Curacao | Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #21

28 augustus 2017

Deze week is echt voorbijgevlogen. Voor ik het wist had ik alweer weekend en ook de dagen opzich gingen enorm snel. Een teken dat het mij goed bevalt, denk ik! Weer enorm veel gedaan op school en je ziet de kinderen nu al meer weten ten opzichte van de eerste dag. Dat geeft al zoveel voldoening. Ben je benieuwd naar mijn week? Lees dan verder…

 

Knutsel maar raak!

Naast alle saaie kringen die je bij de kleuters doet, houd ik ook enorm van knutselen. Inmiddels hangt mijn klas helemaal vol met knutselwerkjes van de kinderen en is er zelfs al een wissel geweest. Ik zie echt dat kinderen leren. Namen klappen, woordjes klappen, tellen op de vingers en met de dobbelsteen en zelfs emoties nadoen. Geweldig als je het mij vraagt. Het 1e knutselwerkje was een mooie tekening van de vakantie. Waar ik even aan moest wennen was dat er niet echt concrete vormen waren en dat je fantasie enorm moet laten gaan om te raden wat kinderen getekend hebben. Maar ook wel weer leuk om te zien hoe ver ze zijn met hun ontwikkeling in het tekenen en motoriek. 

Inmiddels zijn de vakantie tekeningen er al weer af en hangen daar de knutselwerkjes van de letter d [duh] er. Ook heb ik de tekening ‘dit ben ik’ met ze gemaakt. Ze mochten kiezen uit een kleur hoofdje en daar moesten ze dan ogen, neus, mond, oren en haar bij tekenen. Maar dan wel van hen zelf. Dus kijken in de spiegel, vragen aan elkaar en dan ook nog tekenen op een mal van een hoofd. Best lastig, maar ook wel weer erg leuk om te doen. 

En afgelopen week zijn we ook bezig geweest met de letter d [duh] en die zijn nu bijna allemaal af. En natuurlijk je eigen rugtas namaken en inkleuren met wasco. Vervolgens met ecoline (dat deed de juf, want anders werd het een kliederboel) en ook deze zijn bijna af en komen buiten te hangen. Weer veel geknutseld deze week. Volgende week komen er nog 2 knutselwerkjes van die week erbij. Namelijk tellen t/m 5 (voor gr.1) en t/m 10 en verder (voor gr. 2) en het vouwen van een school. En dan is het alweer het einde van het thema de school en ik. 

Time flies

Want het was ook zo weer weekend. Helaas begon het weekend nat, met flink wat regen en pas halverwege de middag werd het weer beter. De zon trouwens niet gezien hoor, behalve bij de zonsondergang op Zanzibar. Want we sloten de zaterdag af met een pizza van Zanzibar. Wat trouwens vet gemeen is bij Zanzibar, is dat ze een happy hour menu aanhouden en je dus niet alle pizza’s meer kan bestellen. Super irritant, want je hebt maar keuze uit 10 pizza’s en dat zijn allemaal een beetje de basic pizza’s. 

Zondags heb ik niet veel bijzonders gedaan. Wasjes gewassen, opgeruimd en voorbereiden voor aankomende week. Verder ook bezig geweest met het voorbereiden van het nieuwe thema op school, want daar begin ik over 2 weken mee. Het was gelukkig wel weer mooi weer, iets wat aan de warme kant, maar goed. De warme periode staat dan ook wel om de hoek te gluren. 

 

Bon Siman!

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: