Curacao | Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #9

29 mei 2017

En we zitten in eind mei. Over twee weken houdt mijn invalperiode op en kan ik me eindelijk focussen op mijn nieuwe baan. Maar zo ver zijn we nog niet. Nu eerst deze week: een topdag, watersportdag en vroeg weekend.

 

Juf, het was een topdag“,

aldus een van mijn leerlingen. Na hem gevraagd te hebben hoe het komt dat hij het een topdag vond, kreeg ik een overvloed aan positieve dingen naar mij toegeworpen. Van het niet kletsen door andere kinderen tot de juf die niet elke keer rood wordt, omdat ze boos is. Dat zijn echt heerlijke complimenten als je het mij vraagt. Het mooie vond ik ook nog dat deze leerling vroeg: “Maar juf, hoe heb jij de dag gevonden?”. Dit zette mij aan het denken. Ja, hoe vond ik die dag eigenlijk? Op heel veel dagen kwam ik gefrustreerd thuis, boos, geïrriteerd, omdat het niet lekker voelde. Omdat de klas niet lekker bij elkaar hoorde, door het continu waarschuwen en straf geven, maar ook door de sfeer op zich. 

Door de vele klassengesprek die ik gevoerd heb met de kids, waarbij pesten, plagen, gedrag en denkvermogen werd besproken, heb ik toch enigszins verbetering gemerkt. En die dag dat deze leerling tegen mij zei dat het een topdag was, was zo’n momentje dat de verbetering duidelijk te zien was. Wat heb ik nu anders gedaan dan normaal? Eigenlijk niet meer dan anders. Ik ben direct begonnen met kinderen uit elkaar halen, wegschuiven van tafels en nieuwe plekken. Verder had ik al mailtjes gestuurd naar ouders. Nu ik er op terug kijk, kwam ik deze dag niet gefrustreerd, geïrriteerd en boos thuis. Dit was nu een dag waarop ik tevreden en blij terug kan kijken en hopend dat dit in het vervolg zo blijft. 

 

Watersportdag

Afgelopen woensdag hadden de leerlingen op school een watersportdag. Er was enige vertraging opgelopen, want er was nog geen water. Deze wordt in een tank op school geleverd en dat is het water wat er is op die dag. Door de vertraging begonnen we later, wat weer enorme spanning bij de kinderen teweegbracht. Om 08.00 was dan eindelijk het startsein en konden we beginnen. We speelden elke keer tegen een andere klas. Er waren in totaal 9 spellen met water. Door de enthousiasme waren sommige kinderen te druk en onstuimig. Maar goed, het is maar 1 dag in het jaar dat ze sportdag hebben. 

We hadden eerst 4 spellen, waarbij bovenstaande foto het eerste spel was. T-shirt wringen boven het hoofd. Echt slim waren ze niet, want het t-shirt moest bij elkaar gehouden worden. Mijn klas liet hem elke keer op de grond vallen. Op de foto hadden ze het eindelijk door, maar helaas te laat.. Het volgende spel was lekker springen op een waterspringkussen. Lekker nat worden in een grote bak met water. Daarna kregen we flesjes doorgeven boven het hoofd en als laatste zoeken naar kraaltjes in een modderbad. 

Na de pauze nog lekker 5 spelletjes en het was klaar, maar helaas moest de sportdag eerder worden gestopt. Waarom? Er was geen water meer. De tank was leeg en water uit de kraan is onwijs duur. Dus helaas, we moesten om 11.00 stoppen. Maar de kids hebben we een leuke dag gehad. Lekker nat geworden en veel plezier gehad. 

 

Op woensdag al weekend

Na de sportdag kon ik dan ook meteen zeggen dat ik weekend had. Door hemelvaart op donderdag was iedereen vrij. De scholen hebben die vrijdag ook vrij, dus ik ook. Op zich niet heel verkeerd. Op Hemelvaart heb ik ook echt niks uitgevoerd. Echt niks, op dit stukje tekst schrijven na dan ;). Vrijdag ben ik bezig geweest met lijstjes maken wat ik moet en wil doen voordat ik vanaf volgend schooljaar ga beginnen met de kleuters. Wat moet ik nog regelen? Wat moet ik nog doen aan organisatie en klassenmanagement? Voorbereiden van de thema’s etc. Ook zaterdag ben ik er mee bezig geweest. Elke keer kom ik weer op nieuwe dingen. 

Als afsluiter hebben we een hapje gegeten bij tabooshh! Vroeger heette dit de kleine wereld, maar sinds kort heeft het een nieuwe eigenaar en nieuw concept.. Erg lekker gegeten! Binnenkort komt er een artikel over.


Voor nu; bon siman en tot volgende week.

Liefs,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: