Curacao | Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #13

26 juni 2017

Ik kan bijna zeggen dat de scholen hier vakantie hebben. Voor mij is het nog maar 1 week, maar voor een aantal andere scholen is het nog 2 weken. Heerlijk bijtanken en het leukste van alles ik kan mij focussen en mijn lesaanbod ontwerpen.. Deze week was een leerzame week; veel gedaan, veel beleefd. In dit overzicht mijn afgelopen week met o.a.: Bret, kleuters, ziekjes en voorbereidingen.

 

Bret

Afgelopen week hebben wij een bezoekje gehad van Bret. Hij werd al een week in de gaten gehouden, omdat hij recht op de eilanden afkwam en het mogelijk zelfs kon uitgroeien tot een tropische cycloon. Gelukkig heeft hij dat laatste niet bereikt, maar Bret nam wel veel wind en regen mee. Op het eind boog Bret af en ging die richting het noorden, waardoor Curacao gespaard bleef. Het enige waar wij last van hadden was veel wind en regen, voornamelijk in de nacht. Uiteindelijke schade: bomen omgevallen en een dak wat eraf gewaaid was. 

 

Kleuters

Afgelopen maandag ben ik begonnen met het lesgeven aan de kleuters. Wat was dat wennen zeg. Na een jaar ingevallen te hebben in voornamelijk de bovenbouw, was dit wel even een overgang. Het gaat allemaal net iets minder georganiseerd en met meer chaos in de klas. Dat was even schrikken, maar eigenlijk vanaf woensdag had ik de feeling. Ik vond de kinderen wel wat jengelig, maar misschien hoort dat bij de leeftijd of bij het einde van het jaar. Kan wel zeggen dat ik het super leuk vond en ben echt enthousiast en heb echt zin in volgend schooljaar, als het mijn eigen klas is. Donderdags zijn wij op schoolreisje geweest naar Farida’s tuintje (hier komt binnenkort een artikel over). Super leuk om daar met kleuters heen te gaan. Grote speeltuin, dieren waar ze onder begeleiding naar toe kunnen en veel schaduw. 

 

Afgelopen vrijdag had ik de musical van groep 7/8. Het was echt een super leuke musical en de kinderen zaten echt helemaal in hun rol. Geweldig om ze zo te zien. 

 

Ziekjes

Ja, Jill en kleuters = ziekjes. Dit heb ik tijdens de Pabo ook gemerkt, dat als ik bij de kleuters ben, altijd ziek wordt de eerste keer. Geen idee hoe dit komt, maar kan er altijd de klok op gelijk zetten. En nu dus weer. Keelpijn, oorpijn, holtes vol, heesheid en slikken is een drama. Echt ziek voel ik me niet, maar heb me wel eens beter gevoeld πŸ˜‰ . Gelukkig bijna vakantie, dus nog even volhouden. Hopelijk na de vakantie niet weer opnieuw beginnen.

 

Voorbereiden

Ja, en dan is het nu alleen maar voorbereiden. Ik ben al met allerlei dingen bezig:

 • Naamkaartjes voor op de stoeltjes 
 • Naamkaartjes voor het kiesbord
 • Naamkaartjes voor het planbord
 • Poppen- en bouwhoek weer inrichten
 • De klas inrichten
 • Administratieformulieren maken
 • Thema “nieuw schooljaar” voorbereiden
 • Andere thema’s bedenken, uitschrijven en inplannen
 • Materialen en werkbladen zoeken
 • Mapjes maken waar het werk van de kinderen in komen te zitten
 • Aanmaken van accounts voor op de tablets en computers

Genoeg te doen dus. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn voorbereidingen en uitvoering. 

Voor nu weer een fijne werkweek en misschien wel bijna vakantie of je hebt al vakantie. Geniet ervan!

Liefs,

  1. Precies. Lichaam even een boost antistoffen laten aanmaken. Vind het wel altijd bijzonder. Heb het echt alleen maar als ik bij jonge kinderen ben.

   Dankjewel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: