Curacao | Lifestyle | Restaurant | Review

#3 Diner with a view: Tabooshh!

4 juni 2017

De allereerste keer dat ik op vakantie ging hier op Curacao is inmiddels alweer 8 jaar geleden. De traditie die we hadden was om bij aankomst op het eiland snel een hapje te eten bij de Kleine Wereld aan de Caracasbaaiweg. Echter werd het steeds slechter en op den duur kwamen we er achter dat dit restaurant te koop stond. Sinds kort zit er een nieuwe eigenaar in, met een nieuw concept, een nieuwe kijk en een nieuwe naam: Tabooshh!. Ik ben er wezen eten en laat jullie graag weten hoe ik het vond. Lezen jullie mee?

TaboOshh! Not your ordinary Caribbean restaurant

 

Restaurant

Wat mij meteen opvalt is dat er wel aanzienlijk weinig parkeerplaatsen zijn. Gelukkig waren we vroeg en hadden we plek, maar ik denk dat wanneer je later op de avond komt of als het druk is je niet snel een plek kunt vinden. De parkeerplaats wordt naar mijn idee gedeeld met bewoners die hier wonen. Het parkeren is gelukkig wel weer gratis en op zich is het van de dichtstbijzijnde parkeerplaats ook niet heel ver lopen. Dus mocht het druk zijn, dan kan je altijd wel in de buurt parkeren. 

 

Het restaurant is heel open en ligt aan het water. Ik had het hierdoor koud, maar dat komt denk ik doordat ik al gewend ben aan de temperaturen. Maar mocht je een koukleum zijn, kleed je dan iets warmer dan normaal. Verder is het restaurant ruim opgesteld met veel privacy om je heen. Erg lekker als je het mij vraagt, want hoe irritant is het als de buren mee kunnen genieten van je gesprek? Tabooshh! is leuk ingericht met loungebanken, maar ook gewoon stoelen en tafels. De stoelen zijn hard, maar hier krijg je kussentjes voor. Wij zijn gaan zitten aan het water. Dit stuk ligt als het ware te drijven in de zee en voel je dus ook echt bewegen als er iemand hard op zit te stampen of lopen. Niet heel storend, maar je voelt het wel even. Het uitzicht wat je hebt, vind ik weer waanzinnig mooi. Zonsondergangetje, mooie bootjes en de zee met visjes. Of het de mooiste is? Spreekt voor zich natuurlijk πŸ˜‰ . 

 

 

Het eten

Toen we het menu kregen schrokken we even van het formaat. Laat ik het zo stellen, mensen met een leesbril hebben het echt niet nodig πŸ˜‰ . Het menu is wel klein(in keuze), maar op zich volop keuze met veel variatie. Wat mij wel opviel is dat er veel visgerechten worden geserveerd. Gelukkig stond mijn favoriete stukje vlees wel op de kaart: lomito. Die heb ik dan ook gekozen, en moet zeggen dat hij echt heerlijk was. Zelfs lekkerder dan bij Scuba Lodge. Mijn vriend koos voor een gerecht met kip en die was ook echt lekker. De visgerechten hebben we eigenlijk bewaard voor de volgende keer.. De voorgerechten zijn ook minimaal en ook hier weer veel vis. Ben je een echte visliefhebber dan kan ik dit restaurant echt aanraden, maar vleesliefhebbers kunnen hier, ondanks de mindere keus, ook prima kiezen wat ze willen. 

 

Wat denk jij ervan? Zou je hier een hapje willen eten of sla je het liever over?

 

Lees hier ook:

Follow on Bloglovin
  1. Wat leuk ik zou hier zeker willen dineren. Ik houd van eten en het water. Een unieke combinatie van alle twee voor een restaurant. Mijn dag zou niet stuk kunnen

    1. Nog geen vis uitgeprobeerd, maar de volgende keer ga ik het wel doen.. Het zag er wel lekker uit als ik zo nu en dan naar andere tafels keek ?

  2. Ziet er al een hele leuke plek uit om te eten en als het zo vlak bij de haven ligt lijkt het logisch dat het veel vis is πŸ˜€ Zo lang er iets van witte vis op het menu staat, zou ik het wel lusten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: