Lifestyle | Persoonlijk | Series

5 series die ik nu kijk…

12 maart 2017

In Nederland was ik al een soort van verslaafd aan Netflix, maar nu ik hier op Curacao alles kan kijken via Kodi, ben ik nog verslaafder geworden. Via Kodi heb ik echt toegang tot alle series die ik maar kan bedenken en er staat zelfs nieuwe afleveringen op. Mijn Kodi werkt synchroon met de Amerikaanse tv, dus alles wat daar aan nieuwe afleveringen op tv komt, heb ik ook meteen op mijn kastje. In tegenstelling tot Nederland, waar je geregeld maanden moet wachten voordat er weer wat nieuws op komt te staan (en dan heb ik het over Netflix). Momenteel kijk ik vijf series. Ben je benieuwd welke? Lees dan snel mee 😉 . 

 

The Blacklist

Deze serie staat nu op mijn Kodi kastje tot en met seizoen 4. Elke week komt er nu een nieuwe aflevering en inmiddels ben ik bij aflevering 16. Ik vind het echt een goede serie met een goed verhaal. Elke aflevering is het weer spannend en je wilt blijven kijken om achter allerlei geheimen te komen, echter worden ze je niet altijd gegeven.

De serie gaat over Raymond (Red) Reddington. Hij is de meest gezochte crimineel van Amerika. Raymond heeft 20 jaar geleden besloten om de andere kant te bewandelen en in die 20 jaar is hij uitgegroeid tot Concierge of Crime, oftewel een handelaar die alles en iedereen met elkaar verbindt, maar zelf er buiten blijft. Reddington wilt alleen maar praten met Elizabeth Keen, een pas afgestudeerde FBI-agente. Door Raymond Reddington vangt FBI verschillende criminelen door hem. Echter blijkt de relatie tussen Raymond Reddington en Elizabeth Keen een verband te hebben met elkaar, zo ook hun families. Dit wordt echter geheim gehouden, maar met de tijd komen er steeds meer stukjes op zijn plaats.

Arrow

Ook met deze serie ben ik helemaal bij. Momenteel kijk ik seizoen 5, aflevering 14. Ook bij deze serie komt er elke week een nieuwe aflevering. Ook dit is echt een geweldige serie, al moet ik zeggen dat ik het nu een beetje saai begin te vinden. Er komt niks nieuws meer bij, waardoor het in herhaling valt en er weinig spanning is. 

Het gaat over Oliver Queen die na een bootreis verdwenen is en op een eiland terecht is gekomen. Vijf jaar lang is hi vermist en dood gewaand, voordat hij teruggevonden werd op het eiland in de Stille Oceaan. In Starling City wordt hij met open armen verwelkomd door zijn familie en vrienden. Al snel merken zij dat Oliver is veranderd. Terwijl Oliver de waarheid over de man die hij is geworden geheim houdt, wil hij de fouten van vroeger goedmaken. In het geheim creëert hij de personage Arrow, een wreker, die het onrecht dat zijn familie is aangedaan en de criminelen van de samenleving betrijdt, om Starling City weer in goede orde te herstellen. 

Vampire Diaries

Oke, de bovenste twee zijn dan misschien spannend en vol met actie. Ik houd ook heel erg van romantische series, zo ook Vampire Diaries. Bij het zien van Ian Somerhalder smelt ik al helemaal weg, maar ook de andere personages mogen er zeker zijn. Bij deze serie ben ik bij seizoen 8, aflevering 14 en ook hier komt er elke week een nieuwe aflevering. Ik vind het echt een van de beste series die ik tot nu toe gekeken hebt. Na 8 seizoenen ben ik nog niet verveeld en het verhaal is echt heerlijk. Elke keer weer blijft het spannend en wil ik verder kijken. 

Deze serie volgt verschillende personages, maar het begint bij Elena Gilbert, die aan het begin van een nieuw schooljaar probeert haar leven weer op te pakken, na de dood van haar ouders. Op school ziet ze een mysterieuze student: Stefan Salvatore, wie een vampier blijkt te zijn. Stefan en Elena voelen zich meteen aangetrokken tot elkaar. De serie speelt voornamelijk al in en rond Mystic Falls. Hier worden verschillende mensen dood aangetroffen na een aanval van een wild beest. Stefan weet dat dit niet zo is en als hij thuis komt, ziet hij zijn oudere broer Damon, die hij jaren niet gezien heeft. Ze gaan met elkaar de strijd aan om de ziel van Elena, haar vrienden, familie en de mensen in het dorp te veroveren. Het verhaal kent verschillende gebeurtenissen en tot seizoen 6 is Elena voornamelijk de hoofdpersoon in de serie. Daarna verschuift de hoofdpersonages naar Stefan en Damon Salvatore. 

Grey’s Anatomy 

Ik ben Grey’s Anatomy puur begonnen, omdat ik elke keer moet wachten op nieuwe afleveringen. Echter ben ik wel blij dat ik deze serie gekozen hebt, want ik vind hem nu al super leuk. Er zijn in totaal 13 seizoenen. Ik ben nu pas bij seizoen 2, maar ik weet wel dat ik snel bij het einde ben, want de serie is echt super verslavend. 

Grey’s Anatomy is al jaren een van de topseries ter wereld en heeft wereldwijd miljoenen fans. Ik kan wel begrijpen waarom 😉 ! In deze medische serie vol je het persoonlijke, maar ook professionele leven van een groep chirurgen van het Grey Sloan Memorial Hospital in Seattle. Hoe gaan ze om met hun patiënten en met elkaar? (Ik ga niet meer vertellen, want dan verklap ik alles)

The Walking Dead

Samen met mijn moeder ben ik begonnen met deze serie volgen. Dit deden we in Nederland altijd via de tv-zender Fox. Ik weet het nog goed, elke maandagavond om 22.00! In het begin vond ik de serie echt heel spannend. Moet wel zeggen dat het later in de seizoenen minder wordt, omdat het altijd hetzelfde is. Het verhaal heeft dan wel een andere wending, maar het hoofddoel blijft hetzelfde: vechten voor je leven en tegen de walkers. Ik kijk deze serie nu puur, omdat ik het zonde vind om er mee te stoppen, zeker nu ik zo ver ben. Om een lang verhaal kort te maken: de serie gaat over een groep mensen die proberen te overleven in een wereld vol met zombie’s (de walkers). 

 

Kijk jij een van deze series? Of heb je nog aanvullingen die ik moet kijken?

 

    1. Ik heb hem nog vanuit Nederland gekocht (Zidoo bij WebtvEde). Hier op het eiland zie je ze geregeld op Facebook langs komen.

      Roku kastje kan je kopen bij een meneer hier op het eiland. De kosten zijn 300 gulden voor het kastje, en dan 45 gulden per maand voor het abonnement. Mocht je interesse hebben, stuur dan even een mailtje naar info@jillslife.nl . Dan stuur ik alle gegevens door waar je hem kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: