Curacao | Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #11

12 juni 2017

Iets later dan jullie verwachten denk ik. Ik had van het weekend wat problemen met de site en hij heeft er even uit gelegen. Gelukkig doet hij het weer en kan ik eindelijk weer schrijven. Afgelopen week stond voornamelijk in het teken van afronden. Mijn laatste week invallen is nu dan eindelijk voorbij en kan ik mijn focussen op mijn nieuwe baan. Verder zijn we onze zoektocht naar een huis weer gestart, ben ik bezig met het voorbereiden van het nieuwe schooljaar en heb ik alweer een relaxt weekend gehad.

 

Het invallen is voorbij

Ja, afgelopen week had ik mijn laatste weekje op de school waar ik werk. Na 16 weken te hebben ingevallen in groep 6 heb ik dit nu afgerond en afgesloten met de kinderen. De week begon wel weer erg rumoerig en druk en was ik gedwongen om de kinderen strafwerk te laten schrijven. Dit blijkt hier heel normaal te zijn en mijn trucjes waren een beetje op. Het bleek gelukkig goed te werken. Woensdag had ik daarentegen echt weer een top dag. Heerlijk gewerkt en alle schade van de vorige dagen ingehaald. Ook CITO Spelling en tempotoets gedaan. Ook donderdag was het een lekkere werkdag, waarbij er soms lekker grapjes gemaakt werden. Ja, de ouderwetse scheetkussen kwam hier in voor! 

Het afscheid

Vrijdag was dan DE dag. ’s Ochtends helaas niet leuk begonnen, door de gym les na 15 minuten al te stoppen. Erna gelukkig wel weer hard gewerkt en om 11.15 kregen ze een happy hour van mij. Ik had donuts gehaald bij de plaatselijke bakker voor de leerlingen en de leerkrachten. Lekker spelletjes spelen en gezelligheid! En om 12.15 was het dan zo ver: het “afscheid”. Sommige kinderen renden het liefste weg, prima! Sommige kinderen moesten me echt even een dikke knuffel geven, zelfs de kinderen waar ik het niet van had verwacht. Ook van ouders heb ik afscheid genomen en ik kreeg flink wat complimenten. Altijd fijn om te horen dat je het volgens hen goed gedaan hebt. 

Daarna het afscheid van collega’s, wat helaas iets anders liep dan ik had verwacht. Sommige collega’s waren oprecht blij voor me dat ik een nieuwe baan heb, anderen interesseerden het niet eens of wisten niet eens dat ik wegging. Hoe goed heb je dan opgelet? Het moment dat ik de sleutel in het gat stopte en de deur op slot deed, was voor mij ook het moment dat ik voorlopig even niks meer wilde te maken hebben met deze school. Mijn verwachtingen waren toch anders en misschien ben ik daardoor wel teleurgesteld in hoe het allemaal gegaan is. Maar nu kan ik mij richten op de nieuwe baan vanaf volgend schooljaar. Groep 1/2, totaal iets anders dan ik gewend ben, maar zo leuk en ook zo’n uitdaging!

 

Zoektocht

Inmiddels woon ik alweer bijna 1 jaar op Dushi Korsou, maar nog wel steeds bij paps en mams. Moet zeggen dat een eigen plekje nu wel weer begint te kriebelen. Ik ben dan ook samen met Sjoerd weer begonnen met de zoektocht naar een huis of kavel waarop gebouwd kan worden. Laten we nu net afgelopen week met papa langs een kavel zijn gereden, die ons interesse wekte. Of het wat wordt geen idee, maar er zijn genoeg mogelijkheden hier op Curacao. De zoektocht is in ieder geval weer begonnen.

 

Weekend!

Weekend, wat houd ik toch van je! En ik denk dat menig ander mens deze mening met mij deelt. Afgelopen weekend weer niet heel veel gedaan. Mijn site lag er natuurlijk uit en kon dit dus niet schrijven voor jullie. Ik ben dus maar begonnen met dingen voorbereiden voor het nieuwe schooljaar. To-do lijstjes zijn in de maak en ook ideeën van de klasseninrichting en klassenmanagement zijn er. Donderdag ga ik naar de school om verder te kijken en hoop dat ook al wat thema’s of lessen te kunnen ontwerpen. Heb er echt enorm zin in! 

Verder ben ik dit weekend op Marine Basis Parera geweest voor een dansvoorstelling van een van mijn leerlingen van de invalgroep. Nog nooit op een Marine basis geweest, maar wat zag dat er allemaal goed uit zeg. Zo verzorgd, kon bijna niet geloven dat ik op Curacao zat. De rest van de zondag heb ik weer besteed aan het voorbereiden van het nieuwe schooljaar en ik moest nog een aantal dingen administreren voor mijn oude werk. Allemaal gedaan! Dus best productief, al zeg ik het zelf.

 

Voor nu ; Bon siman!
En tot volgende week (en deze keer op tijd 😉 ).

Liefs,

  1. Lijkt me best leuk aan groep 1/2 lesgeven. (Niet dat ik ervaring heb ofzo?) Zijn de huizenprijzen daar wel te doen? Hier in Spanje zijn we ook verschillende opties aan het bekijken maar de prijzen hier… pff daar heb je in NL bijna een villa voor.. De meeste huizen zijn hier ook geërfd dus die kunnen ze tegen elke prijs verkopen maar ze willen allemaal de jackpot.
    Sylvia heeft onlangs geplaatst…About last week..#23My Profile

    1. De prijzen vallen hier enorm mee. De prijs voor de grond is 250 gulden (125 euro) per m2 en een huis bouwen is nog goedkoper. Voor 250.000 euro heb je al en flinke villa..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: