Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #5

1 mei 2017

Mijn laatste week vakantie is voorbij, maar ik heb er nog even flink van genoten. In dit weekoverzicht: eng beest, koningsnacht en -dag, moestuin, verkiezingen

 

Eng beest

Mijn ouders waren woensdag bezig met de tuin rondom het zwembad. Opeens gilt mijn moeder en schreeuwt: “Jill!! Pak een netje en kom hier! Met telefoon!”. Zelfs mijn vader hoor ik nog zeggen: “woow”. Ik pak het zwembadnetje en mijn slippers en loop naar het zwembad toe. Ik zie niks geks? Ons zwembad is een infinity, waardoor het overloopt van de rand en mijn ouders staan daar te kijken. Ik loop de berg naar beneden en zie eindelijk waar de paniek door wordt veroorzaakt. Er zit echt een enorm groot beest in het zwembad. Nog nooit eerder gezien en ik krijg er de kriebels van. Maar goed, ik hou ook wel van sensatie dus pak het netje en vang het beest. Hij is enorm snel, zowel boven als onder water. Ik had gehoopt dat ik hem beter kon herkennen als ik hem van dichtbij zag, maar nee. Het was echt een onbekend dier voor mij. Snel even foto maken! Natuurlijk hebben we hem gedood en weggegooid in de mondi (bushbush). Uiteindelijk bleek het te gaan om een reuzenwaterwants.

 

Moestuin

Ik vind moestuintjes altijd erg leuk om te doen dus ik was er ook een hier begonnen op Curacao. De eerste lading komkommers, tomaten en cherrytomaatjes zijn geoogst. Ik had toen iets te veel zaadjes gezaaid, dus het was meer een overwoekerd moestuintje, waarbij ik door alle planten heen moest zwaaien om komkommers te oogsten. Deze week ben ik bezig geweest met alles schoonmaken en opruimen, grond mesten en nieuwe zaadjes zaaien. Deze keer hebben we peterselie, munt en aardbeien. We hebben nog een plekje over en daar komen denk ik paprika’s. Ben benieuwd wat het deze keer gaat worden. Ik heb in ieder geval minder zaadjes gebruikt, zodat het niet weer allemaal overwoekerd. Kan beter bijzaaien dan weggooien. 

 

Koningsnacht en -dag

Koningsnacht heb ik gevierd samen met Sjoerd en nog wat vrienden. We zijn voornamelijk in Pietermaai geweest, maar het was erg rustig. Er waren praktisch twee groepen waar het gezellig was. Voor Miles Jazz Cafe en voor Mundo Bizarro. Wij hebben bij Mundo Bizarro gestaan. Onder genot van live music lekker met z’n alle gekletst en een dansje gemaakt. Verder hebben de heren nog spijkerbroek hangen gedaan, waarbij ze verslagen werden door een van de meiden uit de groep. Het duurde eigenlijk tot 01.00, maar we hebben het volgehouden tot 02.00. Eenmaal thuis zijn we in slaap gevallen en werden we de volgende morgen pas om 11.00 wakker. 

Koningsdag vond ik echt zoveel minder dan de nacht. Ik ben er samen met Sjoerd en Marloes geweest. We hebben eerst 1,5u stil gestaan op een parkeerplaats, omdat ze elkaar vast reden. Maar er was ook geen weg terug. Alles wat je kon doen was wachten en hopen dat als je aan het eind was een plekje hebt, anders kon je opnieuw beginnen. Er was een markt, waar het echt mega druk was, dat je er nauwelijks kon lopen en er was in Pietermaai Oud-Hollandse spelletjes. Ook niet veel aan. We hebben er beetje rond gelopen en wat gegeten, maar Sjoerd en ik zijn al weer vroeg naar huis gegaan. Marloes bleef nog even voor een live band, maar ik wij hadden het wel gezien. Hele dag vol in de zon is niet goed voor je. We waren dan ook verbrand op onze schouders en in het gezicht. 

 

Verkiezingen

Op vrijdag waren er verkiezingen op Curacao. Dit allemaal omdat de huidige coalitie is gevallen (in februari). Door omkoperij was er een interm-regering opgesteld, die nieuwe verkiezingen wilden blokkeren, maar Nederland heeft ingegrepen. Hierdoor zijn er massaal mensen naar de stembus gegaan. Ik hoop maar heel graag dat men wijs stemt. Ik ga dan ook geen politiek verhaal opzetten hier, want het is gewoon te lastig om het te begrijpen. Zelfs ik snap er niet veel van, van wat er gebeurd in de regering. Uiteindelijk heeft de PAR gewonnen.

 

Weekend

Zaterdagmiddag ben ik met Sjoerd even op stap geweest om een cadeautje te halen voor mijn ouders en voor moederdag. Allemaal weer lekker achter elkaar. Vervolgens zijn we nog naar Kooyman gegaan om wat hout te halen voor het werkhok van mijn vader. Dit schiet al aardig op.

 

Zaterdagavond hebben Sjoerd en ik gegeten bij Maaike en Lennaert en daarna Kolonisten van Catan gespeeld. Onder het genot van een gezonde snack en een wijntje hebben we er een leuke avond van gemaakt. Zondag hebben we eigenlij niet zo veel gedaan. Beetje opruimen, wassen en schoonmaken. Verder heb ik mezelf weer beetje voorbereid op mijn nieuwe baan. Heb me ingelezen en ben alvast een to-do / denk na lijstje gemaakt over het nieuwe schooljaar en hoe ik dit wil inrichten en wat ik er nog voor moet doen. Elke keer als er iets bij komt schrijf ik het meteen op. Er zijn zoveel dingen waar je over na moet denken, nooit gedacht. Ik ben voorlopig nog wel even bezig.

 

Ik wens jullie een fijne week, Bon siman!

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: