Curacao | Lifestyle | Persoonlijk | Weekoverzicht

A long time ago

14 mei 2018

Het is weer flink een tijd geleden dat ik wat op mijn blog heb gepost. Ik moet ook eerlijk vertellen dat alles nu beetje in een sleur komt. Doordeweeks werken, na werk relaxen en in het weekend genieten van het eiland. Al heb ik dit laatste ook al wel allemaal gezien ;). Ik kom tegenwoordig niet veel verder dan Mambo als ik naar het strand ga. Ik kan nu wel weer een aantal dingen vertellen. Lees je mee?

Billy Jean

Met Billy Jean gaat het super. Ze eet goed, groeit goed, zit boordevol energie en vooral een echte knuffelkont. Eind april zijn we begonnen met een puppycursus bij Yuka en dit is altijd erg intensief voor haar, maar ook leerzaam. Zo hadden we afgelopen woensdag agility training, waarbij ze over planken en bruggen moest lopen en springen over obstakels en onder een tafel doorkruipen. Maar ook commando’s als op, zit en af hebben we getraind. Hierna komt aansluitend een basiscursus waarin dat verder wordt uitgewerkt en ik denk dat wij dit ook zeker gaan doen. In een ander artikel vertel ik meer over de puppycursus en hoe het mij bevallen is.

Bezoek

We hadden eind april ook nog bezoek, of nouja, we, meer Sjoerd πŸ˜‰ . Natuurlijk zo nu en dan meegeweest en voelde me soms echt een toerist in eigen land. Maar ook wel weer super leuk om alles weer een keer te zien. Zo stond natuurlijk het Quarantainegebouw en Fort Beekenburg weer op de planning.

Happy hours bij Chill en Zanzibar, waarbij we heerlijk hebben genoten van de zonsondergang (en al onze drankjes πŸ˜‰ )

En natuurlijk ook nog hot news! Er kwam een schip aan met 2 nieuwe dokken voor onze Curacaose haven. Dat was een hele happening en het was super druk in de stad. Na 3 uur gewacht te hebben, werd het helaas afgeblazen, omdat de stroming en de wind te sterk was. Ze gingen het de dag erna om 05.00 nog een keer proberen. Nou, mij niet gezien hoor πŸ˜‰ . Het was wel een mega schip, zelfs op zo’n afstand. Heb je onder een steen geleefd de afgelopen tijd? Dit is het nieuwsartikel!

En dan hebben we natuurlijk nog koningsnacht en dag. Dat is hier altijd net zo’n feest als in Nederland, alleen wij doen het op slippers, korte broek en hemdje en gutsend in het zweet πŸ˜‰ . Dit jaar zijn we weer naar Pietermaai geweest. Het was erg gezellig en vooral ook erg druk. Koningsdag was iets minder met een kater, maar he! Het is maar een keer feesten in het oranje πŸ˜‰ . Ook Koningsdag was megadruk. Zo druk dat ze op de pontjesbrug banen hadden gemaakt, met heen en terug.

En dan ook nog naar een van de mooie strandjes in Jan Thiel: Directorsbay. Neem vooral je waterschoenen mee, want dit strand is niet het zandstrand wat je ziet op foto’s als je Curacao googled. Maar vooral het water doet het hem, samen met de rust en het geluid van de golven. Ik kan hier prima een boekje lezen op een dag.

Kleuteruniversiteit

Onlangs had ik op Facebook een oproep gezien waarin gevraagd werd naar leerkrachten die Kleuteruniversiteit projecten gebruiken in het buitenland en of ze wat vragen mochten stellen hierover. Natuurlijk heb ik hierop gereageerd, want ik ben een van de eerste leerkrachten die dit heeft geΓ―ntroduceerd op Curacao. Even kort samengevat: kleuteruniversiteit maakt, ontwerpt en schrijft projecten naar aanleiding van een prentenboek. Dit gebeurt in thema’s. Het is een handleiding met de activiteiten en materialen al kant en klaar. En het mooie is, het is helemaal niet duur en de kinderen vinden de projecten geweldig ( en de juf ook πŸ˜‰ ). Ik werd benaderd of ik een interview wilde voeren hierover. Natuurlijk zei ik volmondig: JA! Nou zo gepiept, zo gedaan (denk je). Via skype werd ik gebeld, maar zoals jullie misschien al weten; het internet is hier niet best. Zeker niet op school. Waardoor het gemakkelijke skype gesprek, wat ik in gedachte had, toch wel lastiger. Maar het is gelukt. Binnenkort vind je de uitwerking van dit interview in een vakblad.

ps. het is niet de meest charmante foto. Was net klaar met werken (lees: rood hoofd, zweet en bad hair )

Elke hulp telt

In juni is er op het eiland een actie georganiseerd. Men wilt in samenwerking met verschillende stichtingen (lokaal en Nederlands) en dierenartsen in 5 dagen tijd ruim 400 honden steriliseren of castreren. Nu hebben ze hiervoor natuurlijk vrijwilligers nodig. Want zonder hulp komen ze nergens. Nu lijkt mij dit een super kans en ervaring om te mogen helpen, dus ik heb mij opgegeven. Ik ben erg benieuwd wat mijn ervaringen zullen zijn.

Dat was het weer voor nu. Veel dingen beleefd en gedaan en vooral genoten en geleefd. Tot de volgende keer!

Liefs,

  1. Leuk om weer wat van je te horen. Wat is Billy Jean een leuke hond geworden ,kan me voorstellen dat het een echte knuffelhond is alleen al dat koppie. Nou de foto van jou is best leuk heel gezond zie je er uit. Ga op deze voet door met je werk , ik vind het heel knap. Tot de volgende keer liefs en groetjes voor iedereen en dikke kus oma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: