Curacao | Tips

Hoe houd je muggen op afstand?

28 september 2017

Curacao is een van de favorietste bestemmingen van de toeristen. Het mooie weer, de natuur, de zee, de onderwaterwereld, de dieren, maar bovenal de sfeer en de mensen die hier wonen maken het voor mij toch wel mijn favorietste land – een land waar ik in mag wonen. Echter is er wel een minpuntje: muggen. Zeer vervelende insecten, maar hoe houd je ze op afstand hier?

 

De mug op Curacao

Ik krijg zelf al de kriebels als ik ze zie, laat staan als ik ze hoor. Mijn regel is altijd: hoor of zie ik een mug, hij moet dood. Eerder ga ik niet verder met waar ik mee bezig was. Helaas zijn er op Curacao ook muggen. Men kent diverse soorten muggen op het eiland. Velen hiervan prikken niet eens en diegene die wel prikken kunnen voor een vervelende jeuk zorgen. De tijgermug is veelvoorkomend hier en de laatste jaren verspreidt hij ook meer ziektes. Onder andere: Zika, Dengue en Chikungunya. Alle drie zijn niet fijn om te hebben, maar Zika is de meeste milde vorm. Deze heb ik zelf ook al onder de leden gehad en dit uitte zich in: huiduitslag over het hele lichaam (wat voelt als constant brandend/prikkelend gevoel), pijn in gewrichten van mijn handen en lichte koorts. Echt ziek voelde ik me niet. De andere twee heb ik nog niet gehad (klopt af op de tafel). Houd altijd wel in je achterhoofd: de mug is OVERAL!

 

Waarom muggen van toeristen houden?

Geregeld zie ik in supermarkten of op andere plekken toeristen die onder de rode bulten zitten. Niet van die iniminie dingen, maar echt grote ronde vlekken. Ja, dit heb ik in het begin van mijn periode dat ik hier ging wonen ook gehad en het is echt vervelend. Nu met de tijd wordt het gelukkig steeds minder.. Maar toch vraagt men af waarom de mug niet de Curacaose bevolking prikt/aanvalt? Dit heeft voornamelijk te maken met de dunne, blanke huid die wij als Nederlander hebben. De gekleurde/gebruinde huid is dikker, waardoor de mug moeilijker kan prikken. Plus: het afweersysteem van de mensen die op Curacao wonen is gewend aan de mug, waardoor we geen grote jeukende bulten meer krijgen. 

 

Maar hoe houd je ze nu op afstand?

Ik kan je vertellen, dit is best lastig. De mug hier op Curacao is al zodanig geëvolueerd dat alle middelen vanuit Nederland niet meer werken. De DEET kan je ook wel vergeten, want de muggen prikken hier gewoon doorheen. Maar wat helpt nu wel? Sowieso lange kleren die je huid bedekken, maar hier op Curacao kan dat behoorlijk warm zijn. Hieronder 5 tips die je kunt gebruiken. 

 

Tips!

1. DEET (gekocht op Curacao)

Men kent hier op Curacao verschillende soorten merken met DEET, speciaal voor die vervelende muggen. Ik heb er al veel gehad, maar de enige waar ik positief over kan spreken is OFF! Deep Woods. Oke, dit is maar 25% DEET, maar het werkt echt perfect. Of het echt goed voor je gezondheid is? Nee, denk het niet, want er zit genoeg viezigheid in. Het ruikt ook echt naar haarlak en als je het op sprayt dan voelt het vies plakkerig, maar ook weer glibberig. Je moet het zeker niet in de buurt van je hoofd sprayen, en als je dat doet, houd je ogen en neus/mond dicht. Op de verpakking beginnen ze al met: WARNING en daarna pas DIRECTIONS FOR USE. Dit is voor mij al een teken dat het niet goed voor je is. Je kan het op je lichaam spuiten, of op je kleren, maar zoals ik al zei, deze werkt echt goed! Als ik met mijn vriend een hapje ga eten (en ik smeer me ALTIJD in), dan zie ik de muggen naar hem toe vliegen, want ik “stink”. Je kan het kopen bij de supermarkten of botica’s (apotheken) hier op het eiland.

 

2. Elektrische vliegenmepper

Wat een geweldig ding is dat. Wij hebben hem sinds kort ook en we hebben al menig muggen vermoord. Die wij hebben, laad je op via het stopcontact (110v). Je hebt ze ook met batterijen, maar die andere werkt zoveel beter. Je hoort ze gewoon knetteren als je ze in je racket hebt gevangen. Dit is trouwens ook super makkelijk, want er zit een soort gaasje tussen, dus je hebt altijd raak 😉 . 

 

3. Klamboe

Mocht je nou heel veel last hebben van de muggen, dan kan je nog altijd slapen met een klamboe. Ik vind het persoonlijk ondingen, maar in het regenseizoen hier heb ik hem zeker gebruikt. Aangezien ik altijd lek gestoken wordt, heb ik het toch maar gebruikt. 

 

4. Horren

Wij hebben thuis voor al onze ramen horren gemaakt. Dit scheelt al zoveel, ten opzichte van wanneer je ze niet hebt. Horren zorgen wel voor frisse lucht, maar zorgen ervoor dat er niks naar binnen komt. 

 

5. Insecticide

Hier op Curacao veel gebruikt. Vaak zie je dit bij hotels en resorts. Grote mistige wolken worden de lucht in gespoten, waardoor de muggen dood gaan. Naar mijn idee ook niet heel erg gezond voor je, maar goed. Je hebt geen last van muggen. Wij doen dit thuis echter niet in verband met de honden. Het kan namelijk goed giftig zijn, voor mens en dier.

 

Vind jij die muggen ook zo vervelend? En wat doe jij er tegen?

Follow on Bloglovin
  1. Ik ben ook ALTIJD de pineut; muggen prikken mij graag…Ik gebruik ook Deet en hier in Nederland werkt het erg goed. Ik vind het idee niet fijn om me in te smeren met chemische troep, maar om de muggen op afstand te houden, doe ik het wel.
    Sabriye heeft onlangs geplaatst…Hot en trendy army lookMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: