Curacao | Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #10

5 juni 2017

Wat ben ik aan het aftellen zeg. Deze week weer 5 dagen erop zitten en met nog maar 5 in het vooruitzicht. En dan heb ik ruim 16 weken ingevallen in groep 6. Maar goed, volgende week ga ik mijn periode samenvatten en vertellen hoe ik het heb ervaren. Deze week eerst weer een overzicht, zoals altijd. Met o.a.: de kids zijn op, Pirates of the Caribbean en gevecht op school en weer een relaxt weekend. 

 

De kids zijn op

En ik erbij 😉 . Ik merk enorm dat de kinderen toe zijn aan vakantie. Ze hebben geen zin meer, zijn moe, worden ziek en zijn drammerig. Op zich logisch, maar deze week stond nog echt in het teken van presteren. Ik moest namelijk vrijdag mijn lijstje met potentiële zittenblijvers aanleveren bij de directeur. Dat gaat hier er toch wel bijzonder aan toe. Je krijgt als leerkracht een lijstje met eisen waar het kind aan moet voldoen (qua cijfers voor vakken). Hebben ze hier niet een voldoende voor dan zijn ze potentiële zittenblijvers. Ik heb er nu 5 op mijn lijstje staan, waarvan er twee waarschijnlijk echt blijven zitten en die andere drie kunnen het nog ophalen door nog even goede cijfers te halen. Best gek, want er wordt niet gekeken naar sociaal-emotioneel gebied of hoe de leerling in de klas zit. 

Ik ben ook bezig geweest met het vaderdag cadeau voor ze. Daar zat ook al veel emotie bij, want vele vaders zijn uit beeld, wonen ergens anders of zijn overleden. Vaderdag wordt ook niet heel erg gevierd hier op Curacao. Wij hebben als de groepen 6 besloten om hier wel aandacht aan te besteden. Ook ben ik begonnen met het knutselen van leuke diertjes als versiering in de klas. Bijtjes, kikkers en vlinders met wc-rolletjes. Ik vind de klas een beetje leeg en saai, dus dacht ga er iets leuks van maken. Naast decoratie kan het ook gebruik worden als pennenbakje of voor andere dingen. Met nog maar 1 week voor de boeg, moet ik even hard aan de slag met ze, anders komt het niet af. 

En moet je eens zien hoe mooi werk ze ingeleverd hebben deze week! Ik ben zo trots op mijn kids!

 

Pirates of the Caribbean 5: Dead men tell no tales

 

Ja, ik ben er dan eindelijk geweest. Ik wilde eigenlijk vorige week al gaan, maar toen was het druk en/of uitverkocht. Dus zaterdagavond was het dan eindelijk mijn moment. De film hebben we in 4D gekeken, maar na een tijdje had ik dit wel gezien. Ik kwam bijna nat de bioscoop weer uit met die gekke effecten. Mijn bril kon ik telkens opnieuw oppoetsen en de waterdruppels liepen van mijn gezicht. Maar, ondanks dat, vond ik het echt een leuke film om te zien. Ik heb tot nu toe alle delen in de bioscoop gezien en ben blij dat ik deze niet gemist heb. De bioscoop is trouwens echt magisch groot. Je kaartje haal je buiten, maar eenmaal binnen, wooow. 

En dit is alleen maar de ruimte om je eten te bestellen. Links achter loop je naar een gang, waar je echt mega veel bioscoopruimtes kan vinden. 

 

Gevecht op school

Ja, ik maak echt alles mee hier. Messentrekkers, ontvoeringen en vergiftigingen, maar een gevecht stond er nog niet bij. Nu wel kan ik je vertellen. En het gebeurde zelfs in mijn klas, en ik hoorde bij het gevecht. Een leerling had het helemaal gehad met mij (en ik met hem) en begon mij uit te schelden in het Papiamentu. Gelukkig versta ik redelijk wat, maar ook leerlingen in de klas hielpen mij. Deze leerling begon een andere leerling aan te vallen, omdat hij mij hielp. Ten kost wat het kost moet ik die leerling beschermen, dus ben over tafels geklommen om deze leerling niet bij die leerling te laten komen. Als straf kreeg ik een vuist tegen mijn been en werd er een stoel en tafel naar mij toe geschoven (hard en met veel geweld). Resultaat: een mooie blauwe plek en maandag een gesprek met directie, maatschappelijk werker, ouders en jeugdzorg. Ik zat echt zo dichtbij het terugslaan, want deze leerling maakte mij echt woest. Maar goed, eind goed al goed. De leerlingen hadden niks, en ik was de enige met “schade”. Vrijdags kreeg ik van ouders complimenten hoe ik hun kinderen heb geprobeerd te beschermen tegen een andere leerling.

Oja: de opmerking van de dag van deze leerling: KUTJUF, je bent mijn moeder niet! Top, en nu juf Jill?

 

Relaxt weekend

Door een chaotische en drukke week heb ik mezelf voorgenomen om een weekend even te relaxen. Helemaal niks. Niks anders dan mijn e-reader en mijn kleurboek. Even verstand op nul en relaxen. Volgende week nog maar 5 dagen werken en dan zit mijn invalperiode van 4 maanden erop. Ik moet zeggen na al die gevechten en toestanden ben ik eigenlijk wel blij toe. Plus ik kan me nu eindelijk focussen op mijn nieuwe baan en de voorbereiding ervan. 

 

Bon siman en tot volgende week!

Liefs,

 

 

 1. Wat een toestand allemaal, maar je hebt het goed opgelost en blauwe plekken verdwijnen wel weer. Veel succes verder Jill en ik geniet van je blog. kusjes oma.

 2. Leuk een overzicht! Wat maak je heftige dingen mee in de klas, een gevecht is niet niets. Wat gek hoe het daar gaat met zittenblijven, is het hier in Nederland toch goed geregeld. Ik ga deze week beginnen met invallen, in een groep zes, tot de zomervakantie. Wel gewoon in Nederland, maar het is mijn eerste echte baan (ben officieel nog niet eens afgestudeerd) en heb vooral onderbouw ervaring. Ik heb er wel echt zin in en ach, het zijn nog niet eens twee maanden

  1. Dankjewel! ?
   Ja het is enorm gek hoe het hier gaat. En veel is normaal. Maar echt in alles is het zo anders dan in Nederland. Deze week komt er een post met wat ik er van geleerd heb.. het is wel echt leerzaam invallen..

   Oeh, leuk! Ik wens je veel succes met groep 6 en de laatste loodjes van het schooljaar. Groep 6 is echt een hele leuke groep/leeftijd. ?

  1. Klopt, zittenblijven is hier een hele happening en vanaf mei vragen de leerlingen al of ze blijven zitten.. ze weten dus precies wanneer de periode er is dat ze het horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: