Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #6

8 mei 2017

Alweer een weekje aan het werk. Het is misschien cliché, maar wat gaat de tijd toch hard. Zo zat ik op het strand met een cocktail in mijn hand en nu weer vol aan de bak. Naast werk heb ik natuurlijk nog meer gedaan deze week, zoals: uit eten, afspraak bij Pipita, verjaardagen en een rustig weekendje. 

Uiteten

Ja, ik ben verzot op eten. Lunch of diner; het maakt niet uit. Hier op Curacao ben ik inmiddels enorm verliefd op Lomito en dit kan je echt bijna overal krijgen. Ook vis gaat er tegenwoordig goed in, terwijl ik in Nederland echt geen vis-eter was. Maandagavond ben ik met Marloes wezen eten bij Scuba Lodge. Dit is tevens ook een hotel, maar je kan er ook super lekker eten. 

De vakantie is voorbij

Ja, helaas pindakaas. Het is toch wel weer even wennen die wekker om 05.30. Het is nog donker buiten en eigenlijk wil ik nog verder slapen. Toch stap ik maar uit bed en maak ik me klaar voor werk. Ik sta ook weer in de file, want dat doe ik nooit hier (eigenlijk elke ochtend en middag) 😉 . Mijn eerste werkdag begon al met stress. De nieuwe juf van een andere groep 6 had de planning niet gekregen en zat dus met de handen in haar haar. Nadat ik dat een beetje tot rust heb gesteld, kwamen de ouders met allerlei vragen over het semester en toetsen. Ik werk dan misschien al 2 maanden in deze klas, maar ik weet ook niet alles. De kinderen kwamen enorm druk binnen. Tijd maken voor vakantieverhalen kennen ze hier niet en we zijn dan ook maar meteen begonnen met de les. Ik had niet veel op de planning staan, zodat ze rustig in het ritme kunnen komen, maar man wat waren ze een stuiterballetjes. Wel op een leuke manier, maar echt wel druk.

Het was een druk weekje en moest enorm in het ritme komen. Die wekker zo vroeg en die kids maken het soms best vermoeiend, maar ook wel weer super leuk om ze te zien. Deze week al meteen toetsen afgenomen en wat hebben ze dit super gemaakt, ten opzichte van voor de vakantie. Stiekem beetje trots :). 

Overgaan of niet?

Dit semester is het eigenlijk erop of eronder voor de kinderen. In dit semester wordt er bepaald wie er blijft zitten en wie overgaat. Dit wordt alleen maar bekeken op basis van de cijfers die ze in dit semester halen. Bizar eigenlijk, want wat als ze de andere 2 semesters wel gewoon goede cijfers halen? Maar goed, reglement van school dus daar houd ik mij maar aan. Dit heb ik ook verteld aan de kinderen. 

Kijk trouwens hoe mooi een van mijn leerlingen kan tekenen :O !

Het staat vast!

Ja, eindelijk staat het vast. Ik had in maart een sollicitatiegesprek bij Pipita en hoorde in april dat ik aangenomen was voor minimaal 2 schooljaren. Woensdag kon ik dan eindelijk mijn contract tekenen en werd het echt definitief. Dat is zo’n lekker gevoel. 2 jaar vast inkomen en vast werk. Geen inval meer. Ik ga werken in groep 1/2 en ben nu al bezig met het ontwerpen van thema’s en het lesaanbod voor kleuters. Mochten jullie nog tips hebben, laat het me weten. 

 

Say cheers to…

Weekend! Als je weer werkt, begin je het weekend weer zo te waarderen. Een momentje van rust, waar je kan bij tanken, zonder kinderen. Om geen kids uit mijn klas tegen te komen, moet ik nog best oppassen met waar ik ben. Curacao is niet groot, dus de kans dat je elkaar tegen komt is best groot, zeker op de stranden. 

Mama was vrijdag jarig geweest en papa was zaterdag jarig. Als cadeautje heb ik samen met mijn vriend en mn zusje + vriend kaartjes gekocht voor Guus Meeuwis, die in oktober hier komt. Hier waren ze erg blij mee, volgens mij. 

Zaterdag ben ik met Sjoerd bezig geweest in het werkhok van mijn vader. Deze is nu bijna helemaal klaar. We hebben de muren geverfd. Nu enkel nog schappen maken, dingen uitzoeken en weer opruimen. Er zijn veel dingen weggegooid, dus dat is wel lekker. Zondag zijn we hier ook nog mee bezig geweest, maar ik heb ook wel even de zon op mijn huidje laten schijnen. Blijft lekker, al moet ik zeggen dat het best warm is. 

Verder hebben we zaterdagavond een drankje en dansje gedaan bij Zanzibar. Hier was een band die muziek maakte en het was erg gezellig. Ook wel heel erg druk en ik met mijn kleine lengte ervaar dat nog meer, aangezien ik echt niets anders zie dan ruggen en buiken. Wat kunnen mensen groot zijn zeg. Ondanks dat was het wel erg leuk. En zo vliegt het weekend eigenlijk voorbij.

 

Tot volgende week!

Liefs,

 

 

 

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: