Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

Weekoverzicht #1

3 april 2017

Naast alle andere artikelen en posts ga ik vanaf nu ook elke week een weekoverzicht plaatsen. Deze komt elke maandag online en staat vol met dingen die ik gedaan heb in de afgelopen week. Lezen jullie gezellig mee?

 

Werk

Ik werk sinds oktober onder de vereniging VPCO. Dit is een vereniging die een aantal scholen in stand houdt op protestantse/christelijke basis. Waarom voor mij deze vereniging? Niet zo zeer vanwege de geloofsovertuiging, maar om het Nederlandstalig onderwijs. In het artikel van afgelopen weekend vertel ik meer over het onderwijs op Curacao en zal ik dit verder uitleggen. In ieder geval, onder deze vereniging valt de Marnixschool F.O, waar ik momenteel op invalbasis werk. Vanaf maart werk ik langdurig voor een periode van 12 weken in groep 6. 

Het is een zeer beweeglijk en rumoerige klas. Strakke hand en structuur is erg belangrijk. Doe je dit niet, dan gaan ze met je aan de haal en je kan medelijden dan echt vergeten. Momenteel wordt er ook gepest en ik ben dit consequent aan het behandelen. Dit doe ik samen met de kinderen. De kinderen hier op Curacao denken ook niet snel na over dingen die zij doen. Zij maken het denkproces niet af. Ik ben ze nu aan het bewust maken over hun gedachten en die van anderen (inlevingsvermogen creëren). 

Hoe ziet mijn werkweek er nou ongeveer uit?

Ik begin altijd om 06.45. De school begint om 07.15. Ik maak in dat halfuur tijd een planning van wat ik ga behandelen en hoelang ik erover wil of zal gaan doen. Ik begin altijd met stil lezen, omdat ze altijd al druk en rumoerig de klas binnenkomen. Even een rustmoment creëren en daarop verder bouwen. De kinderen kunnen elke week en happy hour verdienen door middel van smileys 🙂 . Elke dag kunnen ze er twee verdienen (een voor de pauze en een na de pauze). Elke week zet ik samen met de kinderen een doel op het bord waar we aan willen werken. Alleen dit doel evalueer ik met de kinderen en bepaal of er een smiley gezet mag worden. Deze week wass het doel: We werken stil en rustig. Beetje dubbel zal je denken, maar de kinderen kwamen met dit doel en begrijpen goed wat er bedoeld wordt met stil en rustig (tijdens zelfstandig werken).

Maar goed, ik dwaal af. ’s Ochtends beginnen we met een gebed. Daarna werk ik mijn planning af, en kijk op basis van de behoeften van de kinderen of ze meer of minder tijd nodig hebben. Zo kan ik spelen met de tijden en de lessen. Tijdens de eetpauze bidden we ook en na schooltijd ook. Dit alles met geloofsovertuiging die de school hanteert. Na school sta ik open voor ouders en beantwoord eventuele vragen. Dit alles tot 12.45. Daarna gaat mijn klaslokaal dicht en ga ik naar huis, om lekker te genieten van mijn vrije middag. Relax toch?

Hoezo rommelige kinderen…?

Vrije tijd

En wat doe ik dan in mijn vrije tijd? Niet erg veel. Maandag ben ik voor het eerst, zonder mijn vriend, naar de sportschool gegaan. Een hele stap voor mij, aangezien ik sportscholen vreselijk vindt en vaak gewoon meegesleurd wordt door mijn vriend. Ik hoor je denken: waarom dan niks anders? Eerlijk gezegd: er is niet veel anders hier op Curacao, althans niet wat ik leuk/leuker vindt dan de sportschool. Dus ga ik naar de sportschool. 

Dinsdag ben ik bezig geweest met het nakijken van toetsen van de kinderen en heb ik posts geschreven voor deze site. Geen sportschool deze keer, want ik heb echt enorme spierpijn er van gehad. Dinsdag is ook altijd mijn kookavond bij mijn ouders en deze week stond er pannenkoeken op het programma (want ik vind dat zooooo lekker). Verder ben ik bezig met het plannen in mijn bullet journal en de maand april lekker afmaken. Soms vind ik het werken in mijn bullet journal zo ontspannend. 

Woensdag, donderdag en vrijdag heerlijk een dagje niks gedaan. Beetje boekje gelezen en genoten van het mooie weer en het zonnetje. Al moet ik wel zeggen dat het errruug warm was. Op dit soort dagen heb ik echt een vakantiegevoel en ben ik blij dat ik de stap heb genomen om naar Curacao te verhuizen. Als je elke dag zo zou kunnen leven, dan kan je dat toch jaren volhouden? Vrijdag nog wel even naar de sportschool geweest, wat ik weer super stoer vond van mezelf. Sportscholen en alleen gaan blijft niet mijn ding, maar we moeten toch wat om 10kg af te vallen. 

Weekend

En het weekend blijft het weekend. Zaterdag heerlijk aan het zwembad gelegen, met het zonnetje op mijn huid en met een heerlijk boek in mijn hand. Windje door mijn haren en de geur van zonnebrand in mijn neus. Het ultieme gevoel van het leven op dushi korsou, als je het mij vraagt. Zondag was het helaas erg windig en bewolkt, maar chillen in hangmat is ook gewoon lekker 🙂 . 

 

Ik hoop dat jullie ook een goed weekend hebben gehad. In ieder geval ik wel. Allemaal een goede, nieuwe week, oftewel Bon Siman (op zijn Curaçaos) toegewenst!

 

Liefs,

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: