Lifestyle | Persoonlijk

De 15 reisdilemma’s tag

7 mei 2017

Weer een stukje van mezelf wat ik laat zien aan jullie. Nog niet heel persoonlijk, maar hee! het begint met de kleine dingetjes ;). Deze keer heb ik een tag gevonden over reisdilemma’s. Persoonlijk houd ik enorm van vakanties, vandaar dat ik deze gekozen heb. Ik woon dan misschien op een vakantie-eiland, maar ook dit wordt normaal en ben soms wel toe aan een vakantie ;). Hier dan de 15 reisdilemma’s waar ik uit ga kiezen.

De 15 reisdilemma’s

 

Zonvakantie / wintersport
Zekers te weten zonvakantie! Ik ben echt niet gemaakt voor de winter. Heb het altijd veelte koud en sneeuw is echt mijn vijand. Vandaar de zon! Ook een reden waarom ik naar Curacao ben gegaan.. De zon!

 

Vakantie aan de kust / Vakantie in het buitenland
Een vakantie aan de kust in het buitenland ;). Ik vind het heerlijk om nieuwe ervaringen op te doen in andere landen. Cultuur snuiven en genieten van de natuur vind ik geweldig, maar een bezoekje aan de zee en het strand staat ook wel hoog in mijn vaandel.

 

Europees eten / Aziatisch eten
Aziatisch! De smaaksensatie bij het Aziatische eten vind ik echt geweldig. Ik ga ook veel liever eten in een Aziatisch restaurant dan in een Europese. Enig nadeel van de Aziatische keuken: het gebruik van garnalen of een variant daarvan. En helaas ben ik daar dan weer allergisch voor 🙁 . 

 

Weg met vriendinnen / Weg met partner
Moet ik echt kiezen? Euhhmmm…. Ik denk met vriendinnen. Mijn vriend houdt niet zo van feesten, strand en liggen bakken. Hij heeft ook niet de rust en het geduld ervoor. Daarom kies ik vriendinnen. 

 

Actieve vakantie / Luier vakantie
Een luier vakantie! Ik kan me echt prima vermaken op het strand onder het genot van een goed boek. Lekker niks doen en genieten van de zeegeluiden. Al moet ik wel zeggen dat ik me wel nutteloos voel als ik echt de hele vakantie niks doe. Daarom kies ik vaak nog wel voor bezienswaardigheden.

 

Azië / Afrika
Mijn droom is om nog een keer een rondreis te maken door Afrika. Vooral de safari en het verblijven in de jungle lijkt mij super gaaf. Helaas kost het veel geld.

 

Barcelona / Rome
Rome! Het feit dat Rome op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat zegt voor mij al genoeg. De bezienswaardigheden lijken mij echt geweldig, vooral doordat ze zo “oud” zijn. Verder ben ik nog nooit in Rome geweest en ben ik verzot op Italiaans eten.

 

Hotel / Camping
HOTEL! Ik heb echt een hekel aan campings. Vroeger ging ik met mijn ouders wel eens naar Frankrijk op een camping. Dat was super leuk, als kind. Maar nu zie ik mezelf er echt niet meer lopen. Hotel is zoveel relaxter en veel rustiger in mijn beleving. Verder heb ik in de Caribbean nog nooit een camping gezien. Jullie wel ?

 

Citytrip / Natuurvakantie
Ik kan zo genieten van de natuur om mij heen. Elke keer weer verbaasd de natuur mij en dat maakt het voor mij dat natuur ook nooit verveeld. Natuurlijk vind ik citytrips ook leuk, maar ik maak liever foto’s van natuur, dan van gebouwen. 

 

Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren
Hoe vet is het als je meerdere keren de wereld kan verkennen. Er is zoveel om te zien, dat kan je in mijn ogen niet in een keer zien door een wereldreis. Ik neem liever de tijd om iets te ontdekken en te verkennen, dan dat ik eigenlijk meer een gevoel krijg van been there – done that. Plus er is altijd wel iets wat de eerste keer niet is opgevallen, maar wat je wel graag wilt zien. Reden om terug te gaan dus 😉 . 

 

Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien
Ik ben niet zo’n reisfanaat dat ik perse wil reizen. Ik vind vrienden dan toch wel wat belangrijkers. Hoe kan je anders al je ervaringen delen, als je niemand hebt om het mee te delen?

 

Weg met de auto / Weg met het vliegtuig
Ik reis toch echt liever met het vliegtuig. Het idee dat ik verder weg ben, vind ik heerlijk. Nu ik op Curacao woon, heb ik ook niet veel mogelijkheden om met de auto weg te gaan. Bandabou is dan het verste (1 uur rijden) en dat heb je wel gezien na een tijdje. Vliegtuig heeft zeker nu toch echt mijn voorkeur. 

 

Backpacken / Cruisen
Backpacken.. Bij cruisen denk ik meteen aan het woord cruiseschip en als ik daar aan denk krijg ik spontaan de kriebels. Ik ben echt geen boten mens, en zeker niet als er veel mensen op elkaar zitten. Ik ga dan liever met een rugzakje de natuur in.. 

 

Alles regelen / Op de Bonnefooi
Ik ben wel van het alles regelen. Ik wil weten waar ik aan toe ben en ik wil weten waar ik heen ga. Het idee dat ik uitgaven heb, maar niet weet hoeveel plus de onverwachte uitgaven die mogelijk kunnen komen, maakt mij enorm onzeker en onrustig. Al lijkt het me wel heerlijk om het gewoon los te kunnen laten hoor!

 

Roadtrip / Op een plek blijven
Roadtrip. Als ik dan toch op vakantie ben, dan wil ik ook veel zien. Op een plek blijven is niks voor mij en dat gaat op den duur vervelen. Ik vind het ook geweldig om met een camper door Amerika te reizen. 

 

Hoe zou jij deze tag invullen?

Follow on Bloglovin

 

  1. Wat een leuke tag! Ik ben ook echt van het alles regelen. Op de bonnefooi zie ik alleen maar beren op de weg. Verder ben ik juist van het kamperen en de auto (ook wel een redelijk logische combinatie?). Leuk om te lezen

  2. Wat een leuke ingevulde lijst?. Ik heb hem ook over een tijdje ingepland staan. Weg met vliegtuig staat bij mij ook op nr 1. Heb dan toch meer het vakantiegevoel dan dat we met een auto weggaan haha
    Sylvia heeft onlangs geplaatst…About last week.. #18My Profile

  3. Winsport is ook niets voor mij. Ik eet wel liever Europees, ga voor een luie vakantie en ga liever met mijn partner weg. Wat een leuke tag. Ik zou em zo kunnen invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: