Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #12

19 juni 2017

Met deze week: een typische maandag, volledige afsluiting, meelopen op mijn nieuwe werk en een productief weekendje. Ben je benieuwd naar mijn week? Lees dan verder πŸ˜‰ . 

 

Typische maandag

Met natuurlijk de gebruikelijke opstartproblemen. Gelukkig was ik vrij en werd er niet veel van me verwacht, maar ik moet wel even in het ritme blijven, anders wordt het zwaar dat vroege opstaan. Vervolgens ging alles wat je maar kan bedenken fout. Soms heb je van die dagen dat alles en iedereen je tegen zit en dat je het liefst zo snel mogelijk weer in bed wil kruipen. Nou, zo’n maandag was dat voor mij. Niks lukte, niks werkte en niet wilde. Gesprek met ouders voorbereiden zat er niet in, want ik kon alleen maar denken aan een ander gesprek wat ik zou hebben die week. Mezelf fatsoenlijk en toonbaar maken werkte ook niet met al die lelijke plekken en dan ook nog wachten op mijn nieuwe telefoon. Een typische maandag dus. 

 

Volledige afsluiting

Deze week stond ook in het thema van volledige afsluiting van mijn oude werk. Ik had nog een aantal gesprekken staan met ouders en maatschappelijk werkster en met de intern begeleider voor de overdracht. Al deze gesprekken moeten natuurlijk geadministreerd worden dus ook daar ben ik nog een hele dag mee bezig geweest. Ook voor de leerling overdracht ben ik druk bezig. Best vervelend dat ik over een periode van drie maanden moet vertellen aan de nieuwe leerkracht wat belemmerende en stimulerende factoren zijn van leerlingen, waar ze zwak voor staan en waar hun talenten zitten. Ik heb veel gezien, gemerkt en geobserveerd, maar een volledig beeld zou het nooit worden. De oorspronkelijke leerkracht is nog steeds niet terug, dus nu staat er weer een nieuwe invaller voor de groep. Arme kinderen, maar ik moest helaas echt voor mezelf en mijn nieuwe werk kiezen. Ik hoop dat zij het jaar ook een beetje leuk afsluiten.

 

Meelopen 

Donderdag was het voor mij zover en kon ik beginnen met meelopen op mijn nieuwe werk. Gister heb ik al mijn eerste indruk geschreven, dus hier schrijf ik nu even snel wat ik er van vond. Mijn donderdag begon al met wat stress, want de juf was te laat en ik moest beginnen. Natuurlijk ging dat niet zo als gepland, want ik was groep 6 gewend, maar het ging wel. De juf kwam en nam het over, zodat ik kon observeren en bekijken hoe het allemaal gaat. Vrijdag heb ik voornamelijk materialen bekeken. Wat kan je ermee? Voor wie is het? Wat moet je doen? Hoe leg je het uit? etc. Best veel materiaal, waarvan ik bij lange na niet alles weet. Dat wordt dus nog even een flinke overdracht straks. Benieuwd naar mijn eerste indruk? Lees dan hier!

 

Een productief weekendje

Zaterdag hebben we als eerst geshopt in Suikertuintje. Sjoerd was toe aan een nieuwe garderobe. Helaas niet zoveel gekocht als dat hij wilde, maar hij was wel geslaagd bij Tommy Hilfiger. Daarna zijn we doorgereden naar de Kooyman voor een vaderdagkado. Een haakse slijper was het geworden. Ook maar meteen gegeven, want hij was wel nodig ;). Bij thuiskomst zijn we meteen doorgegaan met het snoeien van de laatste palmboom in de tuin. Ook meteen de moeilijkste, maar ook die is nu weer klaar. Nu hoeft er alleen maar onderhoud worden gepleegd aan de palmbomen en zo nu en dan dus een blad eraf te zagen. ’s Avonds zijn we nog uit eten geweest bij Il Forno. We hebben daar heerlijke traditionele pizza’s gegeten. Erg lekker, wel dunne bodem, maar daar moet je van houden. Hier komt trouwens nog een post over ;). Dus ben je benieuwd, houd dan mijn blog in de gaten.

 

Zondag zijn we ook productief begonnen, door om 07.00 ’s ochtends een wandeling te maken bij Ascencion. Er is op facebook een pagina die dit soort wandelingen organiseert. Voor weinig geld heb je een flinke wandeling door de natuur op Banda Abou waar je af en toe je ogen uit kijkt. Ook hier komt binnenkort uitgebreid een post over πŸ˜‰ Voor nu even wat beelden!

Het weekend heb ik afgesloten met een heerlijk stranddagje met Marloes. Natuurlijk alweer verbrand, maar gelukkig niet zo erg als voorheen. Ik begin het wel te leren! Hoe was jullie week/weekend?

 

Geniet van jullie week ;)!

 

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: