Curacao | Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #24

2 oktober 2017

Deze week ben ik alweer 1 jaar afgestudeerd en wat vliegt de tijd toch. Ik krijg geregeld de vraag of ik geen spijt heb door te vertrekken naar Curacao of dat ik nog terug wil naar Nederland. Op allebei de vragen kan ik volmondig zeggen nee! Ik heb het zo naar mijn zin hier. Leuk werk, leuke collega’s, leuke vrienden en het eilandleven bepalen echt dat ik het super leuk vind hier. Elke week is het weer een feestje. Zo ook afgelopen week. Lees je mee?

Werk

OkΓ©, nu een keer niet rozengeur en maneschijn over mijn werk, want ook ik loop wel eens tegen aan. Deze keer is het het luisteren bij kleuters. Ik ben echt dag in dag uit alleen maar het negatief gedrag aan het benoemen. De positieve aandacht werkt gewoon weg niet meer. Ik vecht met mijzelf en ik weet niet meer zo goed hoe ik nog “lief” kan zijn, zonder maar elke keer de juf te zijn die moppert en boos  is. De sfeer in de klas is ook niet meer wat het was en ik ben nu alleen nog maar aan het richten op de sociaal-emotionele kant in de klas. Aan andere domeinen kom ik gewoon niet toe. Of in ieder geval niet goed genoeg voor mijn gevoel. Misschien komt het doordat het bijna vakantie is, misschien wel door mijzelf of ligt het gewoon tijdelijk aan de kinderen. In dit soort gevallen vind ik kleuters toch nog wel lastig. Ik kom er wel doorheen, maar het frustreert je wel. Vooral doordat je weet hoe ze ook kunnen zijn. 

 

Genoeg geklaagd πŸ˜‰

Naast al het minder leuke vind ik het lesgeven aan de kleuters nog wel super leuk hoor! Elke dag geniet ik weer van het feit dat de kinderen zich zo snel ontwikkelen. Van geen benul hebben van letters, tot het stoepkrijten van aangeboden letters in hun buitenspeeltijd. Hoe mooi is dat om als juf te mogen ervaren? Naast enorm leuk werk heb ik ook een leuk weekend achter de rug gehad. Vrijdag zijn Sjoerd en ik lekker een pizza wezen eten bij Zanzibar. Daar zijn en blijven ze echt het lekkerste. Zaterdag hebben we overdag niet heel veel gedaan en ’s avonds gingen we naar de Jeugd van Tegenwoordig. Ik vond het helaas tegenvallen, omdat veel liedjes onbekend waren. Plus; ik irriteerde mij mateloos aan al die stagiaires die zich helemaal klem zuipen en als een losgeslagen baviaan op een tafel staan te dansen, waarbij hun lingerie gedeeltelijk wordt weergeven, terwijl een groep kwijlende jongens foto’s en filmpjes ervan maken. Al met al wel leuke avond gehad hoor, waarbij we maar 3m van Hardwell vandaan stonden πŸ˜‰ .

Zondag eigenlijk ook niet heel veel gedaan. Het was erg bewolkt, dus Maaike en ik bedachte om naar Equus te gaan waar een fundraising gehouden werd voor Stichting Dierenhulp. Dit viel enorm tegen en hadden we besloten om naar Cabana te gaan om een drankje te nemen. Uiteindelijk werd het ook Nacho’s die erbij kwamen. Het was zo veel, maar ook zo lekker! Goed einde van het weekend dacht ik toch zo!

 

Voor nu een fijne week!

Liefs,

  1. Wat en leuke foto van de hond die televisie zit te kijken, net of die het snapt enig. Verder veel succes en groetjes , dikke kus. oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: