Curacao | Food | Lifestyle | Tips

Genieten van een Batidos

25 juni 2017

Een verkoelend drankje nemen terwijl je onderweg bent naar een geweldig mooi strand? Of gewoon omdat je er zin in hebt? Hier op Curacao is dat heel normaal. Langs de weg staan er veel kleine gebouwtjes waar van alles verkocht wordt: eten, drinken, en misschien wel meer dan dat. Voordeel: het is goedkoper dan een restaurant of cafe op zoeken en het is nog lekker ook! Aan de Caracasbaaiweg staat er ook zo’n gebouwtje, althans het is een zeecontainer, waar je heerlijke drankjes kan halen. 

De groeten&Fruitswagen

Vraag mij niet of dit fout geschreven is of dat het gewoon zo hoort. Geregeld rijd ik er langs en vraag mij dit af. De groeten&Fruitswagen is dus gelegen aan de Caracasbaaiweg, vlakbij de benzinestation. Vele toeristen rijden hier langs, dus als je hier bent en verblijft in Jan Thiel en veel op de weg bent, dan rijd je zeker langs deze zeecontainer. Op de foto zie je ook echt dat het een container is, maar dan wel vrolijk versierd. Je kan hier heerlijke batidos halen, maar ook vers fruit en er staat geregeld ook een man met een pick-up die verse vis verkoopt. 

 

Batidos

Een batidos is eigenlijk niet meer dan een verse smoothie, gemaakt van vers fruit met ijs en volgens mij wat melk als ik me niet vergis. Je kiest je fruit soort die je wilt en hier maken ze dan direct een smoothie, oftewel batidos, van met ijs. Naast de smoothies kan je nog gewone frisdranken halen en je kan er iets kleins eten. Ook een verse kokosnoot met het water er nog in kan je hier kopen. Dit is allemaal prima te doen, maar de batidos springt er wel uit voor mij bij deze, tja hoe moet ik het noemen, smoothiebar? snack? zeecontainer? 

 


 

Als je er langs komt, zou ik zeker een keer minimaal een batidos bestellen daar. Het is echt super lekker en je proeft dat je alleen maar fruit met ijs drinkt. Het is lekker verfrissend en een keer wat anders dan alle frisdranken of water die je hier drinkt. Het kost je ongeveer 6 – 8 gulden, dit ligt aan wat je in je batidos hebt. Er is genoeg plek om je auto kwijt te kunnen en men geniet hier echt even van de “pauze”. 

En smullen maar!!! 

Mijn mango batidos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: