Curacao | Lifestyle | Tips

Waarom je niet naar Curacao moet gaan…

5 oktober 2017

Persoonlijk zou ik niet begrijpen waarom je niet naar Curacao zou gaan, maar ik heb geregeld mensen gehoord die Curacao helemaal niks vinden of dat hun verwachtingen niet waren waargemaakt. Dat vind ik natuurlijk erg jammer, want je zit hier niet voor een paar honderd euro’s. Je bent sowieso al minimaal 500 euro kwijt aan je ticket, laat staan als je verblijf, autoverhuur en leuke dingen potje erbij komt. Mocht je toch twijfelen of Curacao wat voor je is? Hier geef ik je redenen waarom je niet zou moeten gaan.

1. Stranden

Als je niet van strandvakanties houd, dan zou Curacao ook niks voor jou kunnen zijn. Natuurlijk zijn er nog dingen te doen op het eiland, maar Curacao staat toch bekend om haar mooie stranden en haar mooie onderwaterwereld. 

 

2. Temperatuur

Op Curacao is het gehele jaar de temperatuur rond de 30 graden. De zon maakt flink wat uren en zonder wind voelt het nog warmer aan. Houd je niet van deze warmte, dan zou ik zeker niet gaan. Hier op Curacao is de warmte moeilijk te ontlopen, tenzij je jezelf opsluit in een kamer met airco. Maar he, daar reis je de wereld niet voor af toch?

 

3. Nederlanders

Als je doel is om Nederlanders te ontwijken, dan kan je Curacao zeker vergeten. Men vermoedt dat er ongeveer 20.000 Nederlanders wonen op Curacao. Naast deze groep heb je ook nog de groep toeristen, die ook goed zijn voor een flink aantal Nederlanders. 

 

4. Loopafstand

Curacao is dan wel het grootste eiland van de Antillen, maar met haar 61 km ligt niet alles binnen loopafstand. Alles is hier verspreid en dan bedoel ik alles: winkels, supermarkten, stranden en zelfs de stad. Het is handig om op Curacao een huurauto te nemen. Vaak heb je bij hotels en resorts een kleine supermarkt zitten, maar dit is ook niet overal. Het is dus zeker een must om een huurauto te nemen, zeker als je de omgeving wilt verkennen. Vind je dit nou niet leuk? Dan zou ik niet naar Curacao gaan. 

 

5. Dieren

Curacao heeft een tropisch klimaat, waardoor bepaalde dieren het hier erg goed doen. Ik geef hier de vijf meest irritante dieren die je kan krijgen als je op Curacao bent. 

 • De fluitkikker; als je ’s avonds buiten zit hoor je deze kikker al. Hij fluit echt, in tegenstelling tot het geluid van krekels. Vele toeristen denken dat het krekels zijn, maar nee, deze kikker kan flink irritant zijn als je er op gaat letten.
 • Duizendpoot; ik ben ze al geregeld tegen gekomen. Ik vind het persoonlijk mooie beesten, maar ik blijf wel bij ze uit de buurt. Hun beet is pijnlijker dan een wespensteek en de nasleep ervan kan erg lang duren. 
 • Schorpioen; in de tijd dat ik nu hier woon, heb ik ze nog niet gezien. Als je door de mondi loopt (bush-bush) is het mogelijk dat je er een tegenkomt. Bij hotels en resorts ga je ze in ieder geval nooit tegenkomen πŸ˜‰ . 
 • Kakkerlak; eigenlijk heb je hier geen last van, mits je je spullen maar goed opruimt en schoonhoudt. 
 • Muggen; ja, die vind ik echt het meest irritants. Inmiddels is mijn lichaam al gewend aan de muggen, maar toeristen zitten flink onder. Ze prikken je op elk moment van de dag, zelfs door je kleren heen. Mocht dit het enige zijn wat je tegenhoudt om naar Curacao te gaan, lees dan even dit artikel voor je je besluit neemt πŸ˜‰ . 

 

 

 

Mocht je nou nog twijfelen over je vakantie naar Curacao of zelfs denken: “nee, niks voor mij.”, ga dan toch maar wel. Curacao is zo’n heerlijk eiland en er is zoveel te beleven. Je moet het alleen even uitzoeken en vinden. Mocht je nog vragen hebben, laat dit dan weten via contact πŸ™‚ . Ik zou zo snel mogelijk terug mailen. 

 

 

Waarom zou jij niet naar Curacao willen?

Follow on Bloglovin
 1. Ik ben er op vakantie geweest en vond het geweldig!
  Het enige wat ik minder vond waren de beestjes en dan met name de leguanen. Ze deden niks maar zaten verrekt dichtbij je, bbrr.
  Verder is het een prachtig eiland en ik wil heel graag nog eens terug!

  1. Bedankt voor je reactie.
   Muggen heb je inderdaad overal, maar op de een of andere manier zijn ze hier “gemener”. Je krijgt er zulke grote, rode, lelijke en vooral jeukende bulten. Ik word liever geprikt door een mug in Frankrijk, dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: