Boeken | Lifestyle

Tess Gerritsen – Verdwijn

5 maart 2017

En alweer een boek verslonden. Best erg dat ik in een week tijd een boek uit lees. Je zal wel denken dat ik tijd te veel heb of iets in die richting, en dat is ergens ook wel zo, maar ik vind het ook heerlijk om gewoon te lezen. Ik ben zelf altijd beetje van de thriller-achtige boeken, maar andere genres komen ook zeker voor in mijn e-reader. Deze keer ga ik het hebben over het boek van Tess Gerritsen – Verdwijn.

 

Maura Isles werkt in een mortuarium en wanneer zij een lijkenzak openritst, om autopsie te doen, krijgt ze de schrik van haar leven. De vrouw die in deze lijkenzak ligt, opent haar ogen. Zij wordt direct overgebracht naar het ziekenhuis, maar hier gebeurt iets ernstigs. Deze vrouw schiet de bewaker koelbloedig neer en gijzelt enkele personen. Onder deze personen zit Jane Rizzoli, een rechercheur, die hoogzwanger is. Wie is deze vrouw en wat wilt ze precies? Jane’s echtgenoot, Gabriel Dean, voegt zich samen met Maura om er achter te komen wat er gebeurd is, maar alleen Jane, die gegijzeld is, heeft de sleutel tot het mysterie. 

 

Recensie

Ik vind verdwijn als thriller een grote tegenvaller. De gijzeling duurt 200 bladzijden lang, waardoor het verhaal saai wordt. Tussendoor krijg je nog flashbacks over Mila en Olena, twee jonge vrouwen die als seksslavinnen Amerika binnen komen. Het begin van het verhaal begint al met een flashback. Deze vind ik persoonlijk erg hard en direct geschreven. Helaas wordt halverwege het verhaal al verklapt wie er mogelijk in betrokken is. Vervolgens zijn de laatste 100 bladzijden, naar mijn idee wat afgeraffeld, omdat het einde zeer snel nadert. Het einde gaf mij ook geen voldaan gevoel. In tegenstelling tot andere boeken van Tess Gerritsen vond ik dit een van haar minderen. 

Mocht je het boek toch willen lezen. Hij is o.a. hier te koop:

 

Wat vond jij van dit boek? Of zou je hem willen lezen? Laat hieronder een reactie achter met jouw mening. 

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: