Lifestyle | Persoonlijk

Studententijd-tag

28 mei 2017

De studententijd. Voor mij bijna een jaar geleden, maar nu echt student-af. Het is best snel gegaan. Ik weet het nog als de dag van gister dat ik met spoed naar Nederland vloog om mijn assessment te doen en diploma om te halen. Inmiddels alweer bijna een jaar werkend en dat op Curacao. Ik had dit nooit verwacht vorig jaar. In deze tag ga ik jullie meer vertellen over mijn studententijd. Lees je weer mee?

 

 1. Wat heb je gestudeerd? Welke studies(s)?

  Ik ben na mijn voortgezet onderwijs als eerst begonnen met Commercieel Medewerker Binnendienst op het Rijnijssel (MBO). Hier heb ik 1 jaar over gedaan en mijn diploma behaald. Helaas was dit niet wat ik wilde en ging verder op zoek. Toen ben ik begonnen met Directiesecretaresse, ook op het Rijnijssel (MBO). Deze opleiding heb ik met 1 jaar versneld en heb na 3 jaar mijn diploma gehaald. Helaas was ook dit niet wat ik wilde. Na een halfjaar er tussen uit zijn gegaan en veel heb meegelopen met verschillende beroepen ben ik de PABO gaan studeren op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN – HBO). Ook deze opleiding met een diploma behaald. Ik had altijd in mijn hoofd dat ik niet voor niets een opleiding zou stoppen. Daarom heb ik gekozen om elke keer mijn diploma te halen. Je weet maar nooit waar het goed voor is πŸ˜‰ . 

 2. Waar heb je gestudeerd?

  Zoals hierboven staat heb ik gestudeerd op het Rijnijssel in Arnhem (verschillende locaties) en op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben begonnen met 1,5 jaar studeren in Arnhem, maar helaas was dit niet wat ik had verwacht en ben eigenlijk voor mijn gevoel weggepest door de klas en ben verder gegaan in Nijmegen en daar mijn studie afgemaakt. De beste keuze ooit gemaakt op het gebied van school!

 3. Als je nog een keer een studie mocht kiezen zou je dan weer hetzelfde gaan studeren?

  Ja! Maar niet met zo’n omweg. Al moet ik zeggen dat 3 diploma’s op zakken ook wel waardevol is, maar ik weet bijna zeker dat ik met de eerste twee nooit meer wat zal doen. Wat ik erg jammer vind, is dat men zo snel moet zoeken naar een vervolgstudie, omdat je een jonge leerling bent of omdat je leerplichtig bent of allebei. Als ik minder druk had gevoeld vanuit de overheid en meer tijd had gekregen om na te denken wat ik echt wilde, dan had ik nooit zolang op school gezeten. Ik ben er zeker niet dommer van geworden, maar ik had graag sneller willen werken.

 4. Studentenhuis of thuis?

  Thuis! Ik heb nooit in een studentenhuis gewoond en ik weet ook niet of dit mij positief zou hebben beΓ―nvloed. Niet zo zeer door de mensen, maar door de onrust die vaker heerst binnen de studentenhuizen. Ik moet me echt volledig kunnen concentreren om tot werken en leren te komen. Zacht muziekje op de achtergrond kan ook, maar als dat meer is, dan ben ik snel afgeleid. Nieuwsgierigheid hoor! πŸ˜‰

 5. Wat voor bijbaantjes(s) deed of doe je?

  Oef, ik ben begonnen bij de Coop Supermarkt bij mij om de hoek. Daar heb ik ruim 2 jaar gewerkt en werd toen overgeplaatst naar Coop supermarkt in Arnhem. Na daar nog een paar maanden te hebben gewerkt, kreeg ik te horen dat men geen vaste contracten gaven voor kassiΓ¨res en dat ik dus weg moest. Toen ben ik gaan werken bij de Etos. Met heel veel plezier daar gewerkt, totdat de bazin stopte met haar werk vanwege haar gezondheid en ik een nieuwe baas kreeg. Haar bijnaam: Terrorbaas! Echt om de kleinste dingetjes maakte ze zich druk en kreeg je de schuld. Ik was met een klant bezig en die klant vroeg of ik wat wilde terug leggen voor haar. Mevrouw was slecht ter been, dus als medewerker doe je dat, want klant is koning. Toevallig staat daar een collega en terwijl ik het terug zet word ik uitgefoeterd, omdat ik naar een collega toe liep om met haar te praten. Nou, ik was blij dat ik daar weg kon! 

  Daarna ben ik bij de Bijenkorf gaan werken in Arnhem. Ook een erg leuke baan, maar erg gericht op omzet en geld. We hadden altijd een target die we moesten proberen te halen. Vaak haalde ik hem wel, maar het voelde soms als aansmeren van extra spullen. Toch heb ik hier met veel plezier gewerkt, totdat de Bijenkorf Arnhem verliet. Toen heb ik nog een halfjaar gewerkt bij Schuurman Schoenen in Arnhem. Ook hier met plezier gewerkt op de kinderschoenen afdeling. Helaas bleek ik niet in het team te passen moest ik weg (dit had ik niet zo ervaren, maar goed.. Je kan er niks tegen in brengen). Daarna heb ik besloten om niet meer te gaan werken en mij volledig op mijn studie te focussen. Hoe sneller mijn diploma er was, des te sneller ik in mijn vakgebied kon werken. 

 6. Wat is je favoriete studentenmaaltijd?

  Kip pasta pesto! Hoe voor de handliggend πŸ˜‰ . 

 7. Ben je lid (geweest) van een studentenvereniging?

  Nee, en ook nooit interesse in gehad. Ik heb me er in mijn studententijd nooit echt aandacht aan besteed. Je moet me ook niet vragen welke verenigingen in de buurt zaten, want ik heb echt geen idee..

 8. Is lid zijn van een studentenvereniging een meerwaarde voor je studententijd?

  Ik zou deze vraag echt niet kunnen beantwoorden. Zoals hierboven al staat; ik heb me er nooit in verdiept.

 9. Wat is jouw beste krap bij kas oplossing?

  Pinpas thuis laten liggen.. Dat was echt mijn reddende oplossing op school. Elke pauze kocht ik een heerlijk broodje of ging de stad in om lekker te lunchen. Een keer in de week oke, maar elke dag? Dat is niet echt handig. Door mijn pinpas thuis te laten, kon ik dan ook geen geld uitgeven, behalve dat wat ik in mijn portemonnee had zitten. En dat was niet veel πŸ˜‰ . 

 10. Waaraan had je als student een hekel?

  Die momenten dat je een brave student bent en netjes wacht op je lessen ongeacht het aantal tussenuren en dan te horen krijgen dat de les wordt verschoven, omdat zoveel medestudenten al naar huis zijn gegaan. Ik had mijn tijd echt beter kunnen benutten en net zo goed ook naar huis gaan. Oja! en de temperatuur… Bij mijn laatste school hadden ze climat control, maar deze bleek niet goed te werken. In de zomer was het dan ook bloedje heet en in de winter ijskoud. Ik heb vaak met mijn jas en sjaal om in de klas gezeten, hoe respectloos dit ook kon zijn. Ik ga zeker niet kou lijden!

 11. Welke Irritante vraag wil(de) je als student niet horen?

  Op de PABO leer je toch knippen en plakken? Vreselijke vraag en die kwam op een gegeven moment ook echt mijn strot uit. Mensen kunnen soms zo simpel denken over de PABO terwijl het zoveel meer is dan knippen en plakken. Wij zijn de kinderen ook dingen aan het leren en wij zorgen dat ze zich ontwikkelen. En wat dacht je van een stukje opvoeden? En nog veel meer natuurlijk. Nee, die vraag was echt mijn moment om even goed uit mijn slof te schieten. 

 12. Is je studententijd de leukste tijd van je leven?

  Als ik er op terug kijk, mag ik echt niet klagen. Hoe relaxt leven was dat. Beetje spijbelen, of later op staan, vroeg klaar, geen zorgen (behalve die irritante opdrachten die je moest doen). Nee hoor. Ik vond het echt een leuke periode. Niet zo leuk dat ik hem over zou doen, maar ik mag tevreden zijn over deze fase in het leven. Moet zeggen dat ik nu studeren wel echt af ben. Ik wil voorlopig geen studieboek meer aanraken, tenzij het voor mijn werk is. 

 13. Voelde je jezelf wel eens eenzaam?

  Soms wel. Vooral aan het eind van de studie waar iedereen toch zijn eigen tempo bepaald. Medestudenten waren soms eerder klaar dan ik en vooral de meiden waar ik mee omging waren voor de vakantie al klaar. Dan zijn die laatste loodjes toch wel zwaar hoor. Je mist een soort van steun. Mijn ergste eenzame periode was echt het eind en mijn eerste jaar PABO in Arnhem. 

 14. Wat was het moeilijkste vak van jouw studie?

  Pfoe, klinkt misschien heel dom, maar rekenen. De PABO begint al met een rekentoets als toelating. Gelukkig had ik die in een keer gehaald, maar god.. Al die andere rekentoetsen erna waren echt stress! Aan het eind van de PABO moest ik nog een keer een rekentoets doen en als ik die na 4x niet gehaald had, kon ik alsnog fluiten naar mijn diploma. Dan voel je die stress wel hoor, zeker als je hem na 3x niet haalt en een brief moet schrijven naar de examencommissie. Gelukkig is alles goed gekomen en lijkt het in de praktijk toch minder lastig dan dat het is. 

 15. Heb je iets aan je studie gehad?

  Ja! Het is nu mijn werk. En ik geniet er elke dag van (tot nu toe πŸ˜‰ ). 

 

Deze tag komt van Trendbubbles

 1. Leuke tag! Ik ga hem opslaan! En die verschrikkelijke vraag heb ik echt te vaak gehoord inderdaad. Gelukkig leer je een si meer op een hbo opleiding. πŸ˜‰

 2. Wat een leuke tag zeg! Hier ook diploma managementassistente versneld, maar doe er idd vrij weinig mee, al ben ik wel heel blij dat ik de opleiding heb gevolgd, ben er een stuk georganiseerder van geworden haha!

 3. Dag Jill, Wat heb jij een super gave antwoorden gegeven. Echt een inkijkje, een beetje van jezelf blootgegeven. Leuk om te lezen, en het leest ook vlot weg! Bedankt voor het vermelden van de door mij gemaakt tag. Leuk om de antwoorden te lezen op de vragen die ik zelf maakte. ~desiree

 4. Super leuke tag! Heel interessant ook πŸ˜€ Ik kom steeds vaker tags tegen en vindt het echt een leuke manier om meer te weten te komen over de persoon achter de blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: