Curacao | Food | Lifestyle

Recept voor Awa di Lamunchi

3 augustus 2017

In een post die ik eerder al eens online had gezegd had ik jullie gevraagd wat jullie graag zouden willen lezen op mijn blog. Daar kwamen veel handige tips uit waar ik momenteel mee bezig ben. Zo ook deze post. Er werden vragen gesteld wat nou typisch eten en drinken is op Curacao. Hier is nummer 1: Awa di lamunchi en ook nog eens met recept zodat je hem lekker thuis kunt maken. Het is zelfs zo makkelijk dat je er geen keukenprinses voor hoeft te zijn!

Awa di lamunchi

Dit is een heerlijk verfrissend drankje die enorm je dorst lest. Ideaal voor warme dagen en dus ook hier op Curacao. Het is enorm simpel te maken en geheel naar eigen smaak te veranderen, mocht het te zuur of juist te zoet zijn πŸ˜‰ . 

Awa di lamunchi betekent letterlijk water van de limoen. Op Curacao drinkt men dit drankje erg veel en vooral wanneer het heel heet is. Nee, niet die vieze aanmaaklimonade van Karvan Cevitan, maar zelf en vers gemaakt. Het liefst nog met limoentjes uit eigen tuin. 

 

Recept

Ingrediënten:

 • 1 liter koud water
 • 3 limoentjes (of meer/minder naar smaak)
 • 10 theelepels suiker (of meer/minder naar smaak)
 • ijsklontjes (maar het beste is gecrusht)

 

Bereiding:

Pers het sap van de limoenen in een glas. (Ik laat de limoentjes altijd geperst in het glas zitten.) Voeg hier water aan toe en roer dit door. Voeg vervolgens suiker er aan toe. Proef tussendoor even of de smaak goed is en voeg anders nog wat suiker of limoensap toe. Daarna ijsklontjes erin, of gecrusht ijs.

Drinksmakelijk πŸ˜‰

 

TIP!

Je kan bovenstaand recept ook invriezen, dan heb je een heerlijk verfrissend ijsje. 

 

  1. Het is juist de bedoeling dat suiker aanwezig blijft. Mocht je dat niet willen dan kan je ook eerst water met suiker koken en aflaten koelen en daarna limoentjes en ijs erbij..

 1. Hi Jill,
  Wat leuk dat je het recept voor de Antilliaanse ‘awa di lamunchi’ op je blog hebt gepost! Helaas is de foto (onze foto) die bovenaan staat niet vrij voor publicatie. Zoals je wellicht zult begrijpen, steken Linda en ik veel tijd in onze website en foto’s.

  We zouden het daarom fijn vinden als ze niet zomaar op iemand anders’ blog tevoorschijn komen. Alvast bedankt voor het verwijderen!

  1. Dit drankje blijkt hier op Curacao ook een van de drankjes te zijn voor het afvallen. Dan mag je er alleen geen suiker in doen ?! Ook lekker hoor, maar even wennen die zurigheid..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: