Curacao | Lifestyle | Restaurant

#2 Diner with a view: Scuba Lodge Restaurant

18 mei 2017

Ik ben altijd enorm fan van diner with a view en hier op Curacao kan je dat echt op heel veel plekken doen. Laatst liet ik jullie al Boca19 zien, maar Scuba Lodge Restaurant is ook enorm leuk en gezellig om te zitten. Scuba Lodge Restaurant is onderdeel van Scuba Lodge & Ocean Suites gelegen in Pietermaai.

Scuba Lodge & Ocean Suites

Het restaurant, en dus ook het hotel, ligt direct aan zee en bevindt zich op loopafstand van de stad, Pontjesbrug en de Handelskade. Onlangs is dit nog volledig gerenoveerd. De bus stopt praktisch voor de deur en er zijn gratis parkeermogelijkheden voor het hotel en restaurant. Even een klein weetje wat ik een erg mooi gebaar vind van Scuba Lodge; Zij doneren namens haar gasten 1 dollar per kamer per nacht aan lokale goede doelen. De gasten kunnen kiezen voor Curacao Animal Rights Foundation (CARF) of Greenkidz. 

Restaurant

Het gebouw van Scuba Lodge is blauw en wanneer je hier naar binnen loopt, kom je bij een soort receptie. Als je de weg niet weet, kan je deze hier vragen. Wanneer je voor de ingang van de receptie linksaf gaat en het looppad volgt, kom je uiteindelijk bij het restaurant uit. Hier wordt je vriendelijk welkom geheten door het personeel. Je kunt bij Scuba Lodge ontbijten, lunchen en dineren. Verder kan je kiezen of je “binnen” wilt zitten of lekker met je voetjes in het zand. 

Ik heb gekozen voor de voetjes in het zand. Niet alleen om het zand, maar ook om het uitzicht wat je hebt en de wind die je voelt. “Binnen” kan het best warm zijn, dus mijn keuze gaat altijd naar buiten. De sfeer is erg gezellig en bijna soort van romantisch. Met fakkels en kleine slingerlampjes zorgen ze voor sfeerverlichting op het strand. 

Het personeel is op en top vriendelijk en meedenkend en laten je al weten wanneer ze iets niet hebben. Bij mij vertelde ze eerlijk dat ze wel als toetje een brownie hadden, maar dat deze niet lekker smaakte en dat ze hem dus niet verkochten. Het menu is echt voor ieder wat wils. Ik heb laatst gekozen voor de Lomito (een lokaal stukje vlees, wat je echt moet proberen als je hier bent). Dit is beetje vergelijkbaar met een malse biefstuk en als toetje dan niet de brownie maar de appeltaart met ijs. (oke, mijn fotokunsten met eten is nog niet iets waar ik goed in ben) 

Het eten was echt heerlijk en je krijgt echt ruim voldoende. De frietjes kwamen volgens mij uit de oven, wat het ook gezonder maakt volgens mij. De Lomito was heerlijk gegrild en gemarineerd. De appeltaart, oef, die heb ik als doggybag meegenomen, want het was echt zoveel. Zo’n stuk had je gemakkelijk met z’n tweeΓ«n kunnen eten. Ik ben echt zeer te spreken over Scuba Lodge en kom zeker vaker terug. 

Zonsondergang

Als je een beetje op tijd gaat eten (lees: rond half 7) dan kan je ook genieten van de zonsondergang. Dit is echt heel mooi om te zien, maar is ook heel snel voorbij. Tegen de tijd dat je beseft dat de zon ondergaat, is hij misschien al wel onder. Je ziet hem echt naar beneden gaan. En hoe mooi is dat nou, terwijl je geniet van een heerlijk etentje. πŸ˜‰ 

 

Houd jij ook zo van diner with a view?

Follow on Bloglovin
  1. Klopt, je zit dan ook wel midden in de stad.. terwijl bij mijn vorige post de locatie juist erg afgelegen lag..

   Bedankt voor je compliment ?

 1. Ooow wauw alleen vanwege hoe de gebouwen er uit zien zou ik er al heen willen! Ik wil zo ontzettend graag een keertje naar curacao toe… Dat staat ook echt wel op mijn bucket list. Misschien moet ik dan alleen wel even iets harder gaan sparen hahaha. Ook het uitzicht is adembenemend lijkt wel uit een film ;P

  1. Ja, als je kan echt gaan.. het is even een uitgave maar je krijgt er zoveel voor terug. En spaar niet voor maar 1 week. Neem het er goed van..

 2. Oh heerlijk, dinner with a view. Das hier toch een stuk minder. Lekker met de voeten in het zand genieten van eten en het uitzicht, klinkt echt heerlijk!

 3. Wauw wauw!!! Dit is zeker ‘dinner with a view’, heel erg mooi.
  Het eten ziet er lekker uit, en inderdaad ook gezonder: friet uit de oven.
  Leuke blog heb je! <3 Liefs Florentine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: