Curacao | Lifestyle

10 x waarom Curacao leuker is dan Nederland

21 mei 2017

Elk land heeft zijn eigen voor- en nadelen zegt men. In Nederland zag ik op een gegeven moment alleen maar nadelen. Nu op Curacao loop ik natuurlijk ook weer tegen voor- en nadelen, alhoewel… nadelen? Nee, moet zeggen nog niet echt noemenswaardige dingen gevonden. Oke, er is een keer iets uitverkocht en duurt het 3 weken voordat het er weer is, maar goed in Nederland gebeurde dat ook wel eens. Tot nu toe zie ik eigenlijk alleen maar voordelen. Daarom nu 10 redenen waarom Curacao leuker is dan Nederland!

 

1. Het weer

Ja, dohhh! De gemiddelde temperatuur in Nederland is 10 á 11 graden. Hier op Curacao ruim 27 graden. Dat maakt het voor mij al zoveel lekkerder. Zelfs na je werk is het gewoon heerlijk en kan je lekker in de tuin zitten. 

 

2. Geen hooikoorts

Waar mooi weer is, is hooikoorts, althans in Nederland. Ruim 3 kwart jaar zat ik aan vreselijk zware medicijnen waar ik alleen maar duf en moe van werd en nog werkte het niet en had ik dagen dat ik binnen moest zitten. Hier op Curacao kennen ze het begrip ‘hooikoorts’ niet. Het gras wat hier groeit verspreidt geen pollen, net als de bomen en de bloemen. Ik heb hier dan ook geen last van mijn hooikoorts. Weer een pluspunt en iets wat Curacao leuker maakt!

Mijn seizoenen in Nederland

 

3. Vriendelijkheid

Curaçaoënaars zijn echt een van de meeste vriendelijke mensen die ik ooit gezien hebt. Zowel in het leven als op de weg, danwel in de communicatie. Heb je pech? Ze komen je helpen. Heb je ochtendhumeur? Zij zorgen er voor dat je vrolijk je dag begint. Ben je druk? Zij zorgen er voor dat je ook kan relaxen. Altijd goedendag zeggen, je voor laten in het verkeer en je helpen bij de meest simpele problemen. Wat mij betreft een dikke 10 voor vriendelijkheid!

 

4. Kerst in je bikini

De eerste keer dat ik kerst vierde op Curacao was voor mij een gekke gewaarwording. Je ligt gewoon in je bikini op het strand en ben je daar niet dan loop je wel op slippers. Ze hebben hier zelfs de echte kerstbomen die we in Nederland kennen. Kerstbomen hier houden is zoveel fijner: de boom valt niet uit, hij blijft heerlijk ruiken en na afloop hoef je minder stof te zuigen. Met oud en nieuw lekker met je voetjes in het zand en genieten van Nederlandse artiesten, net als in Nederland, maar dan met 30 graden. Oliebollen op het strand en appelbeignets eten in je hangmat. Why not kerst vieren op Curacao?

 

5. Mooie natuur

Plat land met uitzicht van kilometers lang? Nee, hier niet. Wij kennen hier echte heuvels/bergen, ongerepte natuur en een kleurrijke natuur. Niet alleen maar groen of bruin, nee alle kleuren van de regenboog vind je terug in de natuur. De troepiaal met zijn felgele kleur, de flamingo met haar roze veren, de wara wara met z’n rode snavel en bougainville in alle kleuren. Wat mij betreft word je van de natuur hier alleen maar vrolijk. Maar ook de uitzichten die Curacao kent zijn onbeschrijflijk mooi.

 

6. Relaxen!

Er wordt ‘hard’ gewerkt op Curacao en soms wordt er veel van je verwacht, maar na je werktijd is het relaxen. Op mijn werk zie je dit ook echt. 12.15 uur zijn de kinderen uit en bij iedereen gaat om 12.30 het lokaal dicht en gaat relaxen. De volgende dag op school kijken ze wel weer toetsen na. Ook in omgang met elkaar merk je dat relaxen belangrijk is. Geniet van je leven en leef per dag. In het verkeer geen gestress en altijd voor willen, nee vrijwillig voorrang geven, dat is wat ze hier doen. Of je nou 1 of 2 auto’s later thuis bent, het scheelt 1 minuut (als dat het überhaupt is). 

 

7. Feest = feest en vrij

Ja, men doet hier alles voor een feestje of een vrije dag. Met Carnaval krijgen de mensen zelfs dagen vrij om uit te kateren. Ja, echt waar. Al het werk tijdens het feest worden neergelegd en er wordt echt uitbundig gefeest. De echte Curacaose feesten vind ik wel sfeervoller en gezelliger, maar een dansje op het strand bij Wet & Wild is ook niet verkeerd 😉

 

8. Alles wat in Nederland is, is hier ook

Ja, alles wat je in Nederland koopt, kan je hier ook kopen. We kennen hier verschillende Nederlandse winkels, waaronder een DA Drogist, Pearle Opticien, Bruna, AH (nu van den tweel), Only, Mango, Starbucks en nog veel meer. Ik heb hier nog niet gehad dat ik iets nodig had, wat hier niet gehaald kon worden. Natuurlijk bestel ik mijn kleding nog steeds bij H&M ofzo, maar dat is meer een gewoonte. Bij Only kan ik ook prima slagen. 

 

9. Strand

Je kan altijd, op elk moment, lekker genieten van het strand. Niet zoals in Nederland maar 1x per jaar en dan meteen 3 uur in de file staan voor Scheveningen. Nee, hier kan dat elke dag. En is het ene strand te druk, dan rijd je even verder naar een ander strand. Moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit op een heel druk strand heb gelegen, met uitzondering van Jan Thiel. Daar lig je echt kop aan staart met toeristen. Nee dankjewel 🙂

 

10. Geniet en leef

In Nederland heb je altijd van die depressieve dagen, waarbij er de hele dag regen uit de lucht valt of de hele dag een grijze lucht. Hier heb je dat niet, en al regent het of is de lucht grijs, dan nog voel je je vrolijk. Je komt zoveel geruster uit bed en je hebt zoveel meer energie en zin om iets te ondernemen. Hier leer je echt weer genieten van je leven. 

 

Vind jij Curacao ook leuk? Of is Nederland toch wel je ding? Of heb je meer met een ander land?

Follow on Bloglovin

 

    1. Dankjewel! Als je de kans krijgt, zou ik het zeker doen. Woon er bijna een jaar en ben zeker niet van plan om te vertrekken. Het bevalt me echt super goed..

    1. Onderwijs is minder vanaf voortgezet onderwijs. Het is eventueel wel mogelijk maar dan kom je bij de duurdere particuliere scholen uit waar je ongeveer 10.000 euro voor neer legt. Van de economie heb ik op dit moment nog steeds geen last van. Alles is te koop wat je moet hebben voor je levensonderhoud.

    1. Het is ook gemakkelijk om te communiceren met elkaar. Natuurlijk waarderen ze het als je Papiaments probeert, maar ze zijn niet beroerd om Nederlands te praten met je..

  1. Kerst in bikini hahaha fantastisch! Daar teken ik voo! Ik haat, echt haat de winter bleeeggh! Dit lijkt mij wel wat om te wonen hoor. Wij hebben zelf Duitsland in ons hoofd.. zelfde weer als Nederland helaas maar veel mooier qua omgeving etc

    1. Duitsland lijkt mij echt niks. Vind die mensen daar altijd stug overkomen ?! Maar de natuur is inderdaad mooier dan in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: