Curacao | Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #18

7 augustus 2017

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vorige week geen weekoverzicht heb geplaatst. Waarom niet? 1. totaal vergeten en 2. het was niet echt een hele boeiende week om met jullie te delen. In het kort: ik heb praktisch niks gedaan, behalve lezen en genieten van het weer πŸ˜‰ . Deze week wel weer een update.. Lees je weer mee??

 

Hello August

We zeggen inmiddels alweer gedag tegen juli en hallo tegen augustus. Wat vliegt de tijd toch. Augustus wordt voor mij een leerzame maand, maar ook met veel leuke dingen op de planning. Ik ga beginnen met dat we afgelopen woensdag een bod hebben uitgebracht op een huis hier op Curacao. Ik ben enorm benieuwd wat het gaat worden en welke reactie we terug krijgen, aangezien het bod best wel ver beneden vraagprijs ligt. Dit komt doordat er veel aan het huis moet gebeuren en de buitenmuur moet gesloopt en opnieuw opgebouwd worden, want deze wijkt helemaal uit. Bij een goede regenbui zou het kunnen zijn dat deze muur het begeeft, en dat willen we natuurlijk niet hebben. 

Verder heb ik mijn doel bereikt om 1 maand lang geen nagellak op te doen, maar op het moment dat het 1 augustus werd heb ik meteen weer mijn nageltjes gelakt. Waarom wilde ik 1 maand zonder nagellak? Ik heb praktisch elke dag van de week gellak en dit is niet altijd even goed voor je nagels. Door 1 maand geen nagellak op te doen wilde ik mijn nagels de lucht en de tijd geven om te herstellen die nodig was. Ik vond het erg kaal en blij dat ik weer een kleurtje heb. Deze keer wit. Lekkere extreem bruine handjes πŸ˜€ !

Verdere planning

Verder ben ik natuurlijk jarig in augustus (de 7e πŸ˜‰ ) en ben ik sinds de 1e in dienst bij Pipita. 14 augustus beginnen de scholen hier en stiekem vind ik het enorm spannend. Groep 1/2 wordt straks mijn clubje met ongeveer 22 kinderen. Ik heb mijn eerste thema al helemaal voorbereid en gepland, maar goed, kleuters werken niet altijd volgens jouw gemaakte planning, dus ben benieuwd. De tip die ik mee kreeg was accepteer de eigenheid van kleuters. Afgelopen zaterdag hebben we, ondanks dat we al een bod gedaan hebben op een huis, toch nog een ander huis bezichtigd. Het is nu even afwachten en dan kijken we weer verder. 

Deze maand gaat ook de maand worden dat ik structuur aanbreng in het sporten en daarmee hopelijk ook het afvallen. Inmiddels 3kg afgevallen en nog maar 10 te gaan. Natuurlijk doe ik naast de beruchte weegschaal methode ook gewoon meten, zodat de vorderingen beter te zien zijn. Ik wil minimaal 2x in de week bodypumpen en ook 2x in de week hardlopen. Ik heb inmiddels al een schema, maar vind het lastig om te beginnen ermee. Curacao kent veel heuvels en steile hellingen, waardoor het hardlopen niet zo gemakkelijk gaat als in Nederland. Stiekem hoop ik klaar te zijn voor de KLM Marathon op Curacao op 26 november dit jaar. Ga geen marathon lopen, maar de 5km kan ik mogelijk nog halen. MITS ik het niet allemaal uitstel en als het voorspoedig gaat. 

 

Passion Planner

Ik kwam op instagram het account tegen van PashfamCuracao waar super leuke foto’s te vinden waren over het plannen. Na een paar berichtjes kwam ik erachter dat het ging om de Passion Planner. Nu ben ik begonnen met Bullet Journalling, maar dit kostte me echt teveel tijd, waardoor de Passion Planner een goede vervanger was. Na een afspraak, waarbij ik de Passion Planner kon inzien, was ik verkocht. Dit is wat er voor zou kunnen zorgen dat dit jaar voor mij georganiseerder zou kunnen verlopen, met alle stress rondom mijn nieuwe werk en uitdaging. Ik heb bewust gekozen om pas te beginnen in augustus, omdat dit de periode is waar ik structuur nodig moet hebben. Ik vind het echt geweldig! Ik heb de Classic formaat (vergelijkbaar met A4) en het werkt overzichtelijk. Door de dagindeling en de to-do lijstjes en ruimte om nog notities te schrijven maakte dit voor mij de perfecte agenda/bullet journal of hoe je het ook wilt noemen. Het is wel aan de prijs, maar super fijn!

Ik ben nog niet klaar met plannen, maar al wel begonnen. Het is super leuk om te doen!

Ben jij benieuwd naar de Passion Planner? Check dan hun site

 

Slecht nieuws

Helaas is zaterdagavond Baiko overleden. Waar hij precies aan is overleden, weten we niet. Ouderdom sowieso niet, want hij was pas 6 jaar. Hij heeft in ieder geval een mooi plekje in de tuin gekregen en zal zeker niet vergeten worden. Onze grote waakhond!

 

Voor nu een fijne week!

 

Liefs,

 1. Wat erg van Baiko, sterkte allemaal.

  Maar nu even wat fijn, gefeliciteerd Jill met je 27 verjaardag en een fijne dag gewenst
  met veel liefs en kusjes van mij.

  groetjes en felicitaties aan allemaal
  oma

 2. Hallo Jill,

  weer een heerlijk verhaal. Ik vind t altijd gezellig om jullie belevenissen op Curacao te lezen. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Kleine meisjes worden veel te snel groot. Spannend of t lukt met t huis. Ik zal duimen. Dikke knuffel voor het verlies van Baiko voor jullie allemaal.

  Liefs Lauretta

 3. Wat spannend. Ben benieuwd of ze het bod accepteren! Ik heb dat ook met nagellak alleen ik doe altijd ene week wel andere niet..gecondoleerd met je hondje. Altijd zielig als een vriendje overlijd.? alvast wel een fijne verjaardag gewenst lekker van genieten!!!
  Sylvia heeft onlangs geplaatst…About last week.. #31My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: