Lifestyle | Persoonlijk

I love sleep-tag

10 maart 2017

Slapen.. Dit doen we gemiddeld 8 uur per dag, oftewel 1/3 deel van je dag. Ik vind slapen echt heerlijk en ik vind het vreselijk om hem ’s ochtends te moeten verlaten. Zeker als het wat kouder is. Met warm weer ben ik er juist sneller uit. Ik vind het ook gewoon heerlijk om in mijn bed te liggen en lekker een boekje te lezen of filmpje te kijken. Energy+ heeft de I Love Sleep-tag in het leven geroepen en deze post ga ik hem voor jullie beantwoorden. Lezen jullie mee?

 

1. Hoe laat ga je meestal naar bed?

Dit verschilt enorm. Ik kijk altijd naar mijn dagen erna en op basis daarvan ga ik naar bed. Als ik moet werken lig ik rond 21.00 in bed. Ben ik vrij dan is dat rond 23.00 en als het weekend is; tjaa, dan vergeet ik soms gewoon de tijd. 

2. Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Douchen! Ik vind het echt vies als je niet gedoucht je bed in gaat. Daarna lekker lenzen uitdoen, bril op zetten, tandenpoetsen, telefoon aan de oplader, wekker zetten. Eenmaal in bed dan lees ik vaak nog een hoofdstukje uit mijn boek (vanaf een e-reader) of kijk ik nog een serie.

3. Wat doe je als je niet kunt slapen?

Als eerste me mateloos ergeren. Zeker als ik mijn vriend naast me al hoor knorren. Ik draai en woel erg veel, waardoor ik echt nog meer gebroken ben. Ik lees dan vaak nog een hoofdstuk uit mijn boek en doe daarna mijn ogen dicht, met de regel dat ik ze niet meer open mag doen. Vaak helpt dit wel.

4. Wat is je favoriete slaaphouding?

Ik slaap op echt alle manieren die denkbaar zijn. Ik begin vaak op mijn zij, waarna ik in mijn slaap draai van zij naar rug of buik en weer terug. Mijn vriend zegt dat ik vaak slaap als een zee-ster. 


5. Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Bien me Sabe, oftewel een kokostaartje. Ik ben zo verliefd op kokos en hier op Curacao hebben ze echt zulke lekkere dingen verwerkt met kokos. Al mag je me ook wel wakker maken voor lomito. Lomito is hier op Curacao het stukje vlees om te eten. Het is een beetje vergelijkbaar met hele malse biefstuk. Yummie!

6. Hoe laat gaat je wekker ’s ochtends?

Ook dit is weer verschillend en ligt aan wat ik ga doen op een dag. Moet ik werken dan gaat mijn wekker om 05.15. Ben ik vrij dan heb ik de hond als wekker. Die wordt doorgaans rond 07.00 wakker, dus dan is het voor mij ook tijd om wakker te worden. Is mijn vriend er eerder uit, dan zou ik het ook zo 09.00 kunnen maken.

7. Snoozen of direct opstaan

Ik ben echt van het snoozen, en dan het liefst een halfuur lang. Dit resulteert dan wel in dat ik mijn wekker een halfuur eerder zet, maar het idee dat ik nog even mag liggen, vind ik heerlijk. Wel heb ik mij voorgenomen om echt van het snoozen af te komen. Ik zag al meerdere berichten op het internet voorbij komen over het feit dat snoozen niet eens echt gezond voor je is. Oeps!

8. Slaap je uit in het weekend?

Wat is uitslapen? Doorgaans ben ik rond 09.00 wakker, mits de hond mij niet wekt om 07.00. In Nederland had ik wel eens weekenden dat ik voor 15.00 niet mijn bed uit kwam, maar dit vind ik hier op Curacao zonde van de dag. Dus ik heb mezelf wel altijd voorgenomen dat ik tot maximaal 09.00 in bed mag blijven. 

9. Welke rare dingen doe je in je slaap?

Oeff, genoeg. Maar ik denk dat het raarste toch is dat ik mijzelf helemaal in de deken rol of dat ik soms wakker wordt met mijn hoofd bij het voeteneind. Geen idee hoe ik dit doe?

10. Hoeveel kussens liggen er in je bed?

In totaal vier. Mijn hoofdkussen en die andere drie zijn van mijn vriend. Die heeft een hoofdkussen, een kussen voor tussen zijn benen en eentje om vast te houden.. Soms erg fijn liggen met zo’n kussen in je rug, NOT!

11. Wat heb je aan in bed?

Uhm, mijn pyjama. Vaak een bigshirts. Hier op Curacao doe je ook niet meer aan, want het is te warm. In de winter in Nederland had ik geregeld mijn joggingsbroek aan, met een truitje met lange mouwen, sokken en soms zelfs 2 paar sokken. Gelukkig is dat nu niet meer nodig πŸ™‚ !

12. Slaap je met sokken aan?

Hier op Curacao? Nee, echt niet. ’s Avonds wil ik nog wel eens sokken aan hebben, maar in bed zeker niet! In Nederland deed ik dat wel in de winter. 

13. Hoe groot is jouw bed?

Oeii, dan moet ik even rekenen. 2x 80cm, dus 1.60m breed bij 2.20 lang. We hebben een extra lang bed in verband met de lengte van mijn vriend. Met 1.92m slaap je niet lekker in een bed van 2 meter. 

14. Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Mijn mobiel checken. E-mails, facebook, instagram, mijn sites en het nieuws. En oja, ook nog het weer al heeft dat niet echt meerwaarde, want het is hier altijd hetzelfde. 

15. Droom je elke nacht?

Vast wel, maar ik onthoud ze niet altijd. Men zegt dat je na het ontwaken na 5 minuten het vergeten bent. 

16. Welke droom of nachtmerrie kun je goed herinneren?

Tsjaa, ik heb er zoveel. Als ik er een paar moet opnoemen, dan zijn het deze: die droom dat alle mannen ter wereld eruit zagen als mijn vriend. Zoek dan maar eens je echte vriend. Ik werd zwetend wakker. Oja, en die keer dat ik er vol van overtuigd was dat er enorme grote spinnen op mijn muur in de kamer liepen en dat mijn vriend niet wakker wilde worden om ze te vermoorden. Uiteindelijk ben ik weggerend en viel in een zwart gat. 

 

Hoe zou jij de tag invullen?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: