Lifestyle | Persoonlijk

The Beautiful Beach Tag

14 mei 2017

Een tag die zeker hoort bij Curacao en zeker als je er woont of op vakantie bent geweest. Mijn favoriete bezigheid is hier onder andere naar het strand gaan. Ik vind het geluid van de zee, samen met het zand en de zon echt perfectie als je hier bent. Elk weekend ben ik wel te vinden op een strand, want een weekend geen strand is een weekend niet geleefd ;). Benieuwd hoe ik de tag invul? Lees dan snel verder… 

 

 

 • Wat is je favoriete strand?

Moet ik er een geven of mogen het er twee zijn? Oke, alle twee dan! Het allermooiste strand op Curacao vind ik Cas Abou. Die azuurblauwe zee, witte strand en de sfeer maakt het echt perfect. Het zou zo een strand kunnen zijn waar ik graag zou willen trouwen ;). Het leukste strand vind ik Playa Lagun. Hier kan je geweldig mooi snorkelen en de kans op een schildpad is er ook. Verder kan je bij dit strand heerlijk eten en drinken en leguanen voeren. Op beide stranden kan ik prima een hele dag vertoeven.

Cas Abou

 

Playa Lagun

 

 • Wanneer ga je naar het strand je?

Uhm, wanneer ik maar kan 😀 ! Voornamelijk de weekenden, maar ook doordeweeks rijd ik wel eens snel naar Mambo om daar te gaan liggen met vriendinnen.

 

 • Wat neem je in ieder geval mee naar het strand?

Sowieso mijn strandlaken, zonnebrand (zowel olie als factor 30), lippenstift met factor 30 om mijn lippen te beschermen tegen koortslip, e-reader, telefoon en mijn portemonnee. 

 

 • Welke zonsondergang was de mooiste?

Deze!

 

 • Welke strand staat op jouw verlanglijstje?

Ik wil graag nog naar Santa Cruz en Playa Jeremi. Ook wil ik graag nog duiken bij Tugboat en naar de Blue Room. Santa Pretu lijkt mij ook super vet trouwens. Eigenlijk staan alle stranden hier wel op mijn verlanglijstje. Ze gaan nooit vervelen en kan ze blijven bezoeken. 

 

 • Wat doe je als je iets verloren bent op het strand?

Ligt eraan wat het is. Is het een tijdschrift of mijn strandlaken? Dan denk ik veel plezier ermee. Ik was laatst mijn geboorte-armbandje kwijt geraakt en ben toen in paniek naar een strandtentje gerend om te vragen voor een hark, maar helaas kon hem niet meer vinden. Dat deed toch wel een beetje zeer. Vaak zijn er wel eerlijke mensen hier die gevonden voorwerpen afgeven bij een strandtentje ofzo. 

 

 • Hoe ziet jouwe ideale stranddag eruit?

Ik wil altijd vroeg op het strand zijn, omdat je dan nog de meeste plek hebt om te liggen. Anders krijg je doorgezakte bedjes of lig je 50m van de zee af en kan je je spullen eigenlijk niet achterlaten als je de zee in springt. Verder moet de zon goed schijnen, zodat het niet te koud is. Verder houd ik niet echt van Scheveningendrukte, dus ik zal niet snel te vinden zijn bij Mambo of Jan Thiel, zeker niet in het weekend. Ik rijd altijd richting Westpunt. En als afsluiter lekker een hapje eten met lekker zoutig, stro-achtig haar. 

 

 • In het zand of op een bedje?

Op een bedje! Hier op Curacao lopen er enorm veel mieren over het zand, en zijn het geen mieren dan zijn het wel andere kriebelbeestjes. Ik kan daar niet zo goed tegen, dus doe mij maar een bedje. Zijn er alleen maar doorgezakte bedjes dan vind je me op de grond. Beter kriebel dan last van mijn rug hebben 😉 . 

 

 • Iets te eten of drinken kopen kopen of koelbox mee?

Ligt aan welk strand ik bezoek. Ga ik echt naar de toeristische stranden dan koop ik het gewoon, ga ik naar de wat meer lokale stranden dan neem ik de koelbox mee. Soms zelfs een wegwerp BBQ om een stranddag af te sluiten met een lekkere BBQ. 

 

 • Zonnefactor (SPF) …..?

Tot 12.00 gebruik ik factor 15, tussen 12.00 – 15.00 gebruik ik factor 30 en na 15.00 gebruik ik weer factor 15. Wat een gepuzzel he…

 

 • Bikini, badpak of topless?

Bikini! Topless wordt hier niet gewaardeerd en vaak zal je van het strand worden afgestuurd. Echter zie ik op de toeristische stranden het wel steeds meer gebeuren helaas. En badpak, tja, ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden. Daarom kies ik bikini!

 

 • Favoriete bezigheid op het strand?

Lezen, slapen en genieten van de sfeer. 

 

Hoe zou jij deze tag invullen? Laat het me weten !

Deze tag komt van Trendbubbles.
  1. Ja, zeker doen! Er is genoeg te zien en te doen.. woon er nu 9 maanden en heb bij lange na nog niet alles gezien of gedaan ?

 1. Prachtige foto’s! Ben ik erg aan het vloeken als ik zeg dat ik niet zo van het strand hou? Nee serieus ik vind het leuk als het rustig is maar over het algemeen zijn alle stranden waar ik in mijn leven ben geweest altijd best druk, misschien moet ik het juiste strand voor mij nog vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: