Curacao | Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #23

25 september 2017

Wat ben ik de laatste tijd toch druk. Zo druk, dat ik zojuist mijn laptop heb moeten afstoffen omdat ik er al 2 weken niet op gezeten heb. Het is zo raar om gewoon echt aan het werk te zijn op een eiland waar het altijd mooi weer is. De afgelopen 2 weken vlogen echt weer voorbij en over 2 weken heb ik alweer vakantie. Time flies when your having fun. Lees je mee over de afgelopen 2 weken?

Werk

Het is zo raar als ik er over terug denk. Ik ben nu een juf met een eigen klas en deze klas draai ik alweer 6 weken! En wat gaat dat toch goed en lekker zeg. Ik heb bijna mijn draai gevonden, maar ben nog steeds aan het stoeien met de indeling. Ik heb het geluk dat ik een stagiaire heb, want dat zijn toch weer 2 handen en ogen meer. Zeker met de weglopers is dat erg handig. Ik word steeds minder politieagente en meer echt een juf die de kinderen steeds beter leert kennen en ze daardoor steeds beter kan begeleiden. Het is ongelofelijk hoe snel die kleuters kunnen groeien. Natuurlijk loop ik ook tegen een aantal dingen aan, waarvan de grootste de taalbarrière is. Ik heb 3 kinderen in de klas die nog steeds niet of nauwelijks Nederlands spreken. Engels is een mogelijkheid, maar daarvan is de woordenschat ook te klein. Ik merk dat ze het niet snappen als ik wat vertel in de kring. Ook kunnen zij zich moeilijk uiten naar andere kinderen en naar mij, waardoor frustratie ontstaat. Er wordt verwacht dat ouders, naast school, ook met hen aan de slag gaan met de taal, maar ik zie op het schoolplein al dat dit niet gebeurd. Bij het ophalen en wegbrengen wordt er gewoon Papiamentu gepraat en hoe vaak ik ook hamer op het feit dat ze Nederlands moeten praten, doen ze dit gewoon niet. 

Druk met het thema

Ik ben voor het werk druk bezig met het thema. Elk weekend bereid ik een beetje mijn week voor, en vaak verzin ik extra dingetjes die ik kan inzetten als we tijd over hebben, of wanneer ik zie dat iets niet lukt of gaat werken. Het is wel grappig dat het thema nu echt leeft bij de kinderen. Elke dag komen ze met iets op school voor het thema. Iets wat ze kunnen gebruiken in de hoeken of juist om van te leren in de kring. Over 2 weken hebben we vakantie en na deze vakantie ga ik beginnen met het thema Gruwelijk Eng ( naar aanleiding van de kinderboekenweek). Ik heb een thema via Kleuteruniversiteit gekocht die ik ga inzetten tijdens dit thema. Naast alle activiteiten die we met de school doen natuurlijk. Druk druk druk dus!

 

Het weer

Oef oef oef, laat ik maar niet meteen in de klaagstand komen, maar het is echt wel heet hoor! Van de week hadden we temperaturen om en rond de 40 graden en zonder wind is dit dat echt warm! Dit komt allemaal door het orkaanseizoen wat nu is. Al verschillende orkanen zijn langs gekomen: Harvey en Maria. Door de orkanen wordt de wind hier weggezogen, waardoor het praktisch windstil is. Door geen wind, is er ook weinig stroom. Maar men gebruikt juist meer stroom voor de airco’s. En wat krijgen we dan? Jep, aqualectra gaat schakelen tussen de wijken. 2 uur geen stroom en dan weer wel. Ook brengen die orkanen nat weer mee. Op zich wel lekker eventjes. 

Ik hoop vanaf nu weer wat frequenter te kunnen schrijven, want mijn blog is toch wel iets wat ik altijd erg leuk vind om te doen. Voor nu wens ik jullie een fijne week en tot volgende week in mijn nieuwe weekoverzicht (hopelijk 😉 ). 

 

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: