Lifestyle

Weekoverzicht #20

21 augustus 2017

Mijn allereerste werkweek na de vakantie zit er weer op en wat was dat toch een spannende, maar ongelofelijk leuke week. Ik heb enorm genoten en kan niet wachten op de komende weken. Ben je benieuwd hoe ik mijn eerste werkweek heb ervaren? Lees dan snel verder 😉 

 

Ready, steady, GO!

Afgelopen weken stond natuurlijk volop in het teken van voorbereiden en plannen van het lesaanbod in de klas. Welk thema? Hoe ga ik dat invullen? Welke lessen en welke focus? Wat zijn de doelen? Welke tussendoelen en/of verrijkingsdoelen? Deze week was dan ook de test om te kijken of ik daadwerkelijk zo goed voorbereid was, als dat ik gehoopt had. 

Maandag

Ik was natuurlijk enorm zenuwachtig, want ik wist echt totaal niet wat ik kon verwachten. Gelukkig viel het enorm mee, maar de huilende kinderen bij afscheid vond ik toch wel een beetje zwaar. Het was er namelijk niet één, maar wel acht! Helaas hier maar 2 benen, dus moest ik het in groepjes doen en per kind geruststellen. Daardoor begon ik later, maar wel rustiger. Beter zo dan chaos dacht ik. De kinderen zijn lekker bezig geweest met kleuren, buiten spelen en samen spelen. De focus lag bij mij die dag echt op het elkaar beter leren kennen en hoe gaan we met elkaar om. Met 3 slapende kinderen de dag afgesloten. Moe en voldaan dus!

Dinsdag

Met wat minder moeilijke kinderen tijdens afscheid kreeg ik 1 krijsend kind er voor terug. Deze heb ik een aantal keer achter na moeten rennen, omdat weglopen een dingetje was. Hierdoor begon de dag lekker chaotisch. Gelukkig heb ik wel een stagiaire die ik gelukkig even kon in zetten om voor te lezen in de kring, waardoor ik het kind kon troosten. Dit heeft wel een halfuur geduurd, maar uiteindelijk werd er wel geluisterd en kon ik mijn stagiaire overnemen. De focus lag deze dag op het werken met het kiesbord. De regels uitleggen en de werking ervan. Vele kinderen pakten dit enorm snel op. Er waren een aantal kinderen die dit toch wel lastig vonden en al helemaal om 10 minuten bezig te zijn met het speelwerk wat ze gekozen hadden. Met flink wat sturing en begeleiding liep dit redelijk. Nog niet zoals ik had gewild, maar dat is dan ook niet te verwachten. 

Woensdag

Dit was toch wel een van de topdagen deze week. Het begin en afscheid verliep erg rustig, met twee huilende kinderen. De kring ging super goed, al is die vinger opsteken wel erg lastig als je enthousiast bent 😉 . De focus lag vandaag op het wachten tot je een beurt krijgt. Er niet doorheen praten wanneer de juf of een ander kindje praat. Dit vinden ze toch echt wel lastig en dat snap ik ook. De taalbarrière bij een aantal kinderen kwam vandaag ook naar voren. Best lastig om een kind in het Nederlands uit te leggen wat er van hem verwacht wordt, terwijl het kind geen Nederlands kan. Hierdoor ontstond flink wat onrust. 

Donderdag

En weer een topdag. Ongelofelijk hoe goed de kids het al doen na een paar dagen. Ze passen zich enorm snel aan en natuurlijk is het afscheid nog lastig, maar gelukkig hoef ik ze niet meer los te trekken van hun ouders. Vandaag ook weer super leuke knutselwerkjes gemaakt met de kinderen. Geweldig om te zien hoe fantasierijk ze zijn. Dit had ik van te voren nooit zo verwacht. Vandaag ook weer een herhaling van het kiesbord en het praten wanneer je een beurt krijgt. Wat een toppertjes allemaal zeg! Ik kwam er ook achter dat een van de kinderen met de taalbarrière best goed Engels kan, dus nu maar in het Engels dingen uitleggen en in het Nederland herhalen. Mijn stagiaire gaat hier straks mee verder door een individueel plan met de IB-er door te trekken en uit te voeren. 

Vrijdag

Wat vliegt zo’n week. Maandagavond dacht ik nog hoe overleef ik het tot vrijdag, maar nu denk ik alleen maar hoe heerlijk deze week was. Met een super leuke gymles aan het begin tot even lekker tot rust komen aan het eind van de dag met een spannend boek, waarbij er hier en daar wat oogjes dicht gingen. Gelukkig allemaal wel wakker kunnen krijgen. Lekker geverfd en werkjes afgemaakt. Lekker relaxt het weekend in. Kon ook echt niet veel meer van ze vragen, want ze waren allemaal enorm moe. Ik kreeg ook enorm veel positieve verhalen te horen van ouders, dus dat doet je dan ook goed en ga je nog lekkerder het weekend in. 

 

Ik heb echt enorm genoten deze week. Helaas vergeten foto’s te maken, dus deze hebben jullie nog te goed en komen dan volgende week 😉 . 

 

Het weekend

En dan besef je weer wat weekend is: totale rust! Althans, dat denk je. Tot je met een vriendin impulsief richting strand rijd en een happy hourtje doet en daar ouders en kinderen tegen komt. Wel leuk hoor, maar dan wordt je wel weer even terug in de realiteit gebracht. Je bent tot slot juf en dus een voorbeeld voor vele mensen. Je kan dan dus niet als een bezopene over het strand lopen met twee drankjes in je hand. Gelukkig de avond geëindigd bij Wet & Wild, waar geen kinderen en ouders waren. Lekker hapje eten (lees: FRIET!) bij Aloha en dan ook nog even naar Het Friethuis, omdat de heren nog honger hadden. Eenmaal thuis en het bed aangeraakt viel ik in slaap.

Zaterdagochtend kreeg ik wel weer even spijt (lang leve hoofdpijn). De rest van de dag heerlijk niks gedaan en ’s avonds uiteten geweest met Sjoerd bij Kyoto. Ja, dat is een sushi restaurant en ja, tegenwoordig lust ik dat. Iets met tonijn en zalm ervaring hier waardoor ik het super lekker vind. Zondag ook weer niks gedaan, want het was wel baggerweer zeg! We kregen de staart van Tropical Storm Harvey over ons heen, wat resulteerde in een hele dag regen en onweer. Het weekend hebben we afgesloten met een Burger King. Oepsie!

 

Fijne week allemaal en tot de volgende keer!

Liefs,

  1. Dat leek een beetje op Hollands weer. Maar na regen komt zonneschijn.

    Fijn dat je het zo`n leuke week vond, heb je verdiend. Verder veel succes

    in de komende tijd. liefs zoentjes en groetjes. oma

  2. Oma
    Als ik het lees hebben jullie het goed gedaan om ook naar Curacao te gaan. We wensen jullie veel geluk! Maar missen jullie wel.Veel liefs van ons en dikke kus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: