Bezienswaardigheid | Curacao | Lifestyle

Shete Boka

31 augustus 2017

Naast het grootste nationale park van Curacao – Christoffelpark – ligt het andere nationale park Shete Boka. Ook wel zeven inhammen of baaien. Dit is opgericht in 1994 en beslaat ongeveer 200 hectare grond. De kustlijn is meer dan 10 km lang en kent verschillende baaien en/of inhammen. Dit park staat er ook om bekend dat hier diverse soorten schildpadden hun eieren leggen.

Boka Wandomi

Bij Boka Wandomi bevindt zich een mooie natuurlijke brug die door het water is uitgesleten. Vanaf de parkeerplaats moet je wel een stukje lopen om bij het uitzichtpunt op de Boka Wandomi te komen. Tevens moet je door een soort kloof heen, waar het soms flink warm kan zijn. Hier worden ook vaak door stellen hun naam/voorletters neergelegd. Echter wordt er hier ook gebroed door schildpadden. Let dus op waar je loopt en neem al je spullen mee uit de auto, want je hebt er geen zicht op.

 

Boka Tabla

Één van de bekendste attractie van het park is Boka Tabla, een grot die van één zijde vanaf land toegankelijk is, en waar aan de andere zijde de opgestuwde zee naar binnen stroomt. Hier slaan de golfen hard tegen de kust aan. Als je goed kijkt, zie je zelfs draaikolken ontstaan. Dit is fantastisch om te zien, maar wees wel voorzichtig. Het kan er glad zijn en soms is de zee te ruw om de grot te betreden.

Vanaf Boka Tabla kan je ook wandelen naar verschillende plekken. Dit is het startpunt naar de plekken. Zo is er:

  • Boka Wandomi route (1 uur enkele weg)
  • Deze route voert van Boka Tabla via lavavelden naar de natuurlijke brug van Boka Wandomi.
  • Boka pistol route (1 uur enkele weg)
  • Deze route voert via Boka Kalki (broedplaats van zeeschilpadden) naar Boka Pistol.

 

Boka Kalki

Als je bij Boka Tabla rechtsaf slaat kom je uit bij Boka Kalki. Boka Kalki is een gedeeltelijk met mangrove overgroeide baai en via deze baai kan je lopen naar Boka Pistol. Boka Kalki staat ook bekend om de schildpaddenbroedplaats. Bij deze baai spoelt er ook veel vuil aan. Denk aan drijfhout, plastic en zelfs ijzer. Kalki is opzich niet zo spectaculair als Boka Tabla of Boka Pistol, maar wel leuk om even te kijken.

 

Boka Pistol

Boka Pistol is een zogenaamde blowhole. Bij een blowhole wordt zeewater met veel geweld tegen de kust gestuwd en spuit het door de gaten en kieren in de rotswand alle kanten op. Bij Boka Pistol lijken de waterfonteinen net op de schoten van een pistool, vandaar de naam! Het is echt spectaculair om naar te kijken..

 

Faciliteiten

Bij dit park vind je een klein gebouwtje waar je frisdrank en friet kan halen. In de schaduw van de bomen kun je hier even tot rust komen en afkoelen. Ook is er hier een toilet.

Als je bij het park aankomt dan kom je bij een slagboom en langs een klein hokje waar je entree geld moet betalen. Dit is 10 gulden of 5,50 dollar. Je mag dan de hele dag in het park verblijven en voor 1 gulden krijg je een kaart met de route en alle inhammen mee. Het park is open van 9.00 tot 17.00 uur. Zorg er dan ook voor dat je op tijd weer bij de uitgang bent. Anders is het mogelijk dat je vast zit.

 

 

 

Zijn jullie hier al wel eens geweest?

Follow on Bloglovin

    1. Ik zeg altijd tegen iedereen: als je de mogelijkheid hebt om het eiland te bezoeken, dan moet je dat zeker doen. Het is zo mooi hier en er is zoveel te zien en te beleven. 🙂

  1. Wauw!!! Wat een mooi park en wat kun je er mooi wandelen. Je hebt echt hele mooie foto’s gemaakt. Lijkt me fantastisch om zoiets een keer te doen. Helaas lukt mij dat wandelen niet. Maar zulke dingen zijn fascinerend. ik heb het in Suriname en op Lanzarote wel gedaan, maar dan in een bus.

  2. Toen ik met vakantie was op Curacao zijn we daar ook wezen kijken. Prachtig om te zien, maar ik was mij er ook wel bewust van hoe krachtig de zee ook kan zijn

    1. Het is ook echt mooi. Ik kan uren hier blijven kijken naar de omgeving. En elke keer zie ik weer iets nieuws. Het verveelt nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: