Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #3

17 april 2017

 

Weekoverzicht nummer 3 alweer. Ik vind het fijn om te zien dat jullie de weekoverzichten leuk vinden, daarom blijf ik dit vanaf nu gewoon doen. Met deze week: bijna vakantie, paasviering, ritje Hato en gezelligheid. 

 

 

Bijna vakantie!

Oef, ik ben er wel echt aan toe, maar de kinderen ook. Het is maar goed dat we nog maar 3 dagen hoefden, want het had echt niet langer moeten duren. Maandag hadden de kinderen nog gewoon les, maar ik merkte gewoon dat er niet veel meer in zat. Het dictee wat ze nog moesten doen maandag is zeer slecht gemaakt, dus deze ga ik na de vakantie maar over doen, want het zijn echt vreselijke cijfers voor een aantal. Ik heb maandag al meteen de tafels goed gezet voor de paasviering van dinsdag. Dan begin ik de dag in ieder geval niet met chaos, al was deze dag wel chaotisch.

De paasviering en de laatste dag

De paasviering zijn we op dinsdag begonnen met een dienst op het schoolplein. Deze duurde ongeveer 45 min, waarbij bepaalde klassen wat deden. Dit kon zijn een gedicht, een gebed of een liedje. Dit alles in het teken van God en Jezus. Daarna hebben we even lekker geknutseld. De knutselwerken zijn erg leuk en de kinderen zijn er druk mee bezig geweest. Daarna hebben we heerlijk gegeten van al het eten wat er meegenomen werd door de kinderen. Broodjes, salades, kaasballen en drinken; het was heerlijk en vooral ook veel. Dat vind ik ook zo mooi aan Curacao; alles wordt hier gevierd met heerlijk eten.

Na het eten hebben we nog even de laatste knutselwerken afgemaakt en zijn we spelletjes gaan doen. Eerst met de hele klas en daarna individueel of met elkaar. De kinderen hebben zich naar mijn idee prima vermaakt. Snel opruimen en weer naar huis. Tegen sommige zeg ik tot morgen en tegen een aantal zeg ik fijne vakantie. Waarom? Op de laatste dag voor de vakantie komen veel kinderen gewoon niet. 


De laatste schooldag voor de vakantie had ik maar 13 kinderen in de klas (van de 29 in totaal). Was lekker rustig. We hebben beetje schoongemaakt en opgeruimd, want het klaslokaal is een puinhoop. Om 12.10 ging de verlossende bel en had ik vakantie. Dat is toch zo’n lekker gevoel, dat je het klaslokaal dicht kan trekken en je er de komende 3 weken niet hoeft te komen. 

 

Vakantie!

De eerste vier vrije dagen zijn alweer voorbij. Woensdagavond ben ik naar Zanzibar geweest om een drankje te doen met Maaike en nog twee anderen. Dit was erg gezellig, met leuke muziek. We hebben het niet te laat gemaakt en waren best op tijd weer terug. Donderdag was echt een eerste vakantiedag. Mijn lichaam staat nog in werkmodus en mijn biologische wekker is een beetje van slag. Vrijdag was het Goede Vrijdag. Op Curacao is dit een vaste vrije dag. Er is dan ook praktisch niks open en kan je niet veel doen dan thuis zitten. 

Zaterdag was het dan eindelijk zover! Na 3 weken (het voelde als 3 maanden of meer) kon ik eindelijk Sjoerd weer ophalen op Hato. Hij moest terug naar Nederland voor een toets en deze heeft hij gehaald. Ben echt super trots en natuurlijk ook weer blij dat hij terug is. Dat maakt een dag toch minder eenzaam. 

Zondag zijn Sjoerd en ik bezig geweest om het werkhok van papa weer in orde te maken. Dit is nu een ongeorganiseerde rommelboel. We hebben de muren een likje verf gegeven en we zijn bezig met een werkbank maken. Ik wil jullie dit ook even laten zien. In Nederland gaan we naar de Gamma of Praxis voor hout. Hier doe je dat bij de Kooyman. Het bijzondere hieraan is dat het een drive-in winkel is. Je rijdt dus met je auto de winkel binnen en laad het hout in de auto. Ik vond het echt bizar.

 

Daarna georganiseerd opruimen en uitzoeken en dan hebben we de helft van het werkhok al opgeruimd. Het is wel echt een puinhoop. Vandaag gaan we er mee verder.

 

Ik wens jullie nog een Bon Pasku en dank je wel voor het lezen en tot volgende week bij weer een nieuw weekoverzicht!

Liefs,

 

 

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: