Curacao | Lifestyle | Strand

Cas Abou

14 september 2017

Cas Abou is voor velen een van de mooiste stranden van Curacao. Ik kan mij zeker hier in vinden, want Cas Abou is echt hét bounty strand van Curacao. Mooi wit strand, strak en helder blauw water en palmbomen. Wat wil je nog meer?

IMG_1020

Dit strand ligt tussen Willemstad en Westpunt in. Vanaf de grote weg staat dit strand al aangegeven. Deze weg volg je, waarna je bij een hokje komt. Hier moet je entree betalen en daarna volg je nog een hobbelig zandpad om bij de zee te komen.

Cas Abou is geopend van 08.00 – 18.00.

Faciliteiten

Op het strand is er een strandhuisje waar je wat kan drinken en simpele snacks kunt eten. Voor mij is dit voldoende om een dag op het strand vol te houden. Verder vind je er een massage-huisje, waar je massages kunt krijgen en er is een duikschool aanwezig. Verder zijn er wc’s en douches te vinden (de douche kan je gebruiken tegen betaling).

IMG_1021

Het strand (en de zee)

Het strand is, zoals ik eerder zei, wit en het water is helder blauw. Wat mij betreft heel erg mooi. Cas Abou ligt tussen rotsen als een soort grote baai. Je kunt hier echte prachtige foto’s maken. Snorkelen is hier niet echt te doen. De bodem bestaat voornamelijk uit zand en er zwemt weinig vis. De enige mogelijkheid om vissen te kunnen spotten is langs de randen van de rotsen.

 

Kosten

De entree kost 10 gulden per auto met maximaal 4 personen, elke persoon extra betaal je 2,50. Op zondagen en feestdagen kost het 12,50 per auto met maximaal 4 personen. Op het strand zelf kun je strandbedjes huren voor 5 gulden per bedje. Om gebruik te kunnen maken van de douche, moet men wel een muntje halen en dit kost je 50 cent.

 

 

Wat vind jij van dit strand?

Follow on Bloglovin

    1. Het is ook echt een mooi strand! Maar er zijn nog meer mooiere dingen op Curaçao.

      Als je de kans krijgt, zou ik zeker gaan.

  1. Wederom prachtig. Door jouw blogs is mijn nieuwsgierigheid naar Curacao echt enorm gegroeid! Hij komt steeds hoger op mijn lijstje te staan. En de gulden….klinkt als back in the old days <3 😉

    1. Wat een leuke reactie! Ik vind het leuk om mensen te enthousiasmeren over Curaçao, want curacao heeft zoveel meer te bieden dan liggen op het strand bij Jan Thiel ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: