Curacao | Food | Lifestyle | Restaurant | Review

Italiaans eten bij Il Forno

13 juli 2017

Pizza, pasta en wat kennen we nog meer uit de Italiaanse keuken. Ik weet wel dat het eten is wat bij iedereen wel in de smaak valt. Wie houdt er nu niet van die overheerlijke ovenpizza’s? Laatst ging ik pizza eten bij Il Forno. Een restaurant aan de Caracasbaaiweg, maar ook te vinden in Mahaai. En weet je wat ik nam: Pizza ;). Lees hier meer over die heerlijke pizza en het restaurant Il Forno.

Il Forno

Sorry alvast voor de slechte foto’s. Er komen nieuwe foto’s aan!

Il Forno kent twee restaurants. Eentje is gelegen aan de Caracasbaaiweg en de andere aan de SBN Doornmanweg in Mahaai. Deze post gaat over het restaurant aan de Caracasbaaiweg. Het restaurant is volledig omheint, waardoor het ook ideaal is om met kinderen naar toe te gaan. Langs de weg zie je al een groot bord staan met de naam van het restaurant, dus het is ook echt niet te missen. Er is net voldoende parkeerplaats om je auto er te zetten, zeker wanneer het druk is, maar over het algemeen kan je er prima je auto kwijt. 

Vanaf de parkeerplaats ziet het er al vrolijk uit met alle lichtjes. Dit is de enige ingang naar het restaurant, waardoor er gerust met kinderen kan eten, ondanks dat je langs een drukke weg zit. Via het pad loop je het restaurant binnen, waar je direct geholpen wordt aan een plaatsje. Wat mij opviel is dat je bij deze Il Forno restaurant ook kan afhalen. Super handig! Door te appen naar: +5999 5225475 ; kan je je bestelling plaatsen en ophalen, zodat je thuis kan eten, als je dat fijn vind. Dit werd ook veel gedaan toen ik daar zat. 

 

Ze hebben rekening gehouden met kinderen, dus er is ook een speelplek voor de kinderen, met een leuk speeltoestel. 

 

Je kan er verder heerlijk zitten. Waar je wel op moet letten is dat je buiten de palapa er in de wind zit en het dus wat fris kan zijn. Verder is de grond aflopend naar het speelplaatsje, waardoor je tafel, zoals onderstaande foto, enorm scheef staat. Niet erg lekker eten, maar wel te doen. Ik ben uiteindelijk verhuisd naar een zitplaats onder de palapa want ik had het toch wel koud. Uiteindelijk kregen het menu voor ons en begon het kiezen. Ze hebben veel verschillende pizza’s die je ook nog kan aanpassen door ingrediënten toe te voegen of er af te halen. Super handig, want zo kan je eigenlijk je eigen pizza personaliseren naar jouw smaak. Kijk hier voor het menu!

De pizza

De bodem is echt heel dun, zoals je gewend bent bij een steenovenpizza, want ook de pizza’s bij Il Forno worden gebakken in een steenoven. Voordeel bij Il Forno vind ik dat de pizza’s echt veel minder zout zijn dan bij andere restaurants waar ik pizza kon bestellen. Minder dorstig ’s nachts ;). Toch vond ik de bodem te dun en het leek op een dun crackertje waar mijn pizza op lag. Smaken verschillen natuurlijk, want mijn vriend vond het heerlijk. De pasta’s hebben we nog niet uitgeprobeerd, dus dat komt nog. 

Dat ziet er toch heerlijk uit of niet dan 😉 .

 

Houd jij ook zo van pizza’s en pasta’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: