 • Weer: ook dit synchroniseert met mijn Apple Watch. Het eet maar weinig MB’s in vergelijking met andere weerapps. 
 • Klok: O, daar kan ik echt niet zonder. Mijn klok is echt een van de meeste gebruikte apps op mijn telefoon. Wekker, stopwatch en timer; ik gebruik het allemaal!
 • Kaarten: deze gebruik ik niet via mijn internetbundel, maar in de Wifi prefereer ik deze wel. Zeker omdat offline kaarten nog niet altijd even betrouwbaar zijn, check ik eerst via kaarten (met WiFi) of de route echt klopt. 
 • Notities en herinneringen: dit gebruik ik eigenlijk niet, maar omdat het ook niet veel ruimte in beslag neemt en geen data eet, heb ik het laten staan. Mijn meldingen lopen altijd via Agenda. 
 • Instellingen en App Store spreken natuurlijk voor zich.
 • Extra’s: in deze maps heb ik eigenlijk de standaard apps van Apple in gezet. Ik gebruik ze niet vaak, maar soms wel en dan is het handig als ik het bij de hand heb. Het meest gebruikte in deze map is: gezondheid en Wallet. 

Pagina 2

fullsizeoutput_480

Weer van links naar rechts:

 • Facetime: Dit gebruik ik echt zoveel! Bijna iedereen die ik ken maakt gebruik van een Apple apparaat. Wanneer dit niet het geval is, dan gebruik ik Skype op de computer.
 • Watch: mijn favoriete accessoires! Ik kan echt niet zonder en met deze app kan ik hem helemaal personaliseren. 
 • ING bankieren: Ook al woon ik op Curacao, ik heb nog steeds een Nederlandse bankrekening. Aangezien de euro zoveel gunstiger is dan de gulden, zou het zonde zijn als ik het geld zou overmaken naar mijn Curacaose bankrekening. PLUS: ik houd van online shopping in Nederland en daar heb je een Nederlandse bankrekening voor nodig.
 • Facebook: Doohhh, wie heeft dat nou niet? De enige instelling die ik veranderd heb is het weergeven van foto’s en filmpjes, omdat dat veel data vraagt.
 • Instagram: net als Facebook, wie heeft dit nou niet? Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik mijn data voor Instagram heb uitgezet, want instagram is echt een vreter wat betreft MB’s.
 • Pagina’s: hier onderhoud ik mijn facebookpagina en de facebookpagina van ons appartement
 • Activiteit: hier houd ik mijn dagelijkse activiteiten bij, zoals: hartslag, sporten, calorieรซn, minuten staan, aantal stappen en ademhaling. Deze synchroniseert ook met mijn Apple Watch: echt geniaal!
 • Onder nieuws heb ik staan: Nu.nl, Curacao weather app, dolfijnFM app en maps.me. Vraag me niet waarom die laatste bij nieuws staat?
 • Dan de overig map: hier staan de volgende apps in; My vodafone (ik heb namelijk ook nog steeds een Nederlands nummer), Facebook Messenger, WordPress (om mijn blog bij te houden ๐Ÿ˜€ ), Pink Gellac, Layout voor Instagram, Bloglovin, Clef, Funmiles (soort airmiles) en pinterest. 
 • Mijn outlook en Gmail: ik heb 2 mail adressen, een voor aanmelden van nieuwsbrieven enzovoorts en de ander puur voor zakelijk en persoonlijke dingen. 
 • MCB Banking: mijn Curacaose bank om te internetbankieren.
 • FlightAware: om bij te houden hoe ver mijn vrienden/gasten zijn met vliegen naar Curacao of Amsterdam. Super handig. 
 • Als laatste heb ik Whatsapp, waar ik ook veel mee bezig ben. video bellen, gewoon bellen en appen! Yep, ik gebruik het allemaal. 

Dit waren mijn apps op mijn telefoon. Zoals je ziet niet heel erg veel, maar verder naar mijn idee wel functioneel. Ik zal nooit spelletjes downloaden en op mijn telefoon zetten, omdat ik dat zonde van mijn geheugen vindt. 

 

Welke apps heb jij op je telefoon staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: