Curacao | Tips

5 handige apps voor op Curacao

17 maart 2017

Wie is er niet gek op? Gratis apps die je het reizen nog een stuk makkelijker en aangenamer maakt. Of dat de charme van het reizen verpest? Nee, ik vind van niet. Apps kunnen zo handig zijn, zeker in landen waar veel te doen is. Ik volg altijd alle ontwikkelingen op dit gebied, zeker op Curacao. Er zijn natuurlijk zo veel reisapps en iedereen heeft zijn eigen persoonlijke keuzes, maar ik denk dat deze 5 apps wel erg handig zijn hier op Curacao. 

1. Maps.me

Met maps.me krijg je direct toegang tot kaarten over de hele wereld. Het mooie van deze app is dat er geen internetverbinding vereist is, oftewel hij werkt perfect online. Hij werkt namelijk op GPS. Met deze app kan je routeplanningen maken naar bestemmingen en plaatsen over de hele wereld en werkt dus ook echt overal. Het enige wat je hoeft te doen is kaarten downloaden en als je dit van te voren doet, heb je nooit problemen als je eenmaal op vakantie bent. De kaarten hebben veel details en alle points-of-interest (POI’s). Daarmee bedoel ik alle restaurants, toeristische bestemmingen, tankstations, geldautomaten en nog meer handige dingen. Nog een voordeel: het werkt niet alleen voor Curacao, maar ook voor alle andere landen (ook Nederland). Bespaar je dus op die dure TOMTOM en download deze app 😉 . 

 

2. Curacao Weather

Met deze app krijg je een realistische voorspelling voor het weer. Vaak zie je via je Iphone weer dat het regent op Curacao, maar dit is eigenlijk bijna nooit het geval (behalve in het regenseizoen). Met Curacao Weather krijg je een 5-daagse voorspelling met temperatuur en kans op regen. Verder kent deze app een buienradar. Super handig, want hij is altijd waar. Check voordat je weggaat even de buienradar en je weet of het droog blijft of niet. De app vind ik zelf erg betrouwbaar, want tot nu toe heeft hij er nooit naast gezeten. Enig nadeel: je hebt er WiFi of data voor nodig. 

 

3. Curacao to go

Deze app is super handig voor het verkennen van Curacao. De app kent events, activiteiten en alle restaurants. Ik vind hem zelf ook super fijn, ondanks het feit dat ik hier woon. Steeds weer haal ik hier interessante dingen vandaan die ik nog niet wist. Curacao To Go geeft je een volledig overzicht van alle activiteiten en nuttige informatie met contactgegevens. Sinds kort zit er ook een kaart bij, waardoor het makkelijker te vinden is. Het mooie van deze app is dat hij ook offline werkt! Geniaal als je het mij vraagt en super handig voor de toeristen! De volgende catergorieën vind je in de app:
– Vissen
– Klein Curacao trips
– Land Tours
– Water avonturen
– Watersport
– Duiken
– Stranden (privé, publiek, op afstand)
– Restaurants
– Wellness (gym, haar, massage, spa)
– Fast food
– Lokaal eten
– Ontbijt
– Essentials (supermarkten, ATM, geld wisselen)
– Emergency (belangrijke nummers, apotheken, tandartsen)
– Transport (benzine, het huren van een auto, openbaar vervoer, taxi’s)

 

4. PasaBon

De PasaBon App is pas sinds januari 2017 in de lucht en dus nog wat minimaal. Deze app is eigelijk de event gids van Curacao. Men kent hier op het eiland ook de folder: PasaBon. Deze vind ik persoonlijk fijner, doordat er nog meer in staat, maar de app kan er ook prima mee door. Je vindt in de PasaBon alle live music plekken, uitgaansplekken, happy hours, films en andere evenementen. Ze hebben ook een site die erg handig is. Al met al leuk om up to date te zijn als het gaat om leuke feestjes 🙂 .

 

 

5. DolfijnFM

Een van de meeste beluisterde radiostations van Curacao. De frequentie is 97.3 FM op Curacao. In Nederland kan je dit radiostation beluisteren via de website: www.dolfijnfm.com . Ze hebben ook een app waar je nieuws van Curacao kunt volgen, maar ook winacties! Verder kan je via je telefoon ook live radio luisteren en de top 40 vinden. Ik gebruik de app voornamelijk voor het nieuws, en daarom vind ik hem handig 🙂 .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: