Bezienswaardigheid | Curacao | Lifestyle | Strand

Het verlaten resort bij Santa Martha

20 juli 2017

Laatst ging ik weer een keer richting Westpunt en toen bedacht ik mij dat het uitkijkpunt bij Santa Martha wel erg mooi is om met jullie te delen. Ik ben ook nog een stukje verder gereden en kwam daar een verlaten resort tegen en nog een ongelofelijk mooi uitzicht. Zeker iets om even te bekijken als je toch richting Westpunt rijdt πŸ˜‰ . 

 

Santa Martha

Als je Soto inrijdt vanaf Banda Ariba dan kan je vlak voor een kruising met een drempel linksaf (meteen na de school). Als je deze weg doorrijdt, kom je er vanzelf. Santa Martha en daarmee ook al haar pareltjes is letterlijk en figuurlijk een vergeten plek op Curacao. In de toeristenboekjes zal je dit nooit tegenkomen, maar ook op de weg zul je het niet snel vinden. En dat terwijl het echt een aanrader is om naar toe te gaan. Het schitterende uitzicht over de baai en het verlaten resort is echt de moeite waard. 

 

Het verlaten resort

Vroeger stond hier ook een resort. Echter is dit, zoals de naam al zegt verlaten. Alleen de restanten staan nog. Het is bijzonder om te zien, want het is er altijd uitgestorven. De naam van het resort was Sunset Waters, zoals nog steeds te zien is op een muurtekening in het resort. 

 

Alle gebouwen staan er nog, maar zijn volledig gestript door de bevolking. Erg mooi om te zien wat het uitzicht was van de kamers in dit resort, maar ook hoe groot en mooi dit eigenlijk was. Het hotel had 70 kamers, waarvan de meeste uitzicht hadden over zee. Dit was vroeger een van de Curaçaose topbestemmingen. In 2009 is het hotel failliet gegaan door grote schulden. Daarna is het in verval geraakt. In 2014 is het in handen gekomen van een nieuwe eigenaar. Vele miljoenen werden geïnvesteerd om dit resort weer op te bouwen.

 

 

Vraag me niet wat hier gebeurd is, maar op het moment dat ik het zag, kreeg ik een akelig gevoel in mijn buik. Gelukkig bleek dit niks ernstigs te zijn. Een lezer van mijn blog vertelde dat daar onlangs een oefening was geweest van defensie en dat deze kogels (blancs / geen scherpe munitie) van hun afkomen (reactie van Ronald).

Het strand

Als je verder doorrijdt, kom je bij een rotonde en wanneer je langs het resort heen rijdt kom je bij een strandje. Dit was vroeger onderdeel van het resort, maar ook hier wordt niets meer aan gedaan. Dit strand heet Santa Martha Beach. Bedenk dat dit vroeger druk bezocht werd en je het kan vergelijken met de drukte op Scheveningen met mooi weer. Nu is het enkel uitgestorven. Men zegt dat, doordat er weinig mensen komen, de onderwaterwereld ook minder aangetast is. Snorkelen moet je hier dus goed kunnen. Een stukje verder op heb jij Playa Hundu waar je geweldig moet kunnen duiken. Maar kijk eens naar de zee, hoe mooi kan het zijn!

Let wel op! Doordat het zo "uitgestorven" is, moet je goed op je spullen letten. De mogelijkheid is er dat er ingebroken wordt in je auto als je dingen achterlaat. Natuurlijk is dit vanzelfsprekend, maar toch even een reminder!

 

 

 

 1. Wat een prachtige uitzichten en die kleur van het water, zo heerlijk tropisch blauw! Vervelend dat het resort er nog steeds verlaten bij ligt! Niet echt prettig lijkt me

 2. Jeetje, best erg dat zo’n resort dan niet goedloopt en dat het zo verlaten achterblijft. Het lijkt me een heel aparte plek om rond te lopen. Ook wel een beetje griezelig.

 3. Wauw! Ik krijg spontaan de kriebels om mijn spullen te pakken en dat hele resort op te bouwen. Wat een geweldige plek ! Zo zonde dat ze er nu niets meer mee doen..

  1. Over het algemeen alleen in wijken waar bendes zitten. Voor de rest valt het mee. Laat ik het zo zeggen, in het jaar dat ik hier nu woon heb ik er nooit last van gehad en ook niet op plaatsen waar ik kom.

 4. Het akelige gevoel dat je kreeg bij de patroonhulsen stelt niets voor. Kan me voorstellen dat je er andere geachten bij krijgt, maar er is hier onlangs een oefening van defensie geweest en de hulsen die je ziet zijn blancs (geen scherpe munitie). Dit weet ik omdat onze zoon daar nml bij was. Wij zitten nu ik dit schrijf zelfs in een villa die uitkijkt op dit resort. Supergave locatie met bijna een privestrand. Groetjes Ronald.

  1. Ah top! Bedankt voor de informatie. Niks om zorgen om te maken dus..

   Geniet van je verblijf en het enorm mooie uitzicht. Ben stiekem wel jaloers hoor ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: