Lifestyle

Weekoverzicht #8

22 mei 2017

Nummero 8 alweer. Ik besefte me vandaag dat ik alweer bijna 1 jaar op dit mooie eiland woon (en werk). Ik vond het maar een gek gevoel. Maar nu mijn weekoverzicht met deze week: weer een lastige week, “school”-shoppen, eindelijk muziek, gasten en een heerlijke weekafsluiter.   

Het blijft een gevecht

In de klas blijft het een gevecht met de kinderen. Ze hebben dit semester zo hard nodig om over te gaan, maar ze doen er echt niks voor. Op dit moment het aantal doubleurs: 5. En alleen maar omdat ze niks doen voor school. Grenzen zijn ze enorm aan het op zoeken en het puberen begint al. Inmiddels heb ik de naam “nog een bitch-juf” gekregen. Spelletjes spelen of leuke dingen doen zit er voor hen even niet in, tenzij ze zich weten te gedragen. Natuurlijk krijgen de kinderen die wel goed hun best doen vrije tijd van mij, maar voor de stoorzenders is het nu echt voorbij. Elke week heb ik minimaal 1 klassengesprek. Deze week ging het over pesten.

 Pesten

Ik begon de vergelijking met vuur en water. Vuur staat voor lelijke woorden, buitensluiten, gemeen zijn en geweld. Water staat voor vriendelijk zijn, negeren, geen oude koeien uit de sloot halen en zeggen dat iets niet waar is. Vuur heeft water nodig om te stoppen, zo ook in het geval met pesten. In de klas werd veel vuur gebruikt, ook als verdedigingsmiddel, waardoor het eigenlijk alleen maar erger werd. Door de kinderen te leren hoe ze zich kunnen verdedigen tegen vuur zou de sfeer kunnen verbeteren in de klas. Eigenlijk hebben we dit de hele week geoefend en het ging al beter dan vorige week. Echter blijft het in de cultuur zitten dat men hier vol op er tegen in gaat. Zo wordt het ze ook aangeleerd en vechten wordt meer aangemoedigd dan uitpraten. Maar het is niet altijd DE manier. Aankomende week krijgen de kinderen een SOVA les verder bouwend op vuur en water van een maatschappelijk werker. Hieronder waren de kinderen er mee eens dat water beter was dan vuur.

Afgelopen week heb ik minimaal 5 kinderen die elke keer binnen moesten blijven, omdat ze zich niet gedragen. Inmiddels van twee kinderen de ouders al gesproken en ik hoop dat het vanaf maandag minder is bij ze. Verder heeft er 1 van deze kinderen een week straf en mag hij niet mee doen met sportdag. Waarom? Hij denkt dat ik geen Papiamentu kan verstaan, maar helaas voor hem dus wel. De hele week is hij me al aan het uitschelden in het Papiamentu. Van Macamba tot Konjo di mama en erger. Ouders doen hier niks mee en vinden dat ik het moet bestraffen op school. In overleg met de directeur tot deze conclusie gekomen. 

 

School-shoppen

Ja, ik ben hier een soort van verslaafd aan de Bruna. Elke week kom ik er wel minmaal 1 keer. Lekker snuffelen tussen de boeken/kinderboeken. Deze keer waren het geen boeken die mijn interesse trok, maar de nieuwe schoolspullen. Ja, als juf houd ik van schoolspulletjes. Agenda is inmiddels binnen. Verder nog wat pennen, vulpen, washi-tape, correctiespullen, mappen en mijn favoriete tijdschrift: Psychologie Magazine gekocht. Goed geslaagd dus, maar ik weet zeker dat ik snel weer even kom snuffelen, want er lagen nog zoveel leuke spulletjes. 

 

Alweer uiteten

Oke, het geld groeit niet aan een boompje in mijn tuin, maar helaas moet ik opbiechten dat ik weer uiteten ben geweest. Deze keer ben ik samen met mijn ouders en Sjoerd naar Boca19 geweest. Hier heb ik nu wel gekozen voor de tonijn en wat was hij lekker zeg. Maar je krijgt ook zoveel, dat ik een deel aan Sjoerd heb gegeven. Dit was ook weer de eerste keer dat papa buiten de deur is gaan eten (na zijn hersenbloeding) en hij was enorm enthousiast. Naast het lekkere eten hebben we nog even genoten van het uitzicht en zijn weer vroeg naar huis gegaan. 

 

Happy!!!

Ja! Ik heb zo lang gewacht op een muziek-streamingdienst hier op Curacao. De enige mogelijkheid om muziek hier te luisteren was de radio of via YouTube. Spotify, Deezer en andere diensten deden het niet. Ik heb het echt al bijna een jaar lang elke week geprobeerd, maar steeds gaf het aan dat de dienst niet beschikbaar was in mijn land. Deze week deed tot mijn verbazing Spotify het in een keer. Jeeeej!! Eindelijk kan ik lekker muziek luisteren, zonder elke keer te moeten drukken of zoeken. Heb zaterdag dan ook de hele dag lekker Spotify aangehad. 

 

Gasten

Sinds vrijdag hebben wij gasten in het appartement. Heel grappig en toevallig, maar het bleek mijn kapper te zijn waar ik altijd naar toe ging in Nederland. In mijn o zo kleine dorpje, wat bijna onbekend is voor heel Nederland. En juist zij komt met haar gezin naar Curacao en verblijft in ons appartement. Vrijdag heb ik ze dan ook opgehaald op Hato. Volgens mij hebben ze het prima naar hun zin. 

 

Afsluiten

Deze week heb ik weer als van oud afgesloten met ene stranddagje met Marloes. Door het heiige weer en geen idee hebben van de voorspellingen hadden we besloten om weer lekker bij Chill te gaan liggen. Prima afsluiter als je me vraagt!

Bon siman!

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: