Algemene informatie | Curacao | Films

Het bijzondere verhaal van Tula

24 augustus 2017

In 1665 begon de West-Indische Compagnie met de slavenhandel. De slaven werden aangevoerd vanuit West-Afrika en werden naar Curacao gebracht, waar ze enige tijd konden aansterken. De slaven werden vanaf Asiento (ook wel plantage Zuurzak en nu Villa park Zuurzak genoemd) verhandeld. Al snel ontstond op Curacao de belangrijkste slavernij. Tula was een van die slaven (in 1795).

Slavenleider 

Tula was zich in die tijd bewust van de ongelijkheid tussen zijn volk en de blanke Nederlandse onderdrukkers. Als hij hoort van zijn geliefde dat de slavernij op Haïti is afgeschaft, pleit hij voor gelijkheid. Uiteindelijk ontstaat er een opstand, welke begon in het Westen van Curacao, bij Plantage Knip (deze kan je trouwens nog steeds bezoeken). 

 

A life without freedom is no life at all

 

Het verhaal van Tula leeft nog steeds op Curacao. Hij wordt hier op Curacao gezien als volksheld. Inmiddels is er een film gemaakt over deze bijzondere man met zijn verhaal. Ik vind het persoonlijk een erg mooie film met een goed verhaal. Als Nederlander voel je je toch aangesproken in deze film. Het mooie van de film is dat er geen kant gekozen wordt. Je ziet dus van beide kanten het echte verhaal. Je kan deze film niet vergelijken met de echte bioscopenfilms, want de spanning en diepgang mist wel. Maar het spreekt natuurlijk voor zich dat je deze film niet mag missen als je meer wilt weten over de geschiedenis en slavernij van Curacao. Hieronder vind je de trailer:

Hebben jullie de film al gezien? Wat vonden jullie ervan? Als je hem niet hebt gezien, zou je hem willen zien?

Follow on Bloglovin
  1. Van mij mogen dit soort verhalen meer gedeeld worden. Hopelijk kijken ook mensen die “het wel mee vinden vallen” met het hedendaagse rasicme. Ik ga vanavond de film kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: